Bitcoin Forum
December 11, 2017, 08:04:13 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
Author Topic: ALINIK - GPU Mining Rig  (Read 3774 times)
TheRecruit
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 2


View Profile
April 01, 2017, 06:24:01 PM
 #1

6 x AMD 480X 8GB bir GPU mining Rig alınacaktır.
Yaklaşık 180 MH ve 900-1000 watt özelliklerine sahip olması tercih edilir.
Temiz ikinci el veya sıfır sistem olabilir.
İstanbul veya yakın çevresinden elden teslim alınacaktır.
Fiyat ve sistem detayları konusunda bilgi verebilirseniz en kısa sürede almak isterim.
1513022653
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513022653

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513022653
Reply with quote  #2

1513022653
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1513022653
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513022653

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513022653
Reply with quote  #2

1513022653
Report to moderator
1513022653
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513022653

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513022653
Reply with quote  #2

1513022653
Report to moderator
1513022653
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513022653

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513022653
Reply with quote  #2

1513022653
Report to moderator
Ankil
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10


View Profile
April 04, 2017, 11:43:08 AM
 #2

Bende aynı şekilde düşünmekteyim aynı şekilde  hız
özelden mesaj atar mısınız?

6 x AMD 480X 8GB bir GPU mining Rig alınacaktır.
Yaklaşık 180 MH ve 900-1000 watt özelliklerine sahip olması tercih edilir.
Temiz ikinci el veya sıfır sistem olabilir.
İstanbul veya yakın çevresinden elden teslim alınacaktır.
Fiyat ve sistem detayları konusunda bilgi verebilirseniz en kısa sürede almak isterim.
ekiller
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 658


Programlama & Elektronik


View Profile
April 04, 2017, 03:50:55 PM
 #3

8000 TL

183MH/s Ethereum (Opsiyonel olarak  custom BIOS ile 190MH/s ye kadar çıkıyor)

Özellikler :

gpu : 6 adet Sapphire Rx 480 8GB
anakart : Gigabyte GA-990FXA-UD5 R5
işlemci : AMD Fx 4200
ram :  4GB Kingston hyperx fury 1600MHZ DDR3
ssd : 120 GB Kingston
riser : 6x  USB riser

psu : 1000W Platinium  kendi üretimim

kasa  :  alüminyum  rig kasası


Plug and play , Yani : (Tak çalıştır bak dalgana )hazır sistem.  
Bozulursa beni ara  yenisini yollayayım, İzmir'de isen  teslimat yaparım

Not :  1Kg  boyoz hediyelidir.   (Sıcak yenilir)

Gelirken, Giderken, Telefunken - icq #37-90-37 / eMail: sayfa@mail.com | https://www.youtube.com/watch?v=0ovxKYAfMVA
Yunuyunuyun
Member
**
Offline Offline

Activity: 76


View Profile
April 04, 2017, 05:28:40 PM
 #4

8000 TL

183MH/s Ethereum (Opsiyonel olarak  custom BIOS ile 190MH/s ye kadar çıkıyor)

Özellikler :

gpu : Sapphire Rx 480 8GB
anakart : Gigabyte GA-990FXA-UD5 R5
işlemci : AMD Fx 4200
ram :  4GB Kingston hyperx fury 1600MHZ DDR3
ssd : 120 GB Kingston
riser : 6x  USB riser

psu : 1000W Platinium  kendi üretimim

kasa  :  alüminyum  rig kasası

Plug and play , Yani : (Tak çalıştır bak dalgana )hazır sistem.  
Bozulursa beni ara  yenisini yollayayım, İzmir'de isen  teslimat yaparım

Not :  1Kg  boyoz hediyelidir.   (Sıcak yenilir)

Gpu sayısı 1 olarak geliyor anladığım kadarıyla. Fiyat biraz tuzlu gibime geldi eğer 1 taneyse. Gerçi bütün her şey kurulu olarak gelicek ve garantisini de sağlıyorsun. bir de metal riglerde statik elektrik biriktiğini duymuştum ne kadar doğrudur ne değildir bilgilendirir misiniz ? Boyoz teklifi de fazlasıyla cazibe katıyor işe Cheesy

Pazara koyduğun marjinal koleksiyon ürünlerine de bitiyorum ayrıca. Sevgiler, saygılar... Cheesy

ekiller
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 658


Programlama & Elektronik


View Profile
April 04, 2017, 06:02:42 PM
 #5

8000 TL

183MH/s Ethereum (Opsiyonel olarak  custom BIOS ile 190MH/s ye kadar çıkıyor)

