MUSICCOIN (MUSIC), Şubat 2017 içerisinde kripto para madenciliği sektörüne başlangıç yapmıştır. Başlangıç itibari ile kullandığı alogritmayı kullanan coinler içerisindeki en yüksek getiriyi sağlamıştır. Madenci yazılımı olarak mevcutta varolan Claymore'un madenci yazılımını kullandığı için yeni bir madenci yazılımı gereksinimi olmamıştır. Bu çok büyük bir avantaj sağlamıştır. AMD ekran kartları ile uyumlu Claymore madenci yazılımı sayesinde mevcutta madenci rigleri olan kişiler hızlı bir şekilde MUSICOIN (MUSIC) üretimine geçiş yapabilmiştir.
MUSICOIN (MUSIC), algoritma olarak ETHASH kullanmaktadır. Bu algoritmada ilk olarak Ethereum (ETH) isimli coin varlığını göstermiş olup daha sonradan varlığı ortaya çıkan güvenlik açığı nedeni ile hard fork adı verilen oluşum ile ikiye ayrılmıştır. Ethereum Classic (ETC) isimli coin de bu aşamada ortaya çıkmıştır. Daha sonra EXPANSE (EXP) isimli bir coin oluşumu başlamış ve bunu MUSICOIN (MUSIC) takip etmiştir.
MUSICOIN (MUSIC) üretmek için altta yazılı bilgileri adım adım izleyebilirsiniz. Herkesin anlayabileceği kadar basit bir şekilde hazırlanmıştır. Adım adım ilerlerseniz hiçbir sorun yaşamadan MUSICOIN (MUSIC) madenciliğine başlayabilirsiniz. Burada yazan bilgiler AMD ekran kartlarına ve Windows 10 x64 işletim sistemine sahip mining rigler içindir. Belirtilen özellikler dışında sistemlere sahipseniz sizlere yardımcı olamam. Hashrate değerleri kısmında bende mevcutta olan ekran kartı ile test ettiğimde sorunsuz olarak elde ettiğim maksimum hashrate değerlerini belirttim. Daha yüksek değerler elde etmek mümkündür. Ancak ekran kartlarına ROM yüklenmesine ya da ekran kartlarının core clock değerlerinin aşırı derecede yükseltilmesine karşıyım. Çünkü 7/24 çalıştırdığımız cihazlara aşırı derece yüklenirsek cihazların zarar görmesine neden oluruz.
GENEL BİLGİLER:
Coin: MUSICOIN (MUSIC)
Borsa (Exchange): Bittrex
Madenci Yazılımı: Claymore
Pool: http://musicoin.nomnom.technology/#/
HASHRATE DEĞERLERİ:
32.5 Mh/s - Sapphire Nitro Amd Radeon R9 390X 8GB Tri-X OC 512Bit GDDR5 [Upgraded from 1080 MHz Core Clock to 1140 MHz Core Clock] - Verified (Claymore v8.1)
Öncelikle madenci yazılımını bilgisayarınıza indirin ve çalıştırın. Yazılımı indirdikten sonra çalıştırıp test etmeden ayarlarını değiştirmeyin ! Mevcuttaki ayarlar ile sorunsuz çalışması gerekiyor. Eğer mevcuttaki ayarlar ile sorunsuz çalışmaz ise SKYPE'dan ulaşmanız halinde hiçbir ücret almadan sizlere yardımcı olacağım. Eğer yazılım sorunsuz çalışıyor ise ayarlarını yapabilirsiniz. Ayarlarını yapmadan önce MUSICOIN cüzdan oluşturmanız gerekecek. Aşağıda nasıl MUSICOIN cüzdanı oluşturacağınızı da anlattım.
MADENCİ YAZILIMI & KULLANIMI:
1- Madenci yazılımını yandaki linkten indirin. Link => http:///cryptocurrency.igotek.net/downloads/MUSICOIN.rar
2- Madenci yazılımını RAR dosyasından masaüstüne çıkartın.
3- "Start_Music.bat" isimli dosyaya çift tıklayarak çalıştırın.
MUSICOIN cüzdan adresi almak: [BITTREX]
1- Bittrex'de sağ üste bulunan "Wallets" yazan yere tıklayın.
2- Sağ üst kısımda "Search" yazan yerin sağındaki kutucuğa "MUSICOIN" yazın. Altta MUSICOIN çıkacak.
3- En soldaki + işareti olan yere tıklayın. Açılan sayfadan "New Address" yazan yere tıklayın.
4- "Address" yazan kısımda oluşacak bilgi size ait cüzdan kodu olacak. Bu kod size ait cüzdan adresi.
MADENCİ YAZILIMI AYARLARI:
1- "Start_Music.bat" isimli dosyaya sağ tıklayarak "DÜZENLE" seçeneğini seçin.
2- "0xcee2dd17efa663120362ec40c6ebe88b60c5fa68" yazan yeri silin ve kendinize ait MUSICOIN cüzdan adresini yazın.
3- Bu işlemi yaptıktan sonra madenci yazılımını kapatıp baştan açın. Artık size ait cüzdan için üretim yapacak.
Claymore madenci yazılımını kullandığınızda Claymore kendisi için çok düşük bir miktarda komisyon almaktadır. Madenci yazılımı çalışırken DEVFEE şeklinde yazı gördüğünüzde bu komisyon için üretim yaptığını anlayabilirsiniz. Devede kulak misali bir komisyondur. Şuana dek gördüğüm en iyi madenci yazılımı Claymore tarafından yapılandır. Kendi kullandığım madenci yazılımlarını, kendi kullandığım havuzları, kendi kullandığım exchange sitelerini, kendi kullandığım ekran kartlarını ve kendi kullandığım işletim sistemlerini belirtiyorum. Alternatifler kullanmak tercihinizdir. Burada yazdığım bilgiler newbie olarak tanımladığımız bu işe yeni giren kişiler için hazırlanmış rehberdir. Eğer bu rehberin size faydası olduğunu düşünüyorsanız donation olarak cüzdanıma coin gönderirseniz memnun olurum.
MUSICOIN wallet: 0xcee2dd17efa663120362ec40c6ebe88b60c5fa68
BITCOIN wallet: 1BqZ83eA5KVrD4kkFiRJfe6ipK1QkCAxpC