Bitcoin Forum
December 12, 2017, 11:27:57 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Calculeaza puterea sursei pentru rig-ul tau  (Read 4675 times)
philips
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile
April 12, 2013, 01:52:04 PM
 #1

Pentru cei cu placi de baza Asus sau MSI:

ASUS http://support.asus.com/powersupply.aspx

MSI http://www.msi.com/service/power-supply-calculator/

O sa observati ca necesarul de putere nu coincide intotdeauna in viziunea celor doi producatori, dar valorile vor fi suficiente pentru a va face o idee.

In continuare doua calculatoare generice la extreme, primul foarte simplu:
 http://images10.newegg.com/BizIntell/tool/psucalc/index.html

iar al doilea mai complex, care este preferatul meu deoarece permite configuratii mai aproape de realitate, in special placi video diferite si sarcina anticipata a sistemului:
 http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp
1513078077
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513078077

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513078077
Reply with quote  #2

1513078077
Report to moderator
1513078077
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513078077

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513078077
Reply with quote  #2

1513078077
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1513078077
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513078077

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513078077
Reply with quote  #2

1513078077
Report to moderator
alexyno
Member
**
Offline Offline

Activity: 84


View Profile
April 12, 2013, 03:25:01 PM
 #2

Super tare calculatorul...

Se pare ca eu sunt pe minus cu puterea :-).Mai precis... o sursa de 500W PFC activ si calculatorul imi da un minim de 569 W, recomandat 619 W.

astepppp3
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2


View Profile
April 12, 2013, 03:33:09 PM
 #3

Smiley
rammy2k2
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1344



View Profile WWW
April 12, 2013, 03:42:49 PM
 #4

Smiley


OFFtopic : de ce postezi numai aiureli ? vrei sa strangi posts ?
beekeeper
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 406


LTC


View Profile WWW
April 13, 2013, 11:20:15 AM
 #5

Super link, nu-l stiam.

Oricum, recomandarea mea, la Bricostore se vand prize cu care se poate masura curentul, puterea consumata, consumul de CO2 pentru eco-hipsteri, undeva in jur de 50 lei (+-, depinde de model), pentru 100% siguranta.

25Khs at 5W Litecoin USB dongle (FPGA), 45kHs overclocked
https://bitcointalk.org/index.php?topic=310926
Litecoin FPGA shop -> http://ltcgear.com
philips
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile
April 13, 2013, 11:23:51 AM
 #6

Super link, nu-l stiam.

Oricum, recomandarea mea, la Bricostore se vand prize cu care se poate masura curentul, puterea consumata, consumul de CO2 pentru eco-hipsteri, undeva in jur de 50 lei (+-, depinde de model), pentru 100% siguranta.

Arghhh, si eu am luat de pe Ebay. Si-am cautat zau asa, chiar si la Brico...poate am trecut chiar pe langa ele...
Cyrus
Ninja
Administrator
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1806



View Profile
April 13, 2013, 12:37:43 PM
 #7

Merci de pont, chiar imi trebuia!

beekeeper
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 406


LTC


View Profile WWW
April 13, 2013, 01:31:10 PM
 #8

Va dau luni compania producatoare, cand ajung la birou. Cutiile sunt preponderent verzi.

25Khs at 5W Litecoin USB dongle (FPGA), 45kHs overclocked
https://bitcointalk.org/index.php?topic=310926
Litecoin FPGA shop -> http://ltcgear.com
Zubilica
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 836



View Profile
April 13, 2013, 01:39:37 PM
 #9

din brico mi-am luat si eu acum un an Smiley cand mi-am calculat eficienta rigului

actudoran
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 284



View Profile
April 14, 2013, 07:40:45 PM
 #10

luat aminte ca, calculatorul de la newegg e varza ... supraestimeaza consumul cu cca 30% ... eu am 2 placi grafice ce rontaie in continuu cu o sursa de 600 iar ei imi spun ca imi trebuie minim 768 ... la priza imi ia cca 500 - 550 W ...

Stim cu totii ca astia vor sa vanda surse de ordinul KW dar ho cu tata ... Smiley

celalalt calculator de la extreme power e mult mai aproape de adevar Smiley il recomand cu caldura.

