2 yıldır blockhain ile ilgiliyim ve kriptopara dünyasını takip ediyorum, ethereum trenini sırf unutkanlığım yüzümden kaçırmış olmanın acısıyla bu konuya dair bir gün yapılmak üzere rafa kaldırdığım projelerime ağırlık verdim.
Şu anda algoritmik trade yapabilen bir bot üzerinde çalışıyorum, fakat amacım bu botu son kullanıcıyla yani benim gibi trader olan sizlerle buluşturmak. Projenin detaylarına çok fazla girmeyeceğim, ekonomik olarak beni destekleyen kişinin kendisinin de ekonomik olarak zora girmesiyle finans konusunda sıkıntı yaşıyorum . Ve maalesef bankalarla aram 300 TL lik bir borcu geç ödemem nedeniyle bu aralar pek iyi değil, ama kredi puanım istikrarlı olarak yükselişte fakat maalesef bekleyecek vakit kalmadı.
Bu yüzden alternatif yollar aramaya başladım, bir süre önce forumdan bir arkadaşla durumu tartıştık kendisi ICO yapmamı önermişti fakat proje henüz albenisi olacak kıvama gelmediği -açıkcası birazda benim mükemmellik takıntım yüzünden- için bu öneriye sıcak bakamadım.
ICO yaparsam eğer yatırım yapmak isteyecek forum kullanıcılarına ne sunabileceğimi bulamadım, zira projenin tamamlanması için gereken miktarı toplamak için dişe dokunur birşeyler (hisse,kar ortaklığı vs.) sunmam gerekir diye düşündüm.
Sonradan aklıma gelen diğer seçenek ise botun çekirdek kısmının işleteceği bir fon açmak oldu. Böylece hem temel ihtiyaçlarım için gereken geliri elde edebilir hemde bot ile ilgili ufak bir nabız yoklaması yapmış olurum diye düşündüm, tabii forum kullanıcılarına da gelir yaratmak güzel hissettirecektir
Yaptığım backtestlerde gördüğüm kadarıyla uygun algoritmalarla güzel kazançlar elde edilebiliyor, yine de her ihtimale karşın son paramı riske ederek fonu ana para korumalı olarak açmak istiyorum. Bu miktar şu anda 3000 küsur TL ye tekabül ediyor, yani fonun büyüklüğü bu kadar olacak.
Herşey kağıt üzerinde güzel dursa da, daha önce forumda böyle bir iştirakte bulunmamış olmam ve nispeten forumda yeni olmamdan dolayı bu fonu toplayabileceğime emin değilim. Bu yüzden bu başlığı açtım, sizlerden bu iki seçenek ile ilgili fikir vermenizi bekliyorum, örneğin;
Fonun başarıyla toplanması için sunabileceğim güvenceler nelerdir?
veya
Eğer böyle bir ICO yapılsaydı beklentiniz ne olurdu?
Eğer fon toplama konusunda geri bildirimler iyi olmazsa diğer seçenek pek aklıma yatmasa da projeyi geliştirmeye devam edebilmem için şu durumda mecburen gerçekleştirmek zorundayım. Sistemin kazanç modeli ücretli üyelik olacak, bu yüzden ilk düşündüğüm şey avantajlı üyelik paketi satmak oldu fakat sizinde fikirlerinize açığım.
Şimdiden herkese teşekkür ederim.
Projeye melek yatırımcı olmak isteyen olursa yüzyüze görüşebilir ve detayları konuşabiliriz, burada proje detaylarını neredeyse anlatmadım fakat şu anda piyasada bulunan çoğu botun sadece trade yaptığını belirtmek isterim, algoritmik trade tamamen farklı bir şeydir yani demem o ki proje detayları bilinmese bile eksik özellikli rakiplerin satış oranlarını inceleyerek merakınızı kamçılayabilirsiniz
Bol kazançlar...