Bitcoin Forum
November 22, 2017, 12:03:10 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: cgminer hw errors  (Read 950 times)
silverjim
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3


View Profile
April 09, 2013, 08:50:53 PM
 #1

Hi. Since I'm posting in the newbie forum, it can be accurately surmised that I am a newbie. I'm running cgminer 2.11.4 and using an Nvidia card GTX660TI. My system is Win7 64-bit, 16gb memory, and a OCed 2500K Intel CPU. My kh/s in cgminer is around 62, while coinotron scores it anywhere from 14kh/s to 55kh/s (depending, I guess, on the phases of the moon).

The top HW number is always 0. The bottom one is slowly climbing, and reads 200 right now after 20 hours of running. I've seen where the HW number should always be zero, but I've not seen which one it refers to. Here's my .bat file

cgminer --scrypt -o stratum+tcp//coinotron.com:3334 -u xxx -p xxx --shaders 1344 --intensity 12 --worksize 64 -g 1

My question is two-fold. First, should I be concerned about the HW number? What is the difference between the top and the bottom HW numbers? Second, is it normal for the coinotron numbers to vary so widely.

Thanks for any and all help. If there's any more information that you need before you answer, I'll furnish it if possible.

-silverjim-  EDIT: I'm using litecoin.



Join ICO Now A blockchain platform for effective freelancing
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
Rascal
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 18


nulled


View Profile
April 16, 2013, 03:45:46 PM
 #2

Quote
My kh/s in cgminer is around 62
https://bitcointalk.org/index.php?topic=167229.0
talvivaara
Member
**
Offline Offline

Activity: 104



View Profile
April 20, 2013, 09:32:59 PM
 #3

In my case the most critical cause for HW-errors with litecoin has been thread concurrency.

Excuse me, spare a coin for a cyber bum? - BTC: 1KiiToSx5G1ySGrSohvYtTxw5DUjbF7XYc - GET 10% OFF YOUR TRADING FEES FOR A YEAR @ Vircurex (referral link)
deftonesmw
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 49


View Profile
April 20, 2013, 10:07:24 PM
 #4

try running cgminer without any flags.  Just

cgminer --scrypt -o stratum+tcp://coinotron.com:3334 -u xxx -p xxx

see if your errors go away.  It may not start but if it does, it'll kind of auto-config for you.  You won't get great hash rates but you can use this as a starting point.  Be sure to delete any scryptblablabla.bin file before hand.  If cgminer starts it'll create a new .bin file giving you a heads up on the tc value you should use.  Take it from there.
OC19850520
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 190



View Profile
April 20, 2013, 10:34:12 PM
 #5

If you lower intensity you should get rid of HW errors, but the hashing speed will be much worse I guess. I have similar problem with my ATI gpu and I cant get more than 50% hashrate these cards can get. I start getting HW errors around intensity 12 and 13, intensity 14 has about 90% HW errors. Sad is some have intensity set to 19... I guess it is because my RAM is old - DDR2 at 533MHz

good luck
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!