Özellikler :

gpu : Sapphire Rx 480 8GB
anakart : Gigabyte GA-990FXA-UD5 R5
işlemci : AMD Fx 4200
ram :  4GB Kingston hyperx fury 1600MHZ DDR3
ssd : 120 GB Kingston
riser : 6x  USB riser

psu : 1000W Platinium  kendi üretimim

kasa  :  alüminyum  rig kasası

Plug and play , Yani : (Tak çalıştır bak dalgana )hazır sistem.  
Bozulursa beni ara  yenisini yollayayım, İzmir'de isen  teslimat yaparım

Not :  1Kg  boyoz hediyelidir.   (Sıcak yenilir)

Gpu sayısı 1 olarak geliyor anladığım kadarıyla. Fiyat biraz tuzlu gibime geldi eğer 1 taneyse. Gerçi bütün her şey kurulu olarak gelicek ve garantisini de sağlıyorsun. bir de metal riglerde statik elektrik biriktiğini duymuştum ne kadar doğrudur ne değildir bilgilendirir misiniz ? Boyoz teklifi de fazlasıyla cazibe katıyor işe Cheesy

Pazara koyduğun marjinal koleksiyon ürünlerine de bitiyorum ayrıca. Sevgiler, saygılar... Cheesy


Hahah , GPU  6 tane  gözümden kaçmış düzeltiyorum. teşekkürler Smiley  Ayrıca pazarda ki ürünlerimi beğendiğin içinde sevindim. Onun içinde teşekkürler.

Metal rig Konusuna açıklık getireyim:

- Metal üzerinde statik elektrik birikmez, statik elektrik plastik, polyester vs  gibi materyallere sürtündükçe  sizin üzerinizde birikir ve siz elinizi metal bir cisime veya bir başka elektrik iletken materyale (insanda olabilir) uzattığınızda sizin vücudunuzdan oraya boşalır.
- Metal rigler sizin vücudunuzda  biriken statik elektriği alarak topraya iletir ve  sistemi statik elektrik yükünden korur
- Metal sakıncalı olsa  bilgisayar kasaları ve server / sunucular  plastik ve  ahşaptan yapılırdı
- Metal   (Türüne göre) iyi bir ısı ve elektrik iletkendir. Topraklamada başarılıdır.   Ekran kartlarının arkasında  metal backplate konulması bu yüzdendir, orada oluşan ısıyı emer ve havaya karıştırır.
- Dokunduğunuz metalde insanı tehdit edecek miktarda elektrik varsa çarpılır belkide nalları dikersiniz.
- Dokunduğunuz metalde insanı tehdit edecek miktarda elektrik varsa ama evinizde toprak hattı varsa (60 senelik bir evde oturmuyorsanız) bu bir sorun yaratmaz.
-Metal sakıncalı olsa  Bulaşık makinesi, çamaşır makinesi ahşaptan olurdu.

---  Eğer rig metal olmaz ise ne olur / olabilir ?? --

- Rige elinizi uzattığınızda statik elektrik bilgisayar parçalarından birine  "çıt" diye  atlar ve  bozma ihtimali oluşur.
- Bu sistemlerde yüksek akım (Amper) vardır. Isınan ekipman çoktur, bir kablo yanar ise tüm sistemi yakabilir ahşap ve plastik tutuşabilir.

Gelirken, Giderken, Telefunken - icq #37-90-37 / eMail: sayfa@mail.com | https://www.youtube.com/watch?v=0ovxKYAfMVA
dhan000
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 283


View Profile WWW
April 04, 2017, 09:19:03 PM
 #6

8000 TL

183MH/s Ethereum (Opsiyonel olarak  custom BIOS ile 190MH/s ye kadar çıkıyor)

Özellikler :

gpu : 6 adet Sapphire Rx 480 8GB
anakart : Gigabyte GA-990FXA-UD5 R5
işlemci : AMD Fx 4200
ram :  4GB Kingston hyperx fury 1600MHZ DDR3
ssd : 120 GB Kingston
riser : 6x  USB riser

psu : 1000W Platinium  kendi üretimim

kasa  :  alüminyum  rig kasası


Plug and play , Yani : (Tak çalıştır bak dalgana )hazır sistem.  
Bozulursa beni ara  yenisini yollayayım, İzmir'de isen  teslimat yaparım

