Bitcoin Forum
December 04, 2016, 03:57:37 AM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Has anyone tried mining with PS3?  (Read 10631 times)
bitcredit
Member
**
Offline Offline

Activity: 76


View Profile
June 12, 2011, 08:00:43 AM
 #1

I've heard it performs very well for Folding@Home. Does anyone know how it measures up for SHA256?
1480823857
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480823857

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480823857
Reply with quote  #2

1480823857
Report to moderator
1480823857
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480823857

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480823857
Reply with quote  #2

1480823857
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1480823857
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1480823857

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1480823857
Reply with quote  #2

1480823857
Report to moderator
nemo
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 434


View Profile
June 12, 2011, 08:11:46 AM
 #2

21 mhashes apparently. You'd do twice better with a 40 dollar ati video card.
https://en.bitcoin.it/wiki/Mining_hardware_comparison#Other
bitcredit
Member
**
Offline Offline

Activity: 76


View Profile
June 12, 2011, 08:13:12 AM
 #3

Cool. Looking at that chart, if I bought 5 ATI 6990x3s, I'd get over 9000 MH/s!  Grin
Jonathan Ryan Owens
Donator
Sr. Member
*
Offline Offline

Activity: 392



View Profile WWW
June 12, 2011, 08:18:24 AM
 #4

Cool. Looking at that chart, if I bought 5 ATI 6990x3s, I'd get over 9000 MH/s!  Grin

5 ATI 6990s, and a rig that will support it = $5000 +

Let us know how that goes! Wink

dsipal
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 6


View Profile WWW
June 12, 2011, 08:39:13 AM
 #5

Haha, I would love seeing someone try making a rig like that.

BitRaffle!
tictok
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 20


View Profile
June 12, 2011, 12:46:35 PM
 #6

quick question regarding PS3.


I know its not the best mining hardware around by a long way.
But, does the PS3 need to be jailbroken (i.e. on an older firmware to mine??)
If I set up a webpage with the web java miner thing I've seen and pointed my PS3's browser at that wouls it still produce 21mhash per sec or whatber the quoted rate is??

Electricity is really cheap for me during the night, so am wondering if it would be worth it? My PS3 stays on most of the time anyway to record stuff from PlayTv etc...

Thanks in advance.
freequant
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 700


View Profile
June 12, 2011, 12:53:29 PM
 #7

SHA256 relies solely on integer arithmetic, while the PS3 GPU is tailored for floating point arithmetic.
You won't get a very good hashrate.
Same problem with the Nvidia GPUs.
SomeoneWeird
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 700


View Profile
June 12, 2011, 01:16:57 PM
 #8

SHA256 relies solely on integer arithmetic, while the PS3 GPU is tailored for floating point arithmetic.
You won't get a very good hashrate.
Same problem with the Nvidia GPUs.


The hypervisor blocks access to the GPU when using linux anyway.
kamicrazy
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 5


View Profile
June 12, 2011, 01:18:52 PM
 #9

21 Mh/s for a CPU is not bad.

Its only got 6 working SPE's. How many stream processors does an ATI video card have? hundreds!

If IBM ever released the 4 PPU + 32 SPE Cell, given the current cellminer (which I think could be optimised further if it was written using stream processing) it would do 115 Mh/s.

Is that mind shattering? No its not, but I think its still remarkable given that everyone likes to compare the Cell to a GPU. TDP would be around 100W, but alas we are talking about a product which will not see the light of day unless Sony decides to stay with the cell for PS4.
kamicrazy
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 5


View Profile
June 12, 2011, 01:24:47 PM
 #10

quick question regarding PS3.


I know its not the best mining hardware around by a long way.
But, does the PS3 need to be jailbroken (i.e. on an older firmware to mine??)
If I set up a webpage with the web java miner thing I've seen and pointed my PS3's browser at that wouls it still produce 21mhash per sec or whatber the quoted rate is??

Electricity is really cheap for me during the night, so am wondering if it would be worth it? My PS3 stays on most of the time anyway to record stuff from PlayTv etc...

Thanks in advance.

You need to install linux, using either OtherOS on firmware 3.15 or lower, or using custom firmware and AbestOS.

Once you have a working linux environment you compile cellminer and off you go.

There is one clear advantage to using custom firmware. No hypervisor. That means you can access the 7th SPE to increase hashrate by 3.6Mh/s and if they ever develop the driver, access the RSX. However it is unlikely you'll be able to use it for CUDA or openCL.
BrewProof
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 14


View Profile
June 12, 2011, 01:28:43 PM
 #11

shucks... 21MHS doesnt even justify the electricity that puppy would slurp....  nor the tacos i'd need to set it up.

NEVER UNDERESTIMATE THE VALUE OF A GOOD TACO!!

Please donate bitcoins so I can buy more tacos:
1A38KaxhR7cyLNjmoTaK8tQS1aBiFAuKop
nemo
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 434


View Profile
June 12, 2011, 09:39:52 PM
 #12

Please don't use a PS3 to mine. Even though the RSX isn't being used, I'd still expect a YLOD pretty quickly. You can get 2 to 3 times the hashing power if you used an ATI HD 4xxx card. Just dig around in random people's trashcans. I guarantee you find at least two.
gldgld2
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 12



View Profile
June 06, 2013, 10:35:04 PM
 #13

necrobump
thegamekind
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 58



View Profile WWW
June 06, 2013, 10:37:51 PM
 #14

Wow, never knew PS3's were so weak..


the ps4 would be interesting to see how it performes
thegamekind
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 58



View Profile WWW
June 06, 2013, 11:25:54 PM
 #15

use the xbox one for mining it has no other uses
JSMill
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 56


View Profile
June 07, 2013, 03:47:18 AM
 #16

How do I set up my PS3 for folding?
dogjunior
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 331


View Profile
June 07, 2013, 06:49:23 AM
 #17

10 of them would give you 210MH

gldgld2
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 12



View Profile
June 07, 2013, 09:45:11 AM
 #18

I think buing about 100xps3 is the best mining investment against ASIC's rape
patricktim
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 434


View Profile
June 07, 2013, 11:26:01 AM
 #19

I have done mining with PS3 , payout very low.

Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!