E dobro pitanje i mene je to zanimalo jer imam jako puno ideja i sve vise i vise novca kojeg zaradim preko interneta.Planiram prvo kupiti ideju od jedne osobe za 250$ i otvoriti firmu na kojoj ce moci svi zaraditi kada se registriraju na toj stranici,nekakav unique sistem ima za zaradu sa dobrom matematikom za siguran opstanak i da zarade i clanovi stranice i admin sajta,a ta osoba me naucila o svemu u online zaradi i vidi se da mu nije stalo samo do novca nego i da pomogne.Kad se pokrene ta firma koja ce biti kreirana od njegove ideje kasnije cu moci realizirati svoje ideje za koje treba veca kolicina novca ,a ta firma ce raditi dobar profit tako da ovaj topic mi super dode
.Zanima me sad jel bi ja morao da otvorim ptc-matrix sajt platiti registraciju firme 20.000,00 kn ili samo hosting,rekao mi je jedan frend koji samnom zaraduje zajedno i otvara firmu da se placa puno manje sada 10 kn da moze biti najmanji kapital pa sada neznam tko je u pravu?
Ako govoriš o otvaranju tzv. jednostavnog d.o.o. u RH, budi svjestan da ti tih 10 kn nije jedini trošak.
Također moraš platiti troškopve u FINI, javnog bilježnika, sudski troškovi...
Moraš ići i u poreznu, još uvijek je, čini mi se, obvezan pečat pa ti je to trošak...
U FINI moraš rezervirati ime, što je dosta kompliciran proces i može trajati tjedan, dva...
Ime se šalje na opdobrenje trgovačkom sudu i ima milijun razlpga zašto ga mogu odbiti
Ako će ime firme biti po imenu člana obitelji, obvezno je priložiti rodni list, ako će biti strana rije, obvezna je kopija iz rječnika stranih riječi, i još hrpa takvih gluposti.
Ukratko, sama registracija i otvaranje firme u Hrvatskoj uzet će ti puno živaca, vremena (računaj minimalno 2-3 tjedna( novaca) - oko 700 kn i više...
Ako će se raditi isključivo o Internet poslovanju, zašto jednostavno ne otvoriš firmu u UK?
Sve se radi online, ne moraš nigdje ići, sve je gotovo u sat, dva i sve dokumente firme dobiješ odmah na email i možeš početi s poslovanjem.
Trošak otvaranja je čak i manji nego u Hrvatskoj a firmu je puno jednostavnije voditi nego u Hrvatskoj.