Bitcoin Forum
November 18, 2017, 06:12:32 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 [2] 3 »  All
  Print  
Author Topic: AMD 7790(GCN 1.1)  (Read 14872 times)
Crystallas
Member
**
Offline Offline

Activity: 106



View Profile
March 26, 2013, 05:28:17 AM
 #21


You think the 7790 is capable of 400MH/s? Or did I read that wrong?


I'm thinking it's possible. But the real question is, how far will it OC? With those temps at load, and being the new Bonaire Pro chip, this card has some decent overhead. If 1200MHz on the core is all you can squeeze out, that would be what? Based on tomshardware, yeah, close to 400. He's getting 280 without -v on stock clocks. vectors switch and the right workload in theory would be around 310-340 Mh/s. If bonaire reacts as well as the architecture it was based on, the fastloop flags should eek out a little bit more.  Then in theory again, the overclock could get you to/past 400.   The temps are very nice on this card, so are the specs/price.  

After all that is considered, just how durable would this card be under load?  IMO, this looks promising.

And of course. I could be wrong myself. I have been burned by some bad/biased tomshardware reviews before, who knows if they didn't "phone in some of those benches". LOL
1511028752
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511028752

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511028752
Reply with quote  #2

1511028752
Report to moderator
1511028752
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511028752

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511028752
Reply with quote  #2

1511028752
Report to moderator
1511028752
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511028752

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511028752
Reply with quote  #2

1511028752
Report to moderator
A blockchain platform for effective freelancing
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1511028752
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511028752

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511028752
Reply with quote  #2

1511028752
Report to moderator
1511028752
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511028752

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511028752
Reply with quote  #2

1511028752
Report to moderator
1511028752
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511028752

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511028752
Reply with quote  #2

1511028752
Report to moderator
-ck
Moderator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2338


Ruu \o/


View Profile WWW
March 26, 2013, 08:27:54 AM
 #22

The newer architectures based on GCN don't like vectors, so don't assume anything.

Primary developer/maintainer for cgminer and ckpool/ckproxy.
ZERO FEE Pooled mining at ckpool.org 1% Fee Solo mining at solo.ckpool.org
-ck
Miner99er
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 310


View Profile
March 27, 2013, 01:57:06 AM
 #23

NO way in hell Bonaire will hit 400 MH/s... 360 is a possibility and that's with the noted 7.4% increase due to arch and pushing the core to 1300.

Bought From Yochdogx2, Alexmat, SgtSpike, David_Benz, Beaflag VonRathburg, Slaveindebt, Cptmooseinc, Coinhoarder

Donations? SURE! 16foPr8FAjYXKL8ApQAzihnigXm1qNhi8Q

http://pyramining.com/referral/yfab9med7   
http://pyramining.com/referral/ahmc7en6z
http://pyramining.com/referral/pagndq4xc   
http://pyramining.com/referral/79b2gmrzx
http://pyramining.com/referral/e2ghz4asy
muqali
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 182


View Profile
March 27, 2013, 08:44:26 PM
 #24

NO way in hell Bonaire will hit 400 MH/s... 360 is a possibility and that's with the noted 7.4% increase due to arch and pushing the core to 1300.

Yea, once AMD releases new drivers and OpenCL stuff that targets the improvements in the architecture the increases will come. I'm with you though, I don't think it'll be more than about 10% clock for clock. But apparently they did manage to do some slight tweaks to get power consumption down. I really want TSMC to get their asses in gear and get the node below 28nm up and running.

donations BTC: 1CaCwo4xneTqTLEdomW76Cg5NteZyvXi1c
donations LTC: LTcasvjtLuN92ks1Pc1qtkvE9PswsXEbev
Rjb82
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56


View Profile
March 30, 2013, 04:56:09 PM
 #25

These are up for sale on newegg now. Anyone picked one up yet?

1HjU8h75ugmgjtn4Nr8T3LgEf9oWMiu9Fy
LYcDibmToTC1BBLYuqwZNuLjF3kWDvMboY
crazyates
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 952



View Profile
March 30, 2013, 06:42:29 PM
 #26

These are up for sale on newegg now. Anyone picked one up yet?
Do it! I want to see what these things can do.

They have fewer cores than the 7850, but are clocked higher. They should be about the same performance, but without any overclocking headroom, and $20 cheaper, right? They also have a narrower mem bandwidth, but higher mem clocks. Meh.

So really, and performance increase would be architecturally, right?

