Bitcoin Forum
December 18, 2017, 03:51:23 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: « 1 [2]  All
  Print  
Author Topic: ALINIK - GPU Mining Rig  (Read 3792 times)
forbidden
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 612



View Profile
April 07, 2017, 02:06:25 AM
 #21

RX480 veya R9 390 gibi GPUlarla 6lı veya daha yüksek multi rig sahibiyseniz, serverınızın özellikleri sanırım çok iyi olmalı.Yani sağlam ram, hızlı ve yüksek kapasiteli SSD ve iyi bir işlemci.

 Ben programı daha önce kullanmadım, ahkam kesmem tamamen okuduklarımdan ama her 10 rige bir tane server (bilgisayar) kurmak iyi olabilir.

 Ben 16 gb usblerle linux OP çalıştırıyorum.Bu konuyu araştıracağım.Paylaşmaya değer bir gelişme kaydedersem de paylaşacağım.

anakart boş çalışmış (onboard) 6 gpu olmuş bir fark yok, işlemcinin de önemi yok fakat 250gb ssd ile 50 rig çalıştırabilirim. 250+120gb ile 100 rig çalıştırabilirim.

Disksiz sistem bence baya riskli örneğin 20 rig i bi server a bağladın server da oluşacak en ufak bir sorunda 20 rig yatacak Smiley...ama diğer türlü hansiginde sorun varsa onu halledersin..

Internet cafelerin %80'i bu sisteme döndü, 100 pc olan adam telaş yapmıyor senin kadar.
Tabi işin nasıl yapıldığı da önemli, örneğin server 2012 sistem üzerine 4 adet ssd ile raid 10 yapısı altında disk serverdaki disk arızaları sistem durmadan tolere edilebilir. acemi kullanıcı da en kötü 1 diske yedeğini alır çökme durumunda disk değişir ki bu zamana kadar çöken server 2012 duymadım. haa işi gücü bırakıp serverdan pornoya kumara girerseniz bilmediğiniz programları yüklerseniz küçük de olsa risk var o ayrı Smiley

1513612283
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513612283

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513612283
Reply with quote  #2

1513612283
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1513612283
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513612283

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513612283
Reply with quote  #2

1513612283
Report to moderator
1513612283
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513612283

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513612283
Reply with quote  #2

1513612283
Report to moderator
1513612283
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513612283

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513612283
Reply with quote  #2

1513612283
Report to moderator
herzlos1985
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 641



View Profile
April 07, 2017, 09:44:27 AM
 #22

Ben hiç telaş yapmıyorum.. Smiley Her rige aldığım her bir ekran kartına 1200 tl veren biri olarak 150 tl ye alacağım ssd bana koymaz ha koyan varsa o düşünsün...İnternet kafelerde her pc ye 7 ekran kartı takıp 7/24 mining yapılmıyor!! Çok çok metin 2 gta 5 oynanır...


Ben daha önce bu sistemi kullanmadığımdan bilmiyorum..Örneğin bir rig r9 390 diğer rig rx 480 ise bu kartlar aynı sistemde beraber çalışamıyor(driver farkından dolayı) tek disk olunca bunu nasıl çözüyorsunuz ?
Xexen4
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 434


MyOddz.bet―Sports Betting–Casino–P2P & more!


View Profile
April 07, 2017, 06:47:52 PM
 #23

8000 TL

183MH/s Ethereum (Opsiyonel olarak  custom BIOS ile 190MH/s ye kadar çıkıyor)

Özellikler :

gpu : 6 adet Sapphire Rx 480 8GB
anakart : Gigabyte GA-990FXA-UD5 R5
işlemci : AMD Fx 4200
ram :  4GB Kingston hyperx fury 1600MHZ DDR3
ssd : 120 GB Kingston
riser : 6x  USB riser

psu : 1000W Platinium  kendi üretimim

kasa  :  alüminyum  rig kasası


Plug and play , Yani : (Tak çalıştır bak dalgana )hazır sistem.  
Bozulursa beni ara  yenisini yollayayım, İzmir'de isen  teslimat yaparım

Not :  1Kg  boyoz hediyelidir.   (Sıcak yenilir)

hocam rx480 kullanmanızın özel bir nedeni var mı? rx470 4gblik kartlara modlu flash romlar ile 25 stabil ~28mh hız alınıyor bildiğim kadarı ile. kullanmadığım için fikir alma ihtiyacı duydum.

ukhalifa
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 42


View Profile
April 07, 2017, 07:07:06 PM
 #24

eğer custom BIOS yaptıysa bu kartlar yorgundur..
ekiller
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 658


Programlama & Elektronik


View Profile
April 07, 2017, 08:01:33 PM
 #25



hocam rx480 kullanmanızın özel bir nedeni var mı? rx470 4gblik kartlara modlu flash romlar ile 25 stabil ~28mh hız alınıyor bildiğim kadarı ile. kullanmadığım için fikir alma ihtiyacı duydum.

