Çıkarsınlar bakalım .. Üç kuruş için minnet edecek değiliz ama bizim moderatörün de Türk kullanıcılarını biraz sahiplenmesi gerekiyor biraz. İşler nasıl dönüyor bilmiyorum ama bu hareketler tadını kaçırdı.
Staff Forum'da neler konuşulduğunu bilmiyorsunuz. Bilmediğiniz şeyler hakkında yorum yapmayın.
Bitmixer kampanyası Lauda'yı kampanya yöneticisi olarak tutmuş, bunun forum yönetimiyle ne alakası var?
Bunun böyle olmasının sebebi alt dallanmalara EAL'in sıcak bakmaması.
misal Siyaset ve Toplum başlığı açılsa bir çok başlık konu dışı bölümünden bunun altına kayar.
yada altcoin mining için madencilik altında altcoin madenciliği oluşturulsa alternatif kripto paralar başlığı altındaki akan ekran kartı konularından kurtuluruz.
keza bir teknik destek alt başlığı açılsa cüzdan sıkıntıları, işletim sistemi muhabbetleri vs de bu başlığın altına kayar.
O nereden çıktı? Toplum ve Siyaset bölümü için yeterli konu yok. Alternatif Kripto-Paralar bölümünde son mesajı 2 hafta önce atılan konu bile ilk sayfada duruyor. Madenciliği ayrı bir başlığa ayırmanın hiçbir yararı yok. Ayrıca unutmayın, burası Bitcoin forumu.
Teknik destek konuları Yeni Başlayanlar & Yardım bölümünde konuşulabilir. Yine oraya bakıyoruz, en son 4 Eylülde mesaj atılan konu bile ilk sayfada duruyor. Konu Dışı bölümü bile yeterince büyük değilken yeni alt forumlar açmanın bir anlamı yok. En son eklettiğimiz 2 alt forumun hali ortada. Türkçe bölümü en hızlı büyüyen local bölümlerden biri ancak bu yeterli değil. Bölümler karışacak kadar çok konu ve mesaj akışı olursa yeni alt forumlar talep edilir. Şurada 1000 hesaptan mesaj atan toplam 100 kişi anca var.
Etrafınızda kaç kişi Bitcoin'i biliyor? Kaç kişi kullanıyor veya kullanmayı düşünüyor? Herkes yakınlarına Bitcoin'i anlatsa, kullanmasını sağlasa, bu foruma üye yapsa topluluk büyür. Bu Bitcoin kullanan hepimizin yararına olur. Topluluk büyümediği sürece imza kampanyasından para kazanıldığını duyan herkes foruma gelip 20'şer hesap açıp sanal bir şişkinlik yaratmaya devam edecek. Topluluğa giren yeni üyelerle forumda yazılan mesajlar paralel olarak artmıyor.