Bitcoin Forum
April 23, 2014, 11:09:40 PM *
News: Due to the OpenSSL heartbleed bug, changing your forum password is recommended.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1] 2  All
  Print  
Author Topic: btc mining w/ Nvidia  (Read 6010 times)
Hollie
SCAMMER
Member
*****
Offline Offline

Activity: 98

This account was a fraudulent account.


View Profile

Ignore
June 14, 2011, 09:11:21 AM
 #1

How do I start mining with a Nivida GeForce 9400 GT on Windows Vista.

Im having tough time getting started.  Huh

I can mine using the CPU but not with the GPU.

This account was a fraudulent account created by a girl in Melbourne, Australia. There is no point messaging this account, continue with reversing all paypal transactions.
1398294580
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1398294580

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1398294580
Reply with quote  #2

1398294580
Report to moderator
1398294580
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1398294580

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1398294580
Reply with quote  #2

1398294580
Report to moderator
1398294580
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1398294580

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1398294580
Reply with quote  #2

1398294580
Report to moderator
Unbeatable Service & Product Support
Grab Your Miners at GAWMiners.com
Order Before April 25th to receive
Double your Hashing Power for 1 week!

Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1398294580
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1398294580

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1398294580
Reply with quote  #2

1398294580
Report to moderator
1398294580
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1398294580

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1398294580
Reply with quote  #2

1398294580
Report to moderator
taris
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 28


View Profile

Ignore
June 14, 2011, 09:14:40 AM
 #2

Since it is not much better to mine with a NVIDIA card than it is with a CPU (because of the architecture), i guess that the miner software is ignoring any graphiccards that are not from ATI or ATI-based.
I was once able to use my NVIDIA card with the Diablo miner ..maybe you give it a try with it.
devin
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 14



View Profile

Ignore
June 14, 2011, 09:18:54 AM
 #3

I'm using guiminer with my 8800 GT.
I'm only pulling out 30 mhash/s...
Making around 0.05 BTC a day..
You would be better off saving up and getting a Radeon 5770 from newegg. ($120)
You would make around .5 bitcoins a day using pay per share w/ a pool($10-$15)
If you are hard set on mining with your current card, be sure to grab the most current drivers for win vista/7
and install guiminer. Use -platform 1 for extra flags. should work.

Good luck Smiley

If you like my post, please feel free to donate even the smallest amount!
1KhgYWFDUuZdgfcnSvQbLfzQUc92zRZzGC
Hollie
SCAMMER
Member
*****
Offline Offline

Activity: 98

This account was a fraudulent account.


View Profile

Ignore
June 14, 2011, 09:27:18 AM
 #4

Im currently using GUIminer using rpc-miner-4way.

I'm gonna try that Diablo miner and see if it works.

I heard I could use my nvidia if I used mOmchil poclbm miner or GUI miner. But I can't seem to work pyOpenCL to do that.

My computer has a AMD Athlon 645 X2 Dual Core Processor 3600+ as the CPU

I just got my updated drivers downloaded so im going to try again with them updated.

This account was a fraudulent account created by a girl in Melbourne, Australia. There is no point messaging this account, continue with reversing all paypal transactions.
ignoringpeople
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 13


View Profile

Ignore
June 14, 2011, 11:42:45 AM
 #5

You are going to lose money mining with nvidia just from your power bill.
Gabi
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1050


View Profile

Ignore
June 14, 2011, 12:14:44 PM
 #6

As they said mining with an nvidia is not a good idea, they simply do very low mhash/s
Hollie
SCAMMER
Member
*****
Offline Offline

Activity: 98

This account was a fraudulent account.


View Profile

Ignore
June 14, 2011, 05:31:40 PM
 #7

Should I just get a Radeon 5770 or similar to mine on my computer?

Im using a computer that I don't use at all, so I don't really need it to do anything else.

This account was a fraudulent account created by a girl in Melbourne, Australia. There is no point messaging this account, continue with reversing all paypal transactions.
Noise
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 24



View Profile

Ignore
June 14, 2011, 05:44:52 PM
 #8

https://en.bitcoin.it/wiki/Mining_hardware_comparison

Useful to see potential of different GPUs for mining.
thebitcoinchannel
Member
**
Offline Offline

Activity: 82



View Profile WWW

Ignore
June 14, 2011, 08:17:25 PM
 #9

My GT 330m seems to be capping at 10M hashes.  Is it limited somehow or just slow?

tokn
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 22


View Profile

Ignore
June 14, 2011, 08:24:32 PM
 #10

See this page and it'll explain why nvidia cards are slower than AMD (ATI) GPUs.
https://en.bitcoin.it/wiki/Why_a_GPU_mines_faster_than_a_CPU
Hollie
SCAMMER
Member
*****
Offline Offline

Activity: 98

This account was a fraudulent account.


View Profile

Ignore
June 14, 2011, 08:31:08 PM
 #11

on this site, https://en.bitcoin.it/wiki/Mining_hardware_comparison

it said my 9400GT would only get 3.37 Mhash/s

and i couldn't get the new drivers installed either to actually use it for mining.