Özel bir nedeni yok. Bunları almıştım bunları kullanıyorum. Rx 480 8GB    ekran görüntüsü aşağıda




eğer custom BIOS yaptıysa bu kartlar yorgundur..

Hee yorgun.
Bunu teknik olarak açıklar mısın ?  Sıralama şöyle olsun:

1-  BIOS nedir, ?
2- Custum BIOS ne amaç ile yapılır?
3- Neden custom bios yapılınca bu kartlar yorgun  olur ?

Açıkla engin bilgilerinden arkadaşlar faydalansın.

Gelirken, Giderken, Telefunken - icq #37-90-37 / eMail: sayfa@mail.com | https://www.youtube.com/watch?v=0ovxKYAfMVA
ukhalifa
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 42


View Profile
April 07, 2017, 08:18:26 PM
 #26

her yapılan Upgrade de kartların ömrü azalır.
denenmiş bişey.
orjinal kullanmak lazım.
sonuçta mining yapılıyor, oyun oynanmıyor, dolayısıyla 7/24 çalışıyor. sınırları zorlamamak gerek.
ekiller
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 658


Programlama & Elektronik


View Profile
April 07, 2017, 08:24:28 PM
 #27

her yapılan Upgrade de kartların ömrü azalır.
denenmiş bişey.
orjinal kullanmak lazım.
sonuçta mining yapılıyor, oyun oynanmıyor, dolayısıyla 7/24 çalışıyor. sınırları zorlamamak gerek.

Upgrade mi ?  sen ne dediğinin farkında mısın? ne Upgrade i ?  Upgrade donanım yükseltmek demektir.
Amacın nedir anlamadım ?
Ayrıca bende kartlar ile Soliter oynadığımı söylemedim zaten, mining yapıyorum ve buda biliniyor.
Neyin mücadelesini veriyorsun anlamadım?




Gelirken, Giderken, Telefunken - icq #37-90-37 / eMail: sayfa@mail.com | https://www.youtube.com/watch?v=0ovxKYAfMVA
ukhalifa
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 42


View Profile
April 07, 2017, 08:27:53 PM
 #28

e şimdi bu ss yi neden paylaştın yani amaç ne  Cheesy
ekiller
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 658


Programlama & Elektronik


View Profile
April 07, 2017, 08:48:03 PM
 #29

Yukarıya 1 rigin ne kadar kazdığını gösteren ekran alıntısı attım ,  bende satılık  toplamda 366MH/s hash gücü olan aynı rigden 2 adet var. Saçmalık olan nedir ?   Kartların ne kazdığı ne güçte kazdığı bellidir bilinen bir şey zaten.  Bir yazıp bir siliyorsun bi özelden  mesaj atıp rigi soruyorsun , sonra  burada yazıp rigi kötülüyorsun. Kendinde misin ?

Yok kartlar yorgundur bilmem ne .... Ne biçim laf onlar öyle, ? Ne söylemek istiyorsan  bana söyle cevabını alırsın.

Bir şeyi eleştirmek istiyorsan önce bilgi sahibi olduğundan emin ol. Böyle  fütursuzca boş laflar ile kendini komik duruma sokarsın.
Kartlara custom BIOS neden atıyoruz biz ve tüm madenciler ? Daha çabuk yorulup kartlar gebersin diye mi?

Custom BIOS ile  stabil undervolt ve daha az enerji çeken daha serin çalışan bir sistem elde ediyoruz. Hem kartlar ısınmıyor hem enerji daha az çekiyor, böylece donanımın ömrü artıyor. Sen istersen git orjinal BIOS kullan ve  OC yap aynı değerde Hash gücü alabilmek için. Bakalım kartın ne kadar dayanacak.


Gelirken, Giderken, Telefunken - icq #37-90-37 / eMail: sayfa@mail.com | https://www.youtube.com/watch?v=0ovxKYAfMVA
herzlos1985
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 641



View Profile
April 07, 2017, 09:02:46 PM
 #30

eğer custom BIOS yaptıysa bu kartlar yorgundur..