Tips? 1crazy8pMqgwJ7tX7ZPZmyPwFbc6xZKM9
Previous Trade History - Sale Thread
Miner99er
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 310


View Profile
March 30, 2013, 10:42:10 PM
 #27

I was going to repleace my 5k cards with these, but then I found a deal on 7970's.

Bought From Yochdogx2, Alexmat, SgtSpike, David_Benz, Beaflag VonRathburg, Slaveindebt, Cptmooseinc, Coinhoarder

Donations? SURE! 16foPr8FAjYXKL8ApQAzihnigXm1qNhi8Q

http://pyramining.com/referral/yfab9med7   
http://pyramining.com/referral/ahmc7en6z
http://pyramining.com/referral/pagndq4xc   
http://pyramining.com/referral/79b2gmrzx
http://pyramining.com/referral/e2ghz4asy
Milan77
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 202



View Profile
April 02, 2013, 12:24:44 AM
 #28

I place an order today for 4 pcs of these 7790. Will see tomorrow when they will ship.
Gator-hex
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 490


View Profile
April 02, 2013, 05:25:14 PM
 #29

Quote
when can we expect the 8 series to be out?

They delayed it until the end of 2013 / early 2014,

EU wasn't very happy about power consumption,

They won orders to produce 7850s for the PS4,

and I guess they have plenty 7xxx left to shift.

http://www.overclock.net/t/1358754/vc-amd-confirms-no-radeon-hd-8000-series-until-q4-2013

chiropteran
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 348



View Profile WWW
April 02, 2013, 09:21:52 PM
 #30

I got my 7790 today.  It's the real deal, the numbers from tom's are legit.

This is pure stock just using the same settings I used on my old 5830 card, it's probably possible to increase significantly with optimizations and overclocking-


Note that cgminer didn't get close to these results, might be some bug involved or a setting I needed to use.

Power usage, measured from the wall, increases by about 38W while mining.

In my crowded Dell XPS 8500 case, it's running at a cool 58C at full load with no increased fan settings.

For comparison purposes, my old 5830 ran at 70C, did about the same or slightly less MH/sec (stock, I know I could have done more with overclocking), and used about 110W at full load.  Next gen AMD cards are awesome miners, it's just too bad that the time of ASIC is almost upon us.

I'll do some additional testing and see how it does overclocked, since it's running so cool and using such little power I'd be shocked if I couldn't get some more hashing out of it.

FYI, initial test at mining litecoin was a total failure, seeing like 7kh/sec, obviously my configuration is all wrong but I'm not sure how to optimize it.

chiropteran
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 348



View Profile WWW
April 02, 2013, 09:52:01 PM
 #31

Without changing anything else, increased clock speed to 1200mhz in msi afterburner, and getting 285MH/sec.  Power usage increased to ~55W  Temperature 60C

edit: with mem downclocked to 750mhz, power usage goes down 5W or so, and temp goes down 1-2C, while MH/sec remains about the same 285-290

Rjb82
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56


View Profile
April 02, 2013, 09:55:00 PM
 #32

What card did you get?

What are stock settings? (core/mem/voltage)

Can you increase AND decrease voltage?

1HjU8h75ugmgjtn4Nr8T3LgEf9oWMiu9Fy
LYcDibmToTC1BBLYuqwZNuLjF3kWDvMboY
chiropteran
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 348



View Profile WWW
April 02, 2013, 09:57:51 PM
 #33

What card did you get?

What are stock settings? (core/mem/voltage)

Can you increase AND decrease voltage?

Sapphire 100356L
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814202028

Stock Core 1000mhz Mem 1500Mhz, not sure about voltage, not showing properly in MSI afterburner.  I suppose I should try the beta version, it may have support.

Edit-

With GPU Z,

ASIC Quality 66.5%
VDDC 1.231V
Current 81-89.9A
Power 96W  (this is wrong, my total system power measured from the wall is only 120W, I know my CPU and other peripherals are using more than 24W)

44% fan speed 1900RPM

It confirms the overclock is working and core is at 1200mhz, and mem at 750mhz base.  Interestingly it looks like the card periodically under-clocks the memory down to 150mhz, I guess it's a power saving feature to reduce power usage.

chiropteran
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 348



View Profile WWW
April 02, 2013, 10:16:46 PM
 #34

Even with the beta 3.0.0 MSI Afterburner it doesn't show nor allow change of voltage directly.  Can adjust via the power limit though.

