Bitcoin Forum
October 23, 2017, 09:48:42 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.0.1  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Yeni Kurduğum Rig İçin Güç Kaynağım Yeterli mi?  (Read 868 times)
fkod
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 417



View Profile
September 07, 2016, 10:10:37 AM
 #1

Merhaba,

Güç kaynağı hesabını çözemediğim için bilen arkadaşların bilgisini rica ediyorum.

Bilgisayar konfigürasyonu: 6 GB ram, Amd Athlon 3 çekirdek CPU, sıradan bir anakart.

1 adet Sapphire RX 480 Nitro+ 8GB
1 adet Sapphire RX 470 Nitro+ 8GB
(referans model değiller)
ekran kartları için
Eth+Dcr dual mining gibi sistemi zorlayacak bir mining yapmak isteyeceğimizi düşünürsek,
Corsair CX750 (750 Watt) güç kaynağı bu kartlara yeterli gelir mi? ayrıca kartlara oc uygulanırsa yeterli gelir mi?
Zar zor mu yeter yoksa rahat rahat mı yeter? Ona göre dcri değerini Yüksek/Düşük tutarken dikkat ederim.

*****

Aklımı karıştıran bir hususta şu, biz normalde rx 480 oc li 175W, rx 470 oc li 150W diye bilirken, sapphire aşağıdaki ürünlere ait sayfasında rx 480 için 225W, rx 470 için 175W diyor. Bu rakamlar abartı mı yoksa bu modeller bildiğimizden daha mı yüksek tüketim yapıyor demek oluyor bu sizce?

http://sapphirenitro.sapphiretech.com/en/480-8.html

http://sapphirenitro.sapphiretech.com/en/470-8.html

*****

Eth+Dcr dual mining karlı mı yoksa uğraşmaya değmez mi? Kullanacağım PSU ve kartları göz önüne alınca dual mining bu sistem için tehlikeli olur mu sizce?

Eğer dual mining sizce uğraşmaya değer ve bu sisteme de uygunsa:

Bu rig için verimli olabilecek dual Mining parametre önerileriniz olursa öğrenmek isterim. Mesela dcri parametresini sizce kaç yapmalı gibi?

Ayrıca eth+dcr den başka bir dual mining alternatifi var mı daha iyi olduğunu düşündüğünüz tavsiye edebileceğiniz?

Yoksa klasik mining usulü ethminer + stratum proxy mininge devam etmek mi en akıllıcası? klasik mining için bu sisteme performans sağlayacak parametre önerileriniz var mıdır?

*****
Birkaç ay içinde eth mining artık mümkün olmayacak malum. O günden sonra başka alternatiflere yönelmek gerekecek.

Acaba kendimiz mining yapmak yerine ekran kartlarımızı nicehash ile kiraya verince bugünün eth mining kazancına göre kar oranımız tahmini yüzde kaç daha azalıyor? Yani nicehash piyasası kazanç için idare eder mi yoksa çok mu kötü sizce?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..

1508752122
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508752122

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508752122
Reply with quote  #2

1508752122
Report to moderator
It is a common myth that Bitcoin is ruled by a majority of miners. This is not true. Bitcoin miners "vote" on the ordering of transactions, but that's all they do. They can't vote to change the network rules.
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1508752122
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508752122

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508752122
Reply with quote  #2

1508752122
Report to moderator
1508752122
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508752122

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508752122
Reply with quote  #2

1508752122
Report to moderator
nasituygun
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 742



View Profile
September 07, 2016, 01:36:02 PM
 #2

Hocam merhaba, nicehash için sorularınıza cevap vereyim. Bunun için en güzel kullanabileceğiniz alet bu adresteki sayfa: https://www.nicehash.com/?p=calc

Sizin kartınızı girince günlük gelir (maliyetsiz):

Current   0.00268295 BTC/Day (1.65 USD/Day)

Bu şekilde. Tabii elektrik parası çıkınca ne olur bilmiyorum. Nicehash'de zaten otomatik algoritma var. Direk olarak o an en karlı coine yönlendiriyor sizin hashleri. Ama ortalama bu olur zaten. 0.2 +- olarak.

|
5 years, 150к users, $3k/month
ICO: October 22, 2017
|
Ann
Bounty
Website
fkod
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 417



View Profile
September 07, 2016, 01:58:53 PM
 #3

Hocam merhaba, nicehash için sorularınıza cevap vereyim. Bunun için en güzel kullanabileceğiniz alet bu adresteki sayfa: https://www.nicehash.com/?p=calc

Sizin kartınızı girince günlük gelir (maliyetsiz):

Current   0.00268295 BTC/Day (1.65 USD/Day)

Bu şekilde. Tabii elektrik parası çıkınca ne olur bilmiyorum. Nicehash'de zaten otomatik algoritma var. Direk olarak o an en karlı coine yönlendiriyor sizin hashleri. Ama ortalama bu olur zaten. 0.2 +- olarak.