Sen custom bios ile oc yi karıştırdın sanırsam..Custom bios orjinal bios tan daha az enerji tüketir ve dahada az yorar kartı..Nerden nasıl bi araştırma yaptın bilmiyorum ama bazı şeyleri yanlış anlamış olabilirsin..
ukhalifa
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 42


View Profile
April 07, 2017, 09:12:06 PM
 #31

eğer custom BIOS yaptıysa bu kartlar yorgundur..


Sen custom bios ile oc yi karıştırdın sanırsam..Custom bios orjinal bios tan daha az enerji tüketir ve dahada az yorar kartı..Nerden nasıl bi araştırma yaptın bilmiyorum ama bazı şeyleri yanlış anlamış olabilirsin..

haklısınız hocam.
velbet
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 28


View Profile
April 09, 2017, 08:52:09 PM
 #32

https://bitcointalk.org/index.php?topic=1860691.20

Çok takmayın arkadaşı forumdaki icraatları belli. Bios ile oc arasındaki farkı bilmiyor daha.
Ankil
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10


View Profile
April 10, 2017, 03:48:48 AM
 #33

8000 TL

183MH/s Ethereum (Opsiyonel olarak  custom BIOS ile 190MH/s ye kadar çıkıyor)

Özellikler :

gpu : 6 adet Sapphire Rx 480 8GB
anakart : Gigabyte GA-990FXA-UD5 R5
işlemci : AMD Fx 4200
ram :  4GB Kingston hyperx fury 1600MHZ DDR3
ssd : 120 GB Kingston
riser : 6x  USB riser

psu : 1000W Platinium  kendi üretimim

kasa  :  alüminyum  rig kasası


Plug and play , Yani : (Tak çalıştır bak dalgana )hazır sistem.  
Bozulursa beni ara  yenisini yollayayım, İzmir'de isen  teslimat yaparım

Not :  1Kg  boyoz hediyelidir.   (Sıcak yenilir)

Kartların garantisi var mıdır ?
ve ne kadar zamandır çalışan sistemdir ?
Cyper_BLC
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 407


Reverse Engineer


View Profile
April 10, 2017, 11:26:36 PM
 #34

oha yaa noluyoooooooo , şu postu yazarken 100 tane msg atılmış hahhahaha..
(not: bir konuda bildiğinizi sandığınız şeyler, uğraştığınız v öğrenebildiğiniz kadardır.) silis yarı iletkenlerin ömrünü belirleyebilecekmiş edasında abuk subuk laf gevelemeyin.
onların ömrü okside olmadıktan sonra ki bu çok zor - senin ömründen fazladır. GÖRÜNTÜ KARTLARINDA GEBERECEK TEK ŞEY KONDANSATÖRLERDİR VE ortalama ömürleri 35'C ta 100.000 saattir! asic voltajıyla oynamadığınız sürece modlama, OC moce vız gelir... Ekiller'e kefilim bu konuda...
----------------------------------------------------------------------------------------
aynen öyle ccboot isharedisk net-oyun cafeler için sağlam diskless programlar olsa da w10 kullanacaksanız 16GB sanal bellek sorunuyla ya da pahalı kuvvetli server alma konusunda sıkıntıya düşebilirsiniz.serverda, terminallerde pxe-boot için linux imajı kullanalım desek bile, bu kez de 16gb usbden boot edilen ethos, simpleminer için neden koca bir server alınsın ki...

şunu da eklemeliyim genesis mining gibi gerçek pro sistemlerde kullanılan serverlar sadece client makinalarda çalışan özel linuxlara config yollamak ya da stat almak için kullanılıyor. diskless değiller. ufakta olsa ille bir flash disk mevcut.

For donations : 1CYPERv5yZ4c9FRzPyCz5u8vhttyKmVkto
Emeğe Saygı Göstermeyenler, BECERIKSIZ kişilerdir.
ekiller
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 658


Programlama & Elektronik


View Profile
April 12, 2017, 02:55:52 AM
 #35


Kartların garantisi var mıdır ?
ve ne kadar zamandır çalışan sistemdir ?

Tüm malzemenin garantisi var. 6-7 aydır çalışıyor. 


@Cyper_BLC   Eyvallah usta, eksik olma.

Not: Arkadaşlar , bu ilan benim açtığım bir satış ilanı değil. Bu sebep ile satılık malzeme ve rigler hakkında  sorularınızı bana özelden sorunuz. Bu ilan benim olmadığı için takip etmiyorum. Ayrıca böylece konuyu açan arkadaşın ilanını boş yere şişirmemiş oluruz. Konuyu açan arkadaş RİG arayışında olduğu için, ben ona cevap olarak elimde ki satabileceğim riglerden birini yazmıştım.

