Bitcoin Forum
May 24, 2018, 10:54:33 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.16.0  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 »
  Print  
Author Topic: Genoil's ZEC miner: AMD ZCash miner for Windows - 0.6  (Read 56241 times)
Genoil
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 438
Merit: 250


View Profile
October 31, 2016, 04:30:23 PM
 #1

I'm going to keep it brief this time  Grin:

https://github.com/Genoil/ZECMiner (planning to keep the reade up to date on this one!)

Binaries only, sorry.

So until the big boys are ready with their 100Sol/s cannons, you can mine some ZEC with this piece of shit. Highly unstable but pretty fast thanks to @mrb's SilentArmy kernels. yay

ETH: 0xeb9310b185455f863f526dab3d245809f6854b4d
BTC: 1Nu2fMCEBjmnLzqb8qUJpKgq5RoEWFhNcW
The Bitcoin network protocol was designed to be extremely flexible. It can be used to create timed transactions, escrow transactions, multi-signature transactions, etc. The current features of the client only hint at what will be possible in the future.
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1527159273
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1527159273

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1527159273
Reply with quote  #2

1527159273
Report to moderator
1527159273
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1527159273

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1527159273
Reply with quote  #2

1527159273
Report to moderator
1527159273
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1527159273

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1527159273
Reply with quote  #2

1527159273
Report to moderator
navydude
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 277
Merit: 250


View Profile
October 31, 2016, 04:46:38 PM
 #2

Genoil

Awesome work! Its mining well....yes a bit unstable but best out there IMO.

Quick question. What is the setting to have this miner auto restart every 30 mins. I have a few cards acting up and need a auto restart. :p

bathrobehero
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1512
Merit: 1026


ICO? Not even once.


View Profile
October 31, 2016, 04:52:29 PM
 #3

Genoil

Awesome work! Its mining well....yes a bit unstable but best out there IMO.

Quick question. What is the setting to have this miner auto restart every 30 mins. I have a few cards acting up and need a auto restart. :p

Your best bet is to run it in a loop:

:loop
genoil.exe ...
timeout -t 5
goto loop

so it starts over and over again and have another bat running which kills the miner periodically:

:loop
timeout -t 300
taskkill -t -f /im genoil.exe
goto loop



Tried it on nvidia out of curiosity but it didn't work (Mining thread quit zec-sa#2clEnqueueNDRangeKernel(-4)).

Not surprising just thought I'd give it a try. Interestingly it also didn't seem to recognize the intensity argument (error: unrecognised option '-i').

RIP Bittrex
navydude
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 277
Merit: 250


View Profile
October 31, 2016, 04:57:31 PM
 #4

Got the same problem with -i. Not sure about that. I seen a post somewhere showing a 900 sec restart but cant find it now. May give your suggestion a try and see what happens.

arielbit
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1582
Merit: 1002


View Profile
October 31, 2016, 04:58:35 PM
 #5

squeezed out more of the 280x's

but r9 390's, 290x's performs less compared to zcashclient 0.2.2

and it seems intensity "-i" is not part of the syntax

crashes after a few minutes.
36524s
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 37
Merit: 0


View Profile
October 31, 2016, 05:00:39 PM
 #6

Doesn't load for me so sticking to 4.1 which is great (a little buggy but that's ok!)
dolby
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 136
Merit: 100


View Profile
October 31, 2016, 06:19:08 PM
 #7

on v 0.4.2 i got error: clGetDeviceIDs

what I have to do Genoil?


singularity BTC  1jsmZRKZdnUWTbPP6CCuPKFAm8mY2uzcL

sinergy LTC  LNk4c3oXJfMJH55V8CCRGhi1SiaMwaqfyp
marvykkio
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 798
Merit: 1000


View Profile
October 31, 2016, 06:23:17 PM
 #8

I 0.4.1 & 0.4.2 on I had problems, that after mining hours something happens and hash down to 0 / hs.

2x 390x triixx
bios stock
16.10.3 drivers
Walrusbonzo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 658
Merit: 500


View Profile
October 31, 2016, 06:53:25 PM
 #9

Thanks genoil, good work, getting on average about 30sol/s from my 290x and RX480s.

One glaring bug is that -i / --ints doesn't work to set intensity. And as you know, it's unstable, cards stop mining and eventually none are mining, no auto detection and restart of this.... Oh well, I run around the house instead. lol. Guess I should write a script for that Tongue
deadsix
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 604
Merit: 500


Fail to plan, and you plan to fail.


