arkadaşlar hayatımda duymadığım görmediğim ilginç yorumları burada okuyorum.
yahu kasa ucuz olsun el cep yakmasın o yüzden tahta olsun deyin tamam, ama yok doğru olan tahta ahşap olandır demek kadar büyük bir saçmalık yok . Sepebleri ;
- yargı : metal olunca çarpıyor
cevap: mal bir elektrikçin var - topraklaman doğru dürüst değil - şebekende nötürü toprak diye kullanan gerzekler var
- yargı : metal iletken ondan kısa devre olur
cevap: adam gibi kasa yapamamışsın - kabloların spagetti gibi ortada düzensiz - soketlerin ortada.
yahu bütün elektronik yüksek frekanslı çalışan cihazlarda aynalama yapılır. bu metal kutu ile sağlanır, amacı dış parazitlerden etkilenmemesidir. ısı transferi durumları da ayrı konu, şimdi bizimkiler akıllı bütün donanım üreticileri salak öyle mi ? neden bütün pc kasaları 0,35 lik saçtan ? pufffffffffff. Furniture design yapıyorsanız ahşap yapın ama elektronikle uğraşıyorsanız METAL olacak.!
Bu uğraşınıza kökten son vereceğim. piyasaya onlarca kasa sattım. almak isteyen 200TL ye adam gibi kasa sahibi olacak. resimleri ekleyecek mecalim kalmadı eski postlarımdan bakın resimlere. sanırım elimde 4-5 kasa lık malzeme kaldı.
saygılar.
Nusret Bey'in beni ziyareti:
http://www.baybil.net/tr/2016/06/09/ethereum-madenciliginde-kullanilan-kasalar/(gördüğünüz kasa V1 dir ve artık bu pahalı modeli üretmiyorum)