Ayrıca, elimde çok fazla miktarda 2.el madencilik malzemesi, hazır Rigler vs bulunmaktadır. Bunların bazıları garantili bazıları değildir.
Neyin garantili veya garantisiz olduğunu zaten belirtiyorum.
İzmir dışında ki alıcı arkadaşlara gönderimi kargo ile yapıyorum . İmkanı olan varsa gelip elden alabilir.

Gelirken, Giderken, Telefunken - icq #37-90-37 / eMail: sayfa@mail.com | https://www.youtube.com/watch?v=0ovxKYAfMVA
forbidden
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 612



View Profile
April 12, 2017, 09:25:03 PM
 #36

Tüm riglerim disksiz çalışıyor, 16 gb sanal bellek de veriyorum, öncelikle sanal bellek nedir bunu bir araştırmanızı öneririm ve disksiz çalışan sistemlerin boot edildikten sonra diskli bir sistemden farkı kalmadığını, yerel disk üzerinde yapılacak tüm işlemlerin LAN kablosu aracılığı ile sunucu tarafta o bilgisayar için oluşturulan sanal VHD disk üzerinde gerçekleştiğini, hatta işi bilenler için bu durumun avantajları olduğunu da belirteyim.
Ben biraz milli düşünüyorum, madenciliği sadece Türkler yapmıyor, tüm dünyada madencilik var, ilk mesajımda da yazdığım gibi 3-5 rig kuracaklar için elbette önemli değil ama yüksek meblalar ile yatırım yapılacaksa;
300-500 TL anakart
100-200 TL işlemci
100-200 TL ram
150-200 TL SSD

kabaca bir hesap ile 1000 TL sadece alt yapıya harcıyor rig kuranlar forumda mesajlarda okuyorum.
aynı rigi ben maksimum 150 TL ye kuruyorum tıkır tıkır da çalışıyor bunu anlatmaya çalıştım.
Önemli olan rig toplarken az maliyet ile daha çok rig kurabilmek, mesela bunun için @ekiller rumuzlu arkadaş ile power konusunda bir mesajlaşmamız oldu, gidip 1000w-1200w markalı moduler powerlara çok paralar bayılmaktansa bu arkadaştan power tedarik edebilirsiniz ya da kendiniz bulup dizayn edebilirsiniz ki önemli işleri bilenine bırakmak gerek.
bahsettiğim server için de dandik bir i3 (2. nesil yeterli) işlemcili anakart, 4gb ram ve 1 veya adet rig sayısı 30+ olacak ise 2 adet 120 gb ssd olan bir pc yeterlidir.
Bu yazdığım mesaja dalgacı cevap verenlerde art niyet ararım.

Cyper_BLC
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 407


Reverse Engineer


View Profile
April 13, 2017, 01:11:15 AM
 #37

Tüm riglerim disksiz çalışıyor, 16 gb sanal bellek de veriyorum, öncelikle sanal bellek nedir bunu bir araştırmanızı öneririm ve disksiz çalışan sistemlerin boot edildikten sonra diskli bir sistemden farkı kalmadığını, yerel disk üzerinde yapılacak tüm işlemlerin LAN kablosu aracılığı ile sunucu tarafta o bilgisayar için oluşturulan sanal VHD disk üzerinde gerçekleştiğini, hatta işi bilenler için bu durumun avantajları olduğunu da belirteyim.
Ben biraz milli düşünüyorum, madenciliği sadece Türkler yapmıyor, tüm dünyada madencilik var, ilk mesajımda da yazdığım gibi 3-5 rig kuracaklar için elbette önemli değil ama yüksek meblalar ile yatırım yapılacaksa;
300-500 TL anakart
100-200 TL işlemci
100-200 TL ram
150-200 TL SSD

kabaca bir hesap ile 1000 TL sadece alt yapıya harcıyor rig kuranlar forumda mesajlarda okuyorum.
aynı rigi ben maksimum 150 TL ye kuruyorum tıkır tıkır da çalışıyor bunu anlatmaya çalıştım.
Önemli olan rig toplarken az maliyet ile daha çok rig kurabilmek, mesela bunun için @ekiller rumuzlu arkadaş ile power konusunda bir mesajlaşmamız oldu, gidip 1000w-1200w markalı moduler powerlara çok paralar bayılmaktansa bu arkadaştan power tedarik edebilirsiniz ya da kendiniz bulup dizayn edebilirsiniz ki önemli işleri bilenine bırakmak gerek.
bahsettiğim server için de dandik bir i3 (2. nesil yeterli) işlemcili anakart, 4gb ram ve 1 veya adet rig sayısı 30+ olacak ise 2 adet 120 gb ssd olan bir pc yeterlidir.
Bu yazdığım mesaja dalgacı cevap verenlerde art niyet ararım.