            ▄█▄
           ▄███▄

          ▄█████▄
         ▄███████▄

        ▄███████▀ ▀█████████▀
       ▄███████▀   ▀███████▀
      ▄███████▀     ▀█████▀
     ▄███████▀       ▀███▀
    ▄███████▀         ▀█▀
   ▄███████████████████▄
  ▄█████████████████████▄
 ▄███████████████████████▄
▄█████████████████████████▄
a              ▄████▄
        ▄   ████████
        ███▄ ████████
       █████████████▄▄
     ▄██████████████████▄
   ▄██████████████████████▄
▄█████████████████████████
███████████████████████████
▀██████████████████████████
  ▀▀█████████████████████▀
     ▀▀
████████████████▀
       ▀███▀▀█████▀▀███▀
        ▀██         ██▀
SMART CONTRACT POWERED PENSION FUNDS
  ▼   WHITEPAPER   ▼   SLACK   ▼   TWITTER   ▼   ANN THREAD   ▼ 
▄██
▀███
 ▀███
  ▀█ █
   ▀█▄▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
    ▀█▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀██▀
     ▀█ ▀▄▄▄▄▄▄▄▄▀█
      ▀█ ▀▀▀▀▀▀▀▀ █ ▀
  ▄    ███████████████
▄▄ ▀▄  █▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀█▀ ▄
 ▀█▄ ▀ █ ▄▄     ▄▄ █ ▀
   ▀██▄█  ▀▀▀▀▀▀▀  ██▄█▀
      ▀▀▀█████████▀▀▀
a
bitm3
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 135



View Profile
April 16, 2013, 01:49:27 PM
 #11

Multumesc pt pont/link
qiuness
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 490



View Profile
June 12, 2013, 10:19:53 PM
 #12

bun linkul... acum inteleg de ce isi lua reset calcu meu cu 4x7950 si sursa de 1000

http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp -> asta da niste valori mult prea mici pentru 4x7950... undeva la 600w.. ceea ce este imposibil


               ████████
         ██████████████
     ████████   ████████
  ███████               ███████
██████                     ▀███▀
████                               
██                       ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
████                     ▀████████
██████                     ▀██████
  ███████               ███████
     ████████   ████████
         ██████████████
               ████████

GoNetwork=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
[
]
[
]

                                ▄ 
                          ▄▄███
                    ▄▄█▀▀  ██
              ▄▄█▀▀     ██▌
        ▄▄█▀▀   ▄▀   ██
 ▄▄█▀▀     ▄█▀     ▐██
██     ▄██▀          █▌
 ▀▀██▄███▀       ██
    ██▀▀█▄▄▄    ███
     █▄  ██▀▀▀█▄██
      █▄█▀

 
                                       ▄███▄▄   ▄
  ██                           ██████████▀
  ████▄                   ███████████▀
   ▀████████▄▄     ███████████
  ▄▄███████████████████████
  ████████████████████████
      ▀████████████████████
        ███████████████████
           ▀███████████████▀
              ▄███████████▀
   ▄▄█████████████▀
         
iulius99
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 235



View Profile
January 17, 2014, 09:16:26 AM
 #13


MSI http://www.msi.com/service/power-supply-calculator/

O sa observati ca necesarul de putere nu coincide intotdeauna in viziunea celor doi producatori, dar valorile vor fi suficiente pentru a va face o idee.


    NU corespunde intrutotul cu realitatea ... Eu am instalat pe o placa Gigabyte GA-990FXA-UD5 cu un CPU  AMD FX 6300  ... doar trei R9 290 si cu o sursa de 1050W GT-1050s si gaseam mereu, dupa o perioada de cateva ore, PC inchs ... pina m-am decis sa masor puterea cu un masurator de priza WattMeter 16A... Atunci am vazut ca cele trei placi plus restul, a-mi trageau din alimentator cam 1100-1200w  ... de unde acum zic e nefondat calculul MSI,  conform caruia mi-ar fi suficient 927W pentru un PC cu 4 placu R9 290.
Doar R9 290 consuma 330W x 4 = 1320W + restul ... O sansa de reducere a consumului ar fi utilizarea unui Bios modat pentru R9 dar in  calculele MSI nu e specificat nimic in acest sens.
Cel mai sigur e sa se masoare efectiv consumul de la priza, pentru  a nu forta excesiv alimentatorul care in sistemele de mining e o componenta de rezistenta.
O zi faina.
philips
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 686



View Profile
January 17, 2014, 09:49:25 AM
 #14

Pai si eu ce zic?  Ia vezi cat vor aia de la Asus pe aceeasi configuratie Smiley
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!