This account was a fraudulent account created by a girl in Melbourne, Australia. There is no point messaging this account, continue with reversing all paypal transactions.
nuclearstar
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 18


View Profile

Ignore
June 14, 2011, 08:35:51 PM
 #12

mining with a nvidia card is pretty crap yea.

My gaming PC has a GTX 470 and although it is fantastic in all the game I play, for mining it just isnt good for the amount of power it draws.
I would advise you to get a Radeon 5850. Right now they are extreemly cheap I got mine for £94 and with a little clocking I get 330 mhash/s where as with my £200(at the time) GTX 470 i get about 100 if i overclock it.
It is really not worth mining on your current setup. You wont see good results and the income you do get will be pretty small.

At the moment you will get 1 BTC every 20 days from a pool. And at current rates thats only $20 dollars
If you were to get a 5850 for $120 dollars, run it for 20 days, you would get 10 BTC (0.5 a day @ 315mhash/s) and at todays rates that would be $200, so as well as paying for the gfx card, you would have made $80 ontop.
Ofcourse who knows what the market will be like in 20 days, it could jump up to $30 or drop down to $10, even if it was down to $10 then you would still be able to get your money back in a month, and still have a better gfx card at the end of it.

--------------------------------------------------------------
LTC - LSnhixMMTg2u7zxnHghgp2SN7xxM1EtYwT
BTC - 18NNhqwVsFXbcMgjpzmg8PtfSWbHEPjrzA
Free Litecoins http://ltc4you.com/?r=12945
Hollie
SCAMMER
Member
*****
Offline Offline

Activity: 98

This account was a fraudulent account.


View Profile

Ignore
June 14, 2011, 08:53:19 PM
 #13

Does it matter how much RAM the computer has?

I only brought the 9400GT because it was on sale and i didn't know that ATI were better.

I'm gonna try to get a ATI 5850.

Would it be better if i installed it Ubuntu and do mining on that?

This account was a fraudulent account created by a girl in Melbourne, Australia. There is no point messaging this account, continue with reversing all paypal transactions.
nuclearstar
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 18


View Profile

Ignore
June 14, 2011, 09:02:13 PM
 #14

RAM isnt a major issue from what I can see.

my mining rig, which is my old PC from 2008 just has windows XP on it and 2 gig RAM, although when I look at the RAM usage, it is using just 350mb during full mining usage.

--------------------------------------------------------------
LTC - LSnhixMMTg2u7zxnHghgp2SN7xxM1EtYwT
BTC - 18NNhqwVsFXbcMgjpzmg8PtfSWbHEPjrzA
Free Litecoins http://ltc4you.com/?r=12945
Hellobtc
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 20


View Profile

Ignore
June 14, 2011, 09:09:22 PM
 #15

the only thing you can do whit ram is making a ramdisk  Cheesy
Hollie
SCAMMER
Member
*****
Offline Offline

Activity: 98

This account was a fraudulent account.


View Profile

Ignore
June 14, 2011, 09:17:13 PM
 #16

my computer just has windows Vista Home Basic on it and 512mb RAM

A ramdisk?

This account was a fraudulent account created by a girl in Melbourne, Australia. There is no point messaging this account, continue with reversing all paypal transactions.
Hellobtc
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 20


View Profile

Ignore
June 14, 2011, 09:25:47 PM
 #17

A ramdisk?
yes you take a part of your PC ram and create a little HDD the speed for the ramdisk is insane (because is on ram lol) http://memory.dataram.com/products-and-services/software/ramdisk but if the PC run out of power everything is lost so you need to make backup's all the time
is there any point to use this  for bitcoin ? nope, just for the lols
are there any ramdisk monsters ? yes http://www.ramsan.com/
Hollie
SCAMMER
Member
*****
Offline Offline

Activity: 98

This account was a fraudulent account.


View Profile

Ignore
June 14, 2011, 10:42:18 PM
 #18

that sounds like fun.

This account was a fraudulent account created by a girl in Melbourne, Australia. There is no point messaging this account, continue with reversing all paypal transactions.
KeepingScore
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 5


View Profile

Ignore
June 15, 2011, 12:29:30 AM
 #19

My advice is that if you're going to use a ramdisk, rent some hardware like a bi-quad Xeon with dual SSD, then make the ramdisk on that. I've done it under proxmox and while it's not as fast as straight-up OS -> ramdisk, VM OS -> ramdisk gives you a lot more versatility than just a normal setup. OVH is good for hardware like that.
Hollie
SCAMMER
Member
*****
Offline Offline

Activity: 98

This account was a fraudulent account.


View Profile

Ignore
June 15, 2011, 01:04:06 AM
 #20

i probs won't make a ramdisk.

ill just install Ubuntu and just mine mostly

This account was a fraudulent account created by a girl in Melbourne, Australia. There is no point messaging this account, continue with reversing all paypal transactions.
Pages: [1] 2  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!