Doğru, ancak denemediğim bir konu olduğundan detaylı bilmiyorum, ccboot ya da isharedisk client başına ücretli diye net kafe sahibi 50pcsi olan bir arkadaşım bahsetmişti bundan. 24core xeon 64Gb ramlı bir serverı var, oyun falan oynatıyor direk serverdan. güzel teknoloji ne diim...  Smiley  aynı rigi 150TL eksiğine kuruyorum diyecektin sanırım. hdd hariç yani Wink

For donations : 1CYPERv5yZ4c9FRzPyCz5u8vhttyKmVkto
Emeğe Saygı Göstermeyenler, BECERIKSIZ kişilerdir.
forbidden
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 612



View Profile
April 13, 2017, 07:41:21 PM
 #38

Tüm riglerim disksiz çalışıyor, 16 gb sanal bellek de veriyorum, öncelikle sanal bellek nedir bunu bir araştırmanızı öneririm ve disksiz çalışan sistemlerin boot edildikten sonra diskli bir sistemden farkı kalmadığını, yerel disk üzerinde yapılacak tüm işlemlerin LAN kablosu aracılığı ile sunucu tarafta o bilgisayar için oluşturulan sanal VHD disk üzerinde gerçekleştiğini, hatta işi bilenler için bu durumun avantajları olduğunu da belirteyim.
Ben biraz milli düşünüyorum, madenciliği sadece Türkler yapmıyor, tüm dünyada madencilik var, ilk mesajımda da yazdığım gibi 3-5 rig kuracaklar için elbette önemli değil ama yüksek meblalar ile yatırım yapılacaksa;
300-500 TL anakart
100-200 TL işlemci
100-200 TL ram
150-200 TL SSD

kabaca bir hesap ile 1000 TL sadece alt yapıya harcıyor rig kuranlar forumda mesajlarda okuyorum.
aynı rigi ben maksimum 150 TL ye kuruyorum tıkır tıkır da çalışıyor bunu anlatmaya çalıştım.
Önemli olan rig toplarken az maliyet ile daha çok rig kurabilmek, mesela bunun için @ekiller rumuzlu arkadaş ile power konusunda bir mesajlaşmamız oldu, gidip 1000w-1200w markalı moduler powerlara çok paralar bayılmaktansa bu arkadaştan power tedarik edebilirsiniz ya da kendiniz bulup dizayn edebilirsiniz ki önemli işleri bilenine bırakmak gerek.
bahsettiğim server için de dandik bir i3 (2. nesil yeterli) işlemcili anakart, 4gb ram ve 1 veya adet rig sayısı 30+ olacak ise 2 adet 120 gb ssd olan bir pc yeterlidir.
Bu yazdığım mesaja dalgacı cevap verenlerde art niyet ararım.

Doğru, ancak denemediğim bir konu olduğundan detaylı bilmiyorum, ccboot ya da isharedisk client başına ücretli diye net kafe sahibi 50pcsi olan bir arkadaşım bahsetmişti bundan. 24core xeon 64Gb ramlı bir serverı var, oyun falan oynatıyor direk serverdan. güzel teknoloji ne diim...  Smiley  aynı rigi 150TL eksiğine kuruyorum diyecektin sanırım. hdd hariç yani Wink

işim gereği bende lisans var ama ccboot programının kürekli versiyonu nette mevcut, sonuçta Türk yazılımı değil, isteyene link atabilirim.
150 TL toplam rakam Smiley
775 pin anakart 4 pcie girişli + e serisi işlemci = 70-80 TL
ddr2 2gb ram 30-40 TL
HDD = yok
kargolar dahil 150 TL  Wink

örnek bir alt yapı makinesi https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-gigabyte-945p-s3-anakart-plus-islemci-plus-1gb-ram-398976256/detay

Cyper_BLC
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 407


Reverse Engineer


View Profile
April 13, 2017, 10:03:14 PM
 #39

vay be panda miner anakartından bile ucuza geliyor bu şekilde 8 pcieli rig, tek dezavantajı yer kaplaması ve 2psu kullanımı gibi görünüyor.
ekiller le aynı kafadansın sende forbidden, herkes kafasına göre takılsın ne diim  Roll Eyes
(burada bahsi geçen rigin haricinde o da bu tarz anakartlarla linux ile mine yapıyor)

For donations : 1CYPERv5yZ4c9FRzPyCz5u8vhttyKmVkto
Emeğe Saygı Göstermeyenler, BECERIKSIZ kişilerdir.
Pages: « 1 [2]  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!