Not :  1Kg  boyoz hediyelidir.   (Sıcak yenilir)

1000W Platinium yeterli geliyor mu? prizden kaç watt çekiyor bu sistem...
bulgar_84
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 253


View Profile
April 04, 2017, 09:31:04 PM
 #7

8000 TL

183MH/s Ethereum (Opsiyonel olarak  custom BIOS ile 190MH/s ye kadar çıkıyor)

Özellikler :

gpu : 6 adet Sapphire Rx 480 8GB
anakart : Gigabyte GA-990FXA-UD5 R5
işlemci : AMD Fx 4200
ram :  4GB Kingston hyperx fury 1600MHZ DDR3
ssd : 120 GB Kingston
riser : 6x  USB riser

psu : 1000W Platinium  kendi üretimim

kasa  :  alüminyum  rig kasası


Plug and play , Yani : (Tak çalıştır bak dalgana )hazır sistem.  
Bozulursa beni ara  yenisini yollayayım, İzmir'de isen  teslimat yaparım

Not :  1Kg  boyoz hediyelidir.   (Sıcak yenilir)

1000W Platinium yeterli geliyor mu? prizden kaç watt çekiyor bu sistem...


1000w yeterli olabilir ama sınırdadır ve tehlikeli olabilir. ekiller abimiz daha tecrübelidir mining konusunda ama benimde bazı deneyimlerim var 1000w yerine 1200w kullanmak daha mantıklı ve daha az risk içerir. saygılar
forbidden
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 611



View Profile
April 04, 2017, 10:16:30 PM
 #8

Pahalı anakartlar, yüksek ramler, işlemciler, ssd'ler gereksiz ve boşa masraf. gpu ve power iş görür sadece.
lga 775 pin, dandik e serisi işlemci, 4-5 pcie slotlu 2gb ramlı disksiz rigler kurun.
 

ekiller
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 658


Programlama & Elektronik


View Profile
April 05, 2017, 05:18:03 AM
 #9



1000W Platinium yeterli geliyor mu? prizden kaç watt çekiyor bu sistem...


1000W yeterli ama  her 1000lik psu olmaz.  Prizden 918W - 922W  Civarı çekiyor.


1000w yeterli olabilir ama sınırdadır ve tehlikeli olabilir. ekiller abimiz daha tecrübelidir mining konusunda ama benimde bazı deneyimlerim var 1000w yerine 1200w kullanmak daha mantıklı ve daha az risk içerir. saygılar

Bulgar, her 1000W PSU aynı neticeyi vermiyor.  Bende her watajda psu mevcut, 1000 lik yeterli olduğu için  bu rigde onu kullanıyorum.
Şöyle düşün ,  her 90 Beygir araba  aynı hıza çıkamaz ve aynı miktarda yakıt  tüketmez.  Araçtaki mühendislik önemlidir farkı da bu yaratır.

Gerekirse 1200,  1500 , 2000, 2500  ve  daha üzeri  PSU da kullanabilirim ama gerek yok. Arkadaş isterse Öyle veririm  Wink Maliyet artar sadece

Gelirken, Giderken, Telefunken - icq #37-90-37 / eMail: sayfa@mail.com | https://www.youtube.com/watch?v=0ovxKYAfMVA
ekiller
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 658


Programlama & Elektronik


View Profile
April 05, 2017, 05:23:40 AM
 #10

Pahalı anakartlar, yüksek ramler, işlemciler, ssd'ler gereksiz ve boşa masraf. gpu ve power iş görür sadece.
lga 775 pin, dandik e serisi işlemci, 4-5 pcie slotlu 2gb ramlı disksiz rigler kurun.
 

Senin dediğinde doğru .  Ama  biraz da  bütçe meselesi, benim bütçem yeterli geliyor  pahalı donanımları kullanmaya ve kullanıyorum.  Senin dediğin gibi eski ve  düşük olanlarda var elimde.  Bu arada   SSD gerekli ama, olmazsa olmaz  değil ama  disk bazı miner yazılımlarında  bellek olarak kullanılıyor.   Claymore  bu yüzden  diskte  en az 16GB sanal  bellek oluşturmanı söylüyor.  Diski ram olarak kullanıyor ve ram  düşük erişim hızında olmamalı.  Mekanik diskler SSD lere göre çok daha yavaş erişim hızında.