View Profile
October 31, 2016, 07:24:21 PM
 #10

I'm going to keep it brief this time  Grin:

https://github.com/Genoil/ZECMiner

Binaries only, sorry.

So until the big boys are ready with their 100Sol/s cannons, you can mine some ZEC with this piece of shit. Highly unstable but pretty fast thanks to @mrb's SilentArmy kernels. yay

Don't undersell yourself, your miners are great man. We may not say it often but your hard work is seriously appreciated. Many thanks for all you do. Cheers.

The BEST Crypto exchange in India, where you can buy/sell/trade Bitcoin, BitcoinCash, Litecoin, Ethereum and Ripple, and use a credit card https://koinex.in/?ref=eaa2b3 Stay away, Horrible service.
Minimalist Indian Ethereum Exchange https://ethx.in/u/?ref=RAVIN14
Ethereum/Zcash/Monero Mining Bangalore https://bitcointalk.org/index.php?topic=1703592
hawkfish007
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 790
Merit: 501


View Profile
October 31, 2016, 07:31:40 PM
 #11

I'm going to keep it brief this time  Grin:

https://github.com/Genoil/ZECMiner

Binaries only, sorry.

So until the big boys are ready with their 100Sol/s cannons, you can mine some ZEC with this piece of shit. Highly unstable but pretty fast thanks to @mrb's SilentArmy kernels. yay

Don't undersell yourself, your miners are great man. We may not say it often but your hard work is seriously appreciated. Many thanks for all you do. Cheers.

+1, appreciate your efforts.

For quality risers, splitters or 133 CFM fans, please visit my eBay listings,
http://www.ebay.com/sch/hawkfish007/m.html?_ipg=50&_sop=12&_rdc=1
hawkfish007
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 790
Merit: 501


View Profile
October 31, 2016, 07:33:04 PM
 #12

Genoil

Awesome work! Its mining well....yes a bit unstable but best out there IMO.

Quick question. What is the setting to have this miner auto restart every 30 mins. I have a few cards acting up and need a auto restart. :p

Your best bet is to run it in a loop:

:loop
genoil.exe ...
timeout -t 5
goto loop

so it starts over and over again and have another bat running which kills the miner periodically:

:loop
timeout -t 300
taskkill -t -f /im genoil.exe
goto loop



Tried it on nvidia out of curiosity but it didn't work (Mining thread quit zec-sa#2clEnqueueNDRangeKernel(-4)).

Not surprising just thought I'd give it a try. Interestingly it also didn't seem to recognize the intensity argument (error: unrecognised option '-i').

Would you be kind enough to give an example of entire .bat file. Thanks.

For quality risers, splitters or 133 CFM fans, please visit my eBay listings,
http://www.ebay.com/sch/hawkfish007/m.html?_ipg=50&_sop=12&_rdc=1
markus124
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 560
Merit: 500



View Profile
October 31, 2016, 07:35:20 PM
 #13











Im using my 7950 shappire rig of 6 gpus getting a media of 16 hashes per gpu. is this good for this type of gpu??
Is there any ways of use 99% of my gpu usage, im stuck at around 85%?

Thanks for the help if u could.  Grin

Walrusbonzo
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 658
Merit: 500


View Profile
October 31, 2016, 07:51:54 PM
 #14











Im using my 7950 shappire rig of 6 gpus getting a media of 16 hashes per gpu. is this good for this type of gpu??
Is there any ways of use 99% of my gpu usage, im stuck at around 85%?

Thanks for the help if u could.  Grin

If the GPU is sat between 80~85% as your graph shows it suggests that they're memory bandwidth/latency limited. Most 7950/7970 will happily do atleast 1500MHz, start there. Failing that you probably want to use a custom BIOS with tighter timings, usually copying a memory strap from 1250/1375 to 1500 does the trick. When I used to have 7950s I was using tighter timings(The Stilt's) and memory clock was around 1700MHz. This provided excellent performance for scrypt and Eth type crypto.
TomDD
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 15
Merit: 0


View Profile
October 31, 2016, 08:02:51 PM
 #15

Genoil

Awesome work! Its mining well....yes a bit unstable but best out there IMO.

