Bitcoin Forum
December 11, 2016, 04:28:30 AM *
News: To be able to use the next phase of the beta forum software, please ensure that your email address is correct/functional.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: DiabloMiner hw errors  (Read 1755 times)
dnd
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3


View Profile
June 14, 2011, 11:32:58 PM
 #1

i'd post this in the DiabloMiner thread but...i'm a newbie and all.

just started mining with DiabloMiner on a gtx480 and i get hw errors fairly frequently...like once every 5-10 min or so.  this happens whether oc'd or not, with about the same frequency.  i thought when i first started (for the first 1/2 hour or so) that it wasn't erroring so often, but that could just be my selective memory.  so question...is my h/w defective or is this just nvidia's crappy opencl driver?

i've run this card o/c'd since i first got it, never had any probs with it in games/furmark/occt.  so i'm a bit reluctant to think that it's a h/w error that occurs identically whether i run it at stock or at +150mhz.
1481430510
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481430510

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481430510
Reply with quote  #2

1481430510
Report to moderator
1481430510
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481430510

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481430510
Reply with quote  #2

1481430510
Report to moderator
1481430510
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481430510

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481430510
Reply with quote  #2

1481430510
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481430510
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481430510

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481430510
Reply with quote  #2

1481430510
Report to moderator
DiabloD3
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162


DiabloMiner author


View Profile WWW
June 15, 2011, 12:11:21 PM
 #2

i'd post this in the DiabloMiner thread but...i'm a newbie and all.

just started mining with DiabloMiner on a gtx480 and i get hw errors fairly frequently...like once every 5-10 min or so.  this happens whether oc'd or not, with about the same frequency.  i thought when i first started (for the first 1/2 hour or so) that it wasn't erroring so often, but that could just be my selective memory.  so question...is my h/w defective or is this just nvidia's crappy opencl driver?

i've run this card o/c'd since i first got it, never had any probs with it in games/furmark/occt.  so i'm a bit reluctant to think that it's a h/w error that occurs identically whether i run it at stock or at +150mhz.

Once every 5-10 minutes is a little high, but I was asking more about users that are getting 5-10 a second. Theres a tiny subset of users getting this, and I want to see how widespread it is.

What you have, however, OCing cards can cause it, especially when it pushes it to the edge that you'd need to overvolt too. As long as your Nvidia GPU is kept below 75c this shouldn't be a huge issue.

dnd
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3


View Profile
June 16, 2011, 12:08:00 AM
 #3

hmm ok...mine is well under 75c, always has been, it's under water.  max it hits is around 53-54 running furmark or similar.  so i guess my hardware could be defective, just seems a little unlikely is all.  it runs perfectly stable in everything but this, at any clock speed between 700 (stock) and 850.
DiabloD3
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1162


DiabloMiner author


View Profile WWW
June 16, 2011, 12:57:15 AM
 #4

hmm ok...mine is well under 75c, always has been, it's under water.  max it hits is around 53-54 running furmark or similar.  so i guess my hardware could be defective, just seems a little unlikely is all.  it runs perfectly stable in everything but this, at any clock speed between 700 (stock) and 850.

Its not defective as much as its Nvidia. You're still well within reason.

dnd
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3


View Profile
June 16, 2011, 06:08:24 PM
 #5

lol, i like Wink.

knock on wood, my nvidia hw has never crapped out on me.  i still  have a gf3 ti200 running at ti500 speeds, somewhere.  all my ati cards have died (out of warranty), one within.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!