Gelirken, Giderken, Telefunken - icq #37-90-37 / eMail: sayfa@mail.com | https://www.youtube.com/watch?v=0ovxKYAfMVA
dhan000
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 283


View Profile WWW
April 05, 2017, 09:05:58 AM
 #11

Pahalı anakartlar, yüksek ramler, işlemciler, ssd'ler gereksiz ve boşa masraf. gpu ve power iş görür sadece.
lga 775 pin, dandik e serisi işlemci, 4-5 pcie slotlu 2gb ramlı disksiz rigler kurun.
 

disksiz rigler nasıl kuruluyor biraz açarmısınız.
Talat10gu
Member
**
Offline Offline

Activity: 75


View Profile
April 05, 2017, 09:14:53 AM
 #12

Pahalı anakartlar, yüksek ramler, işlemciler, ssd'ler gereksiz ve boşa masraf. gpu ve power iş görür sadece.
lga 775 pin, dandik e serisi işlemci, 4-5 pcie slotlu 2gb ramlı disksiz rigler kurun.
 

disksiz rigler nasıl kuruluyor biraz açarmısınız.

Disk yerine USB Stick kullanıyorsun. Windows yada Linux'u USB'ye yükleyip anakarttan boot ayarını ayarlıyorsun.
SSD en temizidir tabiki
ekiller
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 658


Programlama & Elektronik


View Profile
April 05, 2017, 09:31:12 AM
 #13

Pahalı anakartlar, yüksek ramler, işlemciler, ssd'ler gereksiz ve boşa masraf. gpu ve power iş görür sadece.
lga 775 pin, dandik e serisi işlemci, 4-5 pcie slotlu 2gb ramlı disksiz rigler kurun.
 

disksiz rigler nasıl kuruluyor biraz açarmısınız.

Disk yerine USB Stick kullanıyorsun. Windows yada Linux'u USB'ye yükleyip anakarttan boot ayarını ayarlıyorsun.
SSD en temizidir tabiki

Windows olmaz, sadece linux kullanabilirsiniz  USB boot olarak. 

Gelirken, Giderken, Telefunken - icq #37-90-37 / eMail: sayfa@mail.com | https://www.youtube.com/watch?v=0ovxKYAfMVA
dhan000
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 283


View Profile WWW
April 05, 2017, 09:35:20 AM
 #14

Disk yerine USB Stick kullanıyorsun. Windows yada Linux'u USB'ye yükleyip anakarttan boot ayarını ayarlıyorsun.
SSD en temizidir tabiki

Quote
Windows olmaz, sadece linux kullanabilirsiniz  USB boot olarak.

linux açılışta şifre sormuyor mu hep başında olmak lazım.bunu nasıl aşıyorsunuz...
windows arada bir yeniden başlıyor ama otomatik çalışmaya devam ediyor...
timbereagle
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 560


“Best IoT Platform Based on Blockchain”


View Profile
April 05, 2017, 11:32:51 AM
 #15

Kafanızı fazla yormayın Smiley 35 TL ye 160GB HDD disk alıyorum riglerime.

Gayet yeterli USB veya SSD ye gerek yok (bence)


     
     ██
    ███
  █ ███
 ██ ███
 ██ ███
 ██ ███
 ██ ███
 ██ ███
 ██ ███
 █  ██
   



         ▄▄▄██████████▄▄▄
      ▄████████████████████▄
    ▄████████████████████████▄
   █████▀▀▀▀▀▀███████▀▀▀▀▀▀████
  ██████      ███████      █████
 █████████▌   ███████   █████████
▐█████████▌   ███████   █████████▌
████████                   ███████
▐███████▄▄▄   ▄▄▄▄▄▄▄   ▄▄▄██████▌
 ██████████   ███████   █████████
  ██████▀▀▀   ███████   ▀▀▀█████
   █████      ███████      ████
    ▀████████████████████████▀
      ▀████████████████████▀
         ▀▀▀██████████▀▀▀


 
 ▄▄         ▄▄             ▄▄
▐██▌       ▐██▌           ███▌
▐██▌       ▐██▌     ▄▄▄▄▄▄███▌      ▄▄▄▄▄▄▄▄▄     ▄▄▄▄▄▄▄▄▄
▐██▌       ▐██▌   ▄██████████▌   ▄███████████   ▄██████████
▐█████████████▌  ███▀     ▐██▌  ▐███▀     ███  ▐███▀
▐██▌       ▐██▌ ▐██▌      ▐██▌  ███▌      ███  ███▌
▐██▌       ▐██▌  ███▄     ▐██▌  ▐███▄     ███  ▐███▄
▐██▌       ▐██▌   ▀██████████▌   ▀██████  ███   ▀██████████
▀▀         ▀▀       ▀▀▀▀▀▀▀▀       ▀▀▀▀  ▀▀▀      ▀▀▀▀▀▀▀▀


