Bitcoin Forum
November 21, 2017, 02:22:11 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 2 [3]  All
  Print  
Author Topic: AMD 7790(GCN 1.1)  (Read 14875 times)
ronaldinho_07
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 476


View Profile
April 05, 2013, 12:24:42 PM
 #41

Even with the beta 3.0.0 MSI Afterburner it doesn't show nor allow change of voltage directly.  Can adjust via the power limit though.

I did try exceeding the normal clock speed limit.  At 1300Mhz, I was getting 312MH/sec, but seeing a few artifacts so I immediately stopped.

1250Mhz core seems stable without artifacts though, and I'm getting a solid 295MH/sec
how about power consumption at 295Mhash Cheesy
Join ICO Now A blockchain platform for effective freelancing
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1511274131
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511274131

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511274131
Reply with quote  #2

1511274131
Report to moderator
1511274131
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511274131

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511274131
Reply with quote  #2

1511274131
Report to moderator
Mhash pipe
Member
**
Offline Offline

Activity: 70


View Profile
April 29, 2013, 08:52:53 PM
 #42

I just got my first 7790 up and running ltc, and while I was a little disappointed with the results initially (246 Khash), the card is really freaking quiet and draws very little power. I can run the card at power -20% and still get the same results, so I'm guessing I'm probably only consuming 65-70 watts tops. Also I have the card in a case with fan speed at 40% and the temp hovers at 53c. I decided to triple down and order two more. I plan to have a very low power rig that is going to bring in around 730 Khash, but only draw around 300 watts or so for the whole system. As an added bonus, it will be super quiet and won't heat up my house during the summer.

I figure that as more gpus turn to ltc mining, the only sustainable way to profit will be to have the highest hash/watt. I bet that the newer cards coming out  (gcn1.1) are going to make older power, hungry cards useless. These cards cost me 125 each off newegg with the mail in rebates, and I have three games to sell. I was really tempted by the 7850 for close to the same price, but the heat, noise, and power waste would have been unacceptable for a home desktop miner/gaming rig.

Also thought I'd add that the card automatically down-clocks when mining btc if I add -v flag. I was having a heck of a time figuring that out. I also get the highest Khash using the settings in the ltc hardware comparison wiki (830/1500).
GenTarkin
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2170


View Profile
May 02, 2013, 06:56:07 PM
 #43

Hey, what was ur BTC mining speeds?

GenTarkin's MOD Kncminer Titan custom firmware! v1.0.4! <--- CLICK HERE
Donations: bitcoin- 1Px71mWNQNKW19xuARqrmnbcem1dXqJ3At || litecoin- LYXrLis3ik6TRn8tdvzAyJ264DRvwYVeEw
TObject
Member
**
Offline Offline

Activity: 87


View Profile
May 02, 2013, 09:50:46 PM
 #44

Hey, what was ur BTC mining speeds?

297 MHhash/s In GUI Miner with flags set to “-v -w 128 -f 1”

GPU Clock: 1200 MHz
Memory clock: 750 MHz (not sure if this changes anything, as the card seems to down clock memory to 150 MHz all by itself anyway)
Twingo
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 19


View Profile
May 02, 2013, 10:44:56 PM
 #45

just got 7790 from powercolor a week ago, the hash rate I have with -v -w 128 -f 60 is ~260M, this card has the core freq of 1075MHz, while with -w 128 -f 60, it's showing ~244Mh/s, with -v -w 256 -f 60 I got exactly ~260Mh/s, this card is really quiet so I put it in my desktop and can barely notice the noise even I'm surfing while mining.
DRKMSTR
Member
**
Offline Offline

Activity: 79


View Profile WWW
May 29, 2013, 03:43:23 AM
 #46

What are your settings to get above 230 Khash on the 7790 for litecoin mining? I cannot seem to get mine high enough.

Thanks,
-DM

The MAD DOGE: http://maddoge.com/
happycamper
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 30



View Profile
May 29, 2013, 04:36:49 AM
 #47

What are your settings to get above 230 Khash on the 7790 for litecoin mining? I cannot seem to get mine high enough.

Thanks,
-DM

Try this

gpu-engine 800
gpu-memclock 1500
thread-concurrency 8000

gives 240+ khash/s
DRKMSTR
Member
**
Offline Offline

Activity: 79


View Profile WWW
May 29, 2013, 02:23:26 PM
 #48

What are your settings to get above 230 Khash on the 7790 for litecoin mining? I cannot seem to get mine high enough.

Thanks,
-DM

Try this

gpu-engine 800
gpu-memclock 1500
thread-concurrency 8000

gives 240+ khash/s

Thanks for the advice, I've already tried that.

Here's my current spec's - give me any advice you'd suggest.

GUIMINER_SCRYPT

Thread concurrency - 8000
Worksize - 128
Vectors - 1
Intensity - 18
GPU threads - 1

GPU core clock via overclocking software (800 MHz)
Memclock - 1500 MHz
Fan speed (Custom)
Core temperature  - 60 degrees Celsius.

What am I doing wrong?

The MAD DOGE: http://maddoge.com/
Mhash pipe
Member
**
Offline Offline

Activity: 70


View Profile
May 29, 2013, 02:28:46 PM
 #49

change core to 830 and i to 17
DRKMSTR
Member
**
Offline Offline

Activity: 79


View Profile WWW
May 29, 2013, 02:51:16 PM
 #50

change core to 830 and i to 17

Already tried that.
Same results - Khash reduced by 3

Thanks for the help!
-DM

Edit* Currently trying that on my main card, but the last time it was reduced. We'll see Smiley

The MAD DOGE: http://maddoge.com/
DRKMSTR
Member
**
Offline Offline

Activity: 79


View Profile WWW
May 29, 2013, 02:54:10 PM
 #51

WAIT A MINUTE!

I just reached 240 khash! EPIC WIN!

I reset my thread concurrency (I've been messing around with it and forgot to set it to 8000)

When I just checked my computer, 240 KHASH! EPIC WIN!

I'd give you guys some crypto, but even at 240, I'm still waiting for my first litecoin Tongue

I cannot thank you enough!

-DM

The MAD DOGE: http://maddoge.com/
Mhash pipe
Member
**
Offline Offline

Activity: 70


View Profile
May 29, 2013, 03:51:34 PM
 #52

No problem. The 7790 is a bit finicky for litecoin.
GenTarkin
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2170


View Profile
May 30, 2013, 07:38:35 PM
 #53

Just wanted to throw an update out there, had a moment to test a 7790 on a machine.
Configuration: win7 64, 7790 specific drivers on amd's website, cgminer 3.0.1
-k diablo -I 11 -v 1 -w 64

Surprisingly, during mining, powerplay is keeping the memclock @ 150mhz(2d clock)
Its keeping the gpu at its appropriate 1050mhz(3d clock)

in cgminer I put core on 1150mhz(mem still stayed at 150mhz) and hashing @ 300mh/s(not to bad!)

By far the easiest card configuration Ive ever done to get appropriate clocks =P

UPDATE: its wattage at this clock is only 90watts! holy cow, thats greater than 3mh/s/W ! thats really nice

GenTarkin's MOD Kncminer Titan custom firmware! v1.0.4! <--- CLICK HERE
Donations: bitcoin- 1Px71mWNQNKW19xuARqrmnbcem1dXqJ3At || litecoin- LYXrLis3ik6TRn8tdvzAyJ264DRvwYVeEw
Pages: « 1 2 [3]  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!