Quick question. What is the setting to have this miner auto restart every 30 mins. I have a few cards acting up and need a auto restart. :p

Your best bet is to run it in a loop:

:loop
genoil.exe ...
timeout -t 5
goto loop

so it starts over and over again and have another bat running which kills the miner periodically:

:loop
timeout -t 300
taskkill -t -f /im genoil.exe
goto loop



Tried it on nvidia out of curiosity but it didn't work (Mining thread quit zec-sa#2clEnqueueNDRangeKernel(-4)).

Not surprising just thought I'd give it a try. Interestingly it also didn't seem to recognize the intensity argument (error: unrecognised option '-i').

Would you be kind enough to give an example of entire .bat file. Thanks.

Try this, I posted it on the zcash forum earlier. It restarts the miner if an error is found.

There are two batch files, you need to run the first one which launches the second

Code:
@echo off
echo starting miner
:loop
if exist output.txt del output.txt
time /t
start /MIN nh.bat
:loop2
timeout /T 5 /NOBREAK >nul
findstr /C:"quit" /C:"null" output.txt && (
taskkill /F /IM genoil.exe
timeout /T 1 /NOBREAK >nul
echo re-starting miner
goto loop
) || (
goto loop2
)

Second batch file named nh.bat

Code:
genoil.exe -c equihash.usa.nicehash.com:3357 -u yourID.yourWORKER -p x > output.txt
echo quit >output.txt
exit
Tmdz
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 826
Merit: 1000


View Profile
October 31, 2016, 08:06:00 PM
 #16











Im using my 7950 shappire rig of 6 gpus getting a media of 16 hashes per gpu. is this good for this type of gpu??
Is there any ways of use 99% of my gpu usage, im stuck at around 85%?

Thanks for the help if u could.  Grin

If the GPU is sat between 80~85% as your graph shows it suggests that they're memory bandwidth/latency limited. Most 7950/7970 will happily do atleast 1500MHz, start there. Failing that you probably want to use a custom BIOS with tighter timings, usually copying a memory strap from 1250/1375 to 1500 does the trick. When I used to have 7950s I was using tighter timings(The Stilt's) and memory clock was around 1700MHz. This provided excellent performance for scrypt and Eth type crypto.

Kind of slow mine does 20-25 sol/s with genoils miner 0.4.2 on stock settings
markus124
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 560
Merit: 500



View Profile
October 31, 2016, 08:46:12 PM
 #17











Im using my 7950 shappire rig of 6 gpus getting a media of 16 hashes per gpu. is this good for this type of gpu??
Is there any ways of use 99% of my gpu usage, im stuck at around 85%?

Thanks for the help if u could.  Grin

If the GPU is sat between 80~85% as your graph shows it suggests that they're memory bandwidth/latency limited. Most 7950/7970 will happily do atleast 1500MHz, start there. Failing that you probably want to use a custom BIOS with tighter timings, usually copying a memory strap from 1250/1375 to 1500 does the trick. When I used to have 7950s I was using tighter timings(The Stilt's) and memory clock was around 1700MHz. This provided excellent performance for scrypt and Eth type crypto.

Kind of slow mine does 20-25 sol/s with genoils miner 0.4.2 on stock settings


Now im moving on average 19.5 but reach 25 seems too much. I can only increase the memory clock from 1250 to 1575.

Btw thanks walrus. One more question u guys think genoil is the better miner right now? I have issues with all the miners but i dont know if there's a better option out there. Claymore is going to release his own zcash miner hope it works great.

bobben2
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 213
Merit: 100


View Profile
October 31, 2016, 08:56:58 PM
 #18

Excellent work, Genoil.
My 280X is doing ~ 25 S/s with occasional peak at 30S/s.
Running at 1050/1500.  GPU usage 76%, temp 55'c in Sapphire Trixx.

EDIT:  It seems solution rate is picking up after a while: consistenly over 27S/s now.

Mining Hobbyist
TR8888
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 528
Merit: 500


View Profile
October 31, 2016, 08:57:12 PM
 #19

@Genoil

Thanks for miner, On 12 rigs it works fine, 1 rig not so..

All rigs windows 8 x64, 280x

This is what happens when I run the .bat



Then when I run it as admin..



It did ask for mscvr120 and mscvp120.dll which I downloaded manually.

Cheers
liomojo1
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 647
Merit: 500


View Profile
October 31, 2016, 08:59:13 PM
 #20

Anyone to share a compiled ready for use version for windows 10/64bit?
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 »
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!