Merhaba nasituygun, cevap için çok teşekkür ederim. Nicehash ortalama kazanç oranı böylece netleşmiş oldu. Bu sonuçlara göre, elektrik maliyetimizi de çıkarırsak normalde kendimiz mining yaparak elde edebileceğimiz kazancın tam yarısını kiraya vererek kazanabiliyoruz bu tabloya göre net olarak. Hiç yoktan iyidir.

ekiller
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 602


Programlama & Elektronik


View Profile
September 07, 2016, 10:02:05 PM
 #4

Güç kaynağın yeterli,  OC de  yapabilirsin sorun olmaz.   Üreticiler  kullanım klavuzlarında hep daha yüksek güç değerleri yazarlar. (Normal olanda budur)

O değerlere  önerilen orta düzey işlemci gücü  ,  standart bir  HDD ve  DVDRW  gibi ortalama bir bilgisayarın ekran kartı dışında ki diğer bileşenlerinin de çekecekleri güç dahil .    Sende  kullandığın  CPU nun güç tüketimini bul internetten, genellikle 55 - 90 W   arasıdır. (Tam yükte)  . Ona göre  hesapla .    YUkarıda  bahsettiğin sistem için 750W ideal

Gelirken, Giderken, Telefunken - icq #37-90-37 / eMail: sayfa@mail.com | https://www.youtube.com/watch?v=0ovxKYAfMVA
beyinsi
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 616


Lendoit


View Profile
September 07, 2016, 10:47:44 PM
 #5

psu olarak bunu al: http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-x-850-80-plus-gold-850w-moduler-guc-kaynagi.html

belki bir süre sonra aynı karttan 1 tane daha takmak istersin.. bu psu gzl. 5yıl garantili




▄▄▄                                          ███                ▄▄▄     ███
███                                          ███               ▐███▌    ███
███                                          ███                ▀▀▀     ███
███        ▄███████▄   ▐███▄█████▄     ▄▄███████ ▄▄███████▄▄    ███   ███████▄
███       ████▀  ████  ▐████▀▀████▌   ████▀▀██▀▄████▀▀▀▀▀███▌   ███   ▀▀███▀▀▀
███      ▐████▄▄▄████  ▐███    ███▌  ████    ▄████▀▄█▌   ▐███   ███     ███
███      ▐███▀▀▀▀▀▀▀▀  ▐███    ███▌  ███▌   ████▀▄███▀   ▐███   ███     ███
███       ████▄    ▄▄  ▐███    ███▌  ████▄   ▄█████▀▄█   ████   ███     ███▄ ▄▄
▀████████  ▀████████▀  ▐███    ███▌   █████████▀▀  ████████▀    ███     ▀█████▀

ALL YOU NEED IS LOAN





















           ▄▄██████▄▄
       ▄▄██████████████▄▄
    ▄▄████████████████████▄▄
 ▄████████████████████████████▄
████████████▌  █████████████████
████████████▌  █████████████████
███████▀▀      ███▀      ▀██████
██████   ▄██▄▄▀▀  ▄▄▄██▄   █████
█████▌  ████    ▄▀  ████   █████
█████▌  ▐███▄▄▀▀  ▄▄████   █████
██████   ▀▀▀   ▄▄█▀  ▀▀   ▄█████
████████▄▄▄▄███████▄▄▄▄▄████████
▀██████████████████████████████▀
   ▀▀███████████████████████▀▀
      ▀▀████████████████▀▀
          ▀▀▀██████▀▀▀
fkod
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 417



View Profile
September 08, 2016, 08:31:25 AM
 #6

Güç kaynağın yeterli,  OC de  yapabilirsin sorun olmaz.   Üreticiler  kullanım klavuzlarında hep daha yüksek güç değerleri yazarlar. (Normal olanda budur)

O değerlere  önerilen orta düzey işlemci gücü  ,  standart bir  HDD ve  DVDRW  gibi ortalama bir bilgisayarın ekran kartı dışında ki diğer bileşenlerinin de çekecekleri güç dahil .    Sende  kullandığın  CPU nun güç tüketimini bul internetten, genellikle 55 - 90 W   arasıdır. (Tam yükte)  . Ona göre  hesapla .    YUkarıda  bahsettiğin sistem için 750W ideal

Çok teşekkür ederim ekiller şimdi içim rahatladı hesaplamayı da anladım kartlar gelince bismillah diyip başlarım artık.

psu olarak bunu al: http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-x-850-80-plus-gold-850w-moduler-guc-kaynagi.html

belki bir süre sonra aynı karttan 1 tane daha takmak istersin.. bu psu gzl. 5yıl garantili

Yukarda yazdığım psu zaten elimde vardı yeni psu almıyorum ama dediğin gibi ileride daha güçlü psu ihtiyacı olursa bu ürünü notlarıma aldım paylaşım için sağol beyinsi.

forbidden
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 587



View Profile
September 08, 2016, 02:50:01 PM
 #7

Toplamda 2 adet kart r9 390 dahi olsa (sizin kartların 2 katı güç tüketimi var) 750w yeterli, 4 adet bile çalıştıtırsınız.

fkod
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 417



View Profile
September 08, 2016, 03:10:02 PM
 #8

Toplamda 2 adet kart r9 390 dahi olsa (sizin kartların 2 katı güç tüketimi var) 750w yeterli, 4 adet bile çalıştıtırsınız.

Simdi PSU mu daha da sevdim Smiley çok teşekkür ederim forbidden bu çok güzel bir bilgi. Yarın öbürgün gönül rahatlığıyla ek bir kart daha ekleyebilecek olmak beni daha da sevindirdi Smiley

dogandogru
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 195


View Profile
September 08, 2016, 10:32:55 PM
 #9

Elindeki power ile 2 adet 390 veya 4 adet 370 veya 4 adet 480 aktif olarak kullaniyorum hatta daha dandik powerlar bile var elimde sknti yasamazsin
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!