skype'den demiryapidekorasyon'u ekleyin mesut abinin skypi bu,grubun yöneticisi o,ancak o alabilir.ayrıca kendisi çok iyi bir trader.
Değerli arkadaşım biz komisyoncu aramıyoruz ..
yanlışın var mesut abi komisyoncu değil,trader.bu işten para kazanıyor.tabii ki her kişi yada kurum gibi o da kendi payını alacak,o kadar hizmet veriyor.
Alırken yüzde 10 altında fiyat verip satarken de üstüne yüzde 10 koymak komisyonculuktur. Trader diyerek işi cici göstermeyelim. Ben de aynı işi yapıyorum tabii çok daha ufak çaplarda. Komisyonculukta da ayıp bir durum yok. Fiyatı beğenmeyen gider başka bir komisyoncu pardon başka bir trader bulur.
Arkadaşlar,
Tüccar / Girişimci / Ticaret adamı başka bir şeydir buna kısaca iş sahibi diyoruz. Mesut kardeş böyle biri işletme sahibi katma değerli bir hizmet üretiyor.
Bir çağrı merkezi işletiyor, epinya mıydı neydi onun üzerinden ayrıca iş yapıyor özetle kendisi benim gözümde ticari bir işletme.
Komisyoncu genellikle ticari işlerde belli bir yüzdeyle aracılık eden kimseye denir.
Komisyon ise ticari bir kavramdır; örnek vererek açıklamam gerekirse;
4 liraya hizmet veren bir A işletmesi vardır. Sen bu işletmeden hizmet alma potansiyeli olan bir alıcıyı bu işletme ile ilişkilendirir aracı olursun.
Satıcı kazancının bir bölümünü olaya vesile olduğun için sana komisyon olarak öder.
Gelelim trader kavramına,
Trader ın her ne kadar sözlük karşılığı Tüccar olsa da, aslında stock market trader in kısaltması olarak kullanılıyor ve bunun Türkçe karşılığı da borsa taciri dir.
Bilginize.
Kavram karmaşası yaşıyorsunuz.