██
███
███
███ ██
███ ██
███ ██
███ ██
███ ██
███ ██
 ██ 
  █

.......Whitepaper.......
.
██████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████
.
FacebookTwitterBitcointalk
herzlos1985
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 641



View Profile
April 05, 2017, 11:58:21 AM
 #16

Hdd ssd olayı kart sayısı ile alakalı birazda..Sanal bellek olayı o zaman onemli oluyor..
jmalkovich
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 378



View Profile
April 05, 2017, 02:44:16 PM
 #17

Sadece bi tane kart satan yok mu acaba  Smiley

           ▄▄███████▄▄
        ▄███▀▀
▄▄▄▄    ▀▄
     ▄▄█████████████▄▄  ▀▄
  ▄▀▀██▀           ▀▀██▄▄▀▄
▄▀  ██                 ▀██
  ██       ▀▀█▀▀         █
█▀        █ █ █        ▄█▀▄
▀▄         █ █ █       ▄█  █
 ██         █▄▄▄█      ▄█  ▄▀
  ██▄                ▄█▀  ▄▀
  ▀▄▀██▄▄          ▄█▀  ▄▀
   ▀▄ ▀▀███▄▄▄▄▄▄█████▀▀
     ▀▀▄▄▄▄▄▄▀▀▀▀▀▀▀
UTRUST▀████████▄
  ▀███████▄
    ▀██████▄
      ▀██████
       ▀█████
        ▀████▄
         █████
          ▀███
           ███
           ▀██
            ██
             █
●  Download WHITEPAPER  ●
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ▼ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
facebook      twitter      slack
▀████████▄
  ▀███████▄
    ▀██████▄
      ▀██████
       ▀█████
        ▀████▄
         █████
          ▀███
           ███
           ▀██
            ██
             █
forbidden
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 611



View Profile
April 05, 2017, 04:55:19 PM
 #18

disksiz derken basit bir pc ayarlayıp o disk üzerinden 3. parti yazılımlar ile örneğin ccboot, ishare tarzı 30-40-50 rig tamamen disksiz çalıştırabilirsiniz. 1-2 rigde elbette önemi yok ama büyük yatırımda 10 larca ssd maliyetinden sizi korur, güncelleme geldiğinde ya da sistmde bir değişiklik yapacaksanız sadece tek rigde değişiklik yaparsınız tümünde geçerli olur fln avantajları da var maliyet yanı sıra.
bu arada bugün büyük çapta ekran kartı satın alacaktım birileri bugün vatanın ve distribütörlerin tüm stoklarını sömürmüş 170 kart satın almış benim projem geçici olarak yalan oldu bu mesajı okuyorsa ifşa etsin kendini Smiley 

gablay12
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 920


View Profile
April 06, 2017, 04:56:44 AM
 #19

 RX480 veya R9 390 gibi GPUlarla 6lı veya daha yüksek multi rig sahibiyseniz, serverınızın özellikleri sanırım çok iyi olmalı.Yani sağlam ram, hızlı ve yüksek kapasiteli SSD ve iyi bir işlemci.

 Ben programı daha önce kullanmadım, ahkam kesmem tamamen okuduklarımdan ama her 10 rige bir tane server (bilgisayar) kurmak iyi olabilir.

 Ben 16 gb usblerle linux OP çalıştırıyorum.Bu konuyu araştıracağım.Paylaşmaya değer bir gelişme kaydedersem de paylaşacağım.

The more I meet people, the more I like my dog.

Escrowluk hizmeti verdiğim taraflar %100 garanti altındadır.Tüm zararlar tarafımdan karşılanır.

3KQQevBY31mmy81oNNmEmyERCfrK4B1La3
herzlos1985
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 641



View Profile
April 06, 2017, 10:29:58 AM
 #20

Disksiz sistem bence baya riskli örneğin 20 rig i bi server a bağladın server da oluşacak en ufak bir sorunda 20 rig yatacak Smiley...ama diğer türlü hansiginde sorun varsa onu halledersin..
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!