yobit edr yi rom markete çevirmiş ponzi öyle olmaz böyle olur diyerek kazığı soktu şimdi 3 kuruşu satacaz diye girin bakalım sıraya
Rom market nedir kardeşim?
Arkadaşa sat diyorum dinlemiyor şimdide aradi çok yükseldi ama satış yapamıyoruz diye sıraya girdik diyor olayın özü nedir acaba?
Yani satamaz ise ne olacak nasıl satacak?
Kendi sitesinde coini var. Arkadaşın ama hiç bir şeye çeviremiyorum diyor o zaman ne işe yarıyor isterse on bin dolar olsun ben anlamadım bu işi yemin ederim
rom market (Raise Only Market) sürekli artışın olduğu yobit icadı bir ponzi türü edr için kurallar şöyle
duvarlar 0.19 btcyi geçemez aynı şekilde alış ve satış emirleri de 0.19 btc'den fazla olamaz.
her üye bu markette en fazla 2 açık pozisyon bulundurabilir yani 2 işlemden fazlasını aynı anda sıraya sokamıyorsunuz.
emirlerin ise 100 sat aralıklarla girilmesi şartı var sıraya girme durumu da burdan kaynaklanıyor.
diyelim elimde edr var satmak istiyorum orderbookta 100 satlık boşluk olan bir fiyat aralığı bulmam gerekiyor genelde listenin en sonlarında bulunabilir bu durumda mevcut fiyatın %40 veya %50 fazlasına ve maksimum 2 satış emri girme mecburiyeti doğuyor buda yobitin insafına kalmış artık sıra 1 aydamı gelir 6 aydamı belirsiz.