I did try exceeding the normal clock speed limit.  At 1300Mhz, I was getting 312MH/sec, but seeing a few artifacts so I immediately stopped.

1250Mhz core seems stable without artifacts though, and I'm getting a solid 295MH/sec

Benny1985
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 391


View Profile
April 03, 2013, 03:06:10 AM
 #35

Keep us updated. I'm looking at building 2 rigs with 6 of these cards for Litecoin mining... Very interested if they can get a solid 300 khash on LTC.
Crystallas
Member
**
Offline Offline

Activity: 106



View Profile
April 03, 2013, 04:05:15 AM
 #36

Can you test with these switches? Up the worksize to 256...

-v 1 -w 256


I'm just curious if that helps at all.

Also, try 0-4 affinity checked in. AMD+AMD with 1/2 core affinity has helped me cover spikes, maybe the Bonaire chip will benefit? It's a longshot to get a few more hashes, but again, just for shits and giggles.

chiropteran
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 348



View Profile WWW
April 03, 2013, 11:26:16 AM
 #37

Keep us updated. I'm looking at building 2 rigs with 6 of these cards for Litecoin mining... Very interested if they can get a solid 300 khash on LTC.

I got 222kh/s using guiminer-reaper with the default 7770 settings.  I don't know enough about litecoin mining to optimize further.  Oddly, when overclocking, even if I raised mem and core speed, kh/s seemed to go down instead of up.  I'm not sure why.

Milan77
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 202



View Profile
April 03, 2013, 02:56:08 PM
 #38

I am going to get 3 of these (ordered 4 but... 1 is missing on stock) tomorrow... same sapphire.
FreedomCoin
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 591


Freedom to choose


View Profile
April 03, 2013, 03:32:45 PM
 #39

Keep us updated. I'm looking at building 2 rigs with 6 of these cards for Litecoin mining... Very interested if they can get a solid 300 khash on LTC.

I got 222kh/s using guiminer-reaper with the default 7770 settings.  I don't know enough about litecoin mining to optimize further.  Oddly, when overclocking, even if I raised mem and core speed, kh/s seemed to go down instead of up.  I'm not sure why.

see if you can find an app that monitors voltage, possible the software is dropping voltage to protect the card.

meebs
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 560



View Profile
April 04, 2013, 11:04:30 PM
 #40

Hope you don't mind a newbie question here!  Wink
But does it still make sense to buy a Radeon 7850 for mining?
How long does it currently take for you guys to mine 1BTC with such a 7850?

Since I'm totally new to mining I run a test with my gforce at about 80Mhs and didn't make even 1 satoshi in days. So when I multiply times 3.5, which is about the performance of a 7850 (280Mhs), whats the gain? It still would take months to make 1BTC. Am I wrong?



http://dustcoin.com/mining


if you are using a PPS pool, you can put in your hash rate in that site and it'll tell you CURRENT DIFFICULTY AND EXCHANGE RATE income per hour/day/week/month

300mhash card should give you about $2.50 a day right now mining BTC.

    ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄   
   ████████████████████████████████   
     ▀██████████████████████████▀     
        ▀████████████████████▀       
          ████████████████▀         
            █████████████           
            ▀████████████▀           
             ▀██████████▀             
              ██████████             
               ████████               
               ▀██████▀               
                ██████               
                  ▀                   
.
.trade.io.
██████
██████
███
███
███
███
███
███
███
███
███
██████
██████

▄██████████████████▄
███       ▀███████
███       █████████
███       █████████
███       █████████
███              ██
███   ▄▄▄▄▄▄▄▄   ███
███   ▄▄▄▄▄▄▄▄   ███
███              ███
███▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄███
██████████████████▀

▄██████████████████▄
███████████▀ ███████
█████████▀   ███████
███████▀     ██▀ ███
███ ▀▀       █▄▄████
███          █▀▀▀▀██
███ ▄▄       ███████
██████▄     █▄ ▀███
█████████▄   ███▄███
███████████▄ ███████
▀██████████████████▀

▄██████████████████▄
████████████████████
███████████████▀▀ ██
█████████▀▀     ███
████▀▀     ▄█▀   ███
███▄    ▄██      ███
█████████▀      ▄██
█████████▄     ████
█████████████▄ ▄████
████████████████████
▀██████████████████▀
██████
██████
   ███
   ███
   ███
   ███
   ███
   ███
   ███
   ███
   ███
██████
██████
.
.Join the Trading Revolution.
Pages: « 1 [2] 3 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!