Bitcoin Forum
June 17, 2024, 01:09:25 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 27.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Bu ödevi kaça yaparsınız c++  (Read 1659 times)
deblue (OP)
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1484
Merit: 1000



View Profile
April 27, 2017, 10:51:46 PM
 #1



selam bu ödevi kaça yaparsınız vaktim yokta saygılar sevgiler.

btc olarak yaparım ödemeyi

mbtc cinsinden falan yazın
mhanbostanci
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 3178
Merit: 1517



View Profile WWW
April 28, 2017, 10:30:05 AM
 #2


shell script ve dialog ile 1 saate yazılır o döviz bürosu yazılımı. ama c++ da yazamam. diğeri daha zor bence.
deblue (OP)
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1484
Merit: 1000



View Profile
April 28, 2017, 10:51:37 AM
 #3

benim işime niye gelsin size iyi pazarlıklar, öğrenci adamın türkiyede bir ödev için 2 btc verecek gücü olsaydı, gider abd'de köklü üni. birinde okurdu sadece o kadar  Undecided
Sanki 2 BTC çok para.
kardeşim bu ülkede milyonlarca insan asgari ücretle çalışıp ev geçindiriyor sen nasıl kelimeler sarfediyorsun utan bence
azla yetinmeyen çoğu bulamaz ayrıca şurada bir öğrenci kardeşinizi sevindireceksiniz dininiz imanınız para olmuş sevabına yaparım demenizi beklerdim
jednostka
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 406
Merit: 252


View Profile
April 29, 2017, 04:29:02 PM
 #4



selam bu ödevi kaça yaparsınız vaktim yokta saygılar sevgiler.

btc olarak yaparım ödemeyi

mbtc cinsinden falan yazın

0.15 BTC'ye halledebilirim, uygunsa PM atarsınız.

Escrow kullanıyorum ticaretlerimde son olarak.
stromae
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 309
Merit: 100


View Profile
April 29, 2017, 10:26:45 PM
 #5

Ah be dostum kendi hakkınla yapsan ödevini be keşke. Doğru değil öğrenci arkadaşım yaptığın.
niko83
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 340
Merit: 278


View Profile
April 30, 2017, 12:05:39 AM
 #6

Öğretmenini aldatmak için yardım istiyor, hem de "sevabına". Ne güzel din.
dhan000
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 419
Merit: 255


View Profile WWW
April 30, 2017, 07:55:22 AM
 #7

Öğretmenini aldatmak için yardım istiyor, hem de "sevabına". Ne güzel din.

burda olanın dinle alakası nedir... din mi diyor böyle yap diye...
niko83
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 340
Merit: 278


View Profile
April 30, 2017, 08:09:10 AM
 #8

Vatandaşın dini güzel bir dinmiş diyorum. Bayağı bildiğin relax bir dinmiş.
ATAK T-129
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 386
Merit: 250


View Profile
April 30, 2017, 08:55:42 AM
 #9

Bilgisayar bölümünde değilim yalnız C# dilini az çok biliyorum. C# ile bu ödev 2 saat ya sürer ya sürmez.

Yani ödev çok zorlamayacak bir ödev, teklifleriniz cidden güldürdü beni  Grin 2 Btc nedir ya bir ödev için  veya 0,15 Btc nedir Allah aşkına.. Kimden para sömürsem diye aç ayılar gibi bekliyorsunuz şu forumda!
utkuy
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 770
Merit: 268


Helena Helena!


View Profile
April 30, 2017, 10:40:29 AM
 #10

Bi arkadaş vardı, bunun kodlarını ayakta telofanda verirdi sana ona ulaşmaya çalıştım ama telini bulamadım. bende de var c++ ama az yetersiz.yine bulursam yardımcı oluruz, az çekmedim. Az çekmedim bu C dilinden damdan düşenin halini yine damdan düşen anlarmış.


THE BEST IN SPACE
AUTO-COMPOUNDING DEFI 3.0
PROTOCOL ON BSC
▀█▄▄▄                                                                      ▄▄▄█▀
▀██
████▄▄▄                                                          ▄▄▄██████▀
▀▀███
██████▄▄▄                                              ▄▄▄█████████▀▀
▀▀████
████████▄▄▄                                ▄▄▄████████████▀▀
▀████████████████▄ ▄▄                  ▄▄ ▄████████████████▀
████████████████████▄▄          ▄▄████████████████████
▀█████████████████████        █████████████████████▀
▀████
███████████████▌      ▐███████████████
████▀
▀▀█████████
██████████████████
█████████▀▀
▀████████████████████████████████▀

▀███████████████████████████▀

▀██
█████ ███    ███ ███████▀
▀▀███   ██    ██   ███▀▀
5 0 1 , 6 5 2 %   A P Y
|    TWITTER    |   TELEGRAM   |    DISCORD    |
█▀▀▀▀▀











█▄▄▄▄▄
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
.
JOIN NOW
.
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
▀▀▀▀▀█











▄▄▄▄▄█
niko83
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 340
Merit: 278


View Profile
May 01, 2017, 07:02:35 AM
Last edit: May 11, 2017, 12:19:13 AM by niko83
 #11

// Matris toplamak için C kodu
// İngilizce'den Türkçe'ye çevir, hocan kopya çektiğini anlamasın
// Kod yanlış gözüküyor olabilir. Özgün halini şuradan kopyalabilirsin:
// http://www.c4learn.com/c-programs/addition-of-two-matrices-in-c.html


Code:
#include<stdio.h>
 
int main() {
   int i, j, mat1[10][10], mat2[10][10], mat3[10][10];
   int row1, col1, row2, col2;
 
   printf("\nEnter the number of Rows of Mat1 : ");
   scanf("%d", &row1);
   printf("\nEnter the number of Cols of Mat1 : ");
   scanf("%d", &col1);
 
   printf("\nEnter the number of Rows of Mat2 : ");
   scanf("%d", &row2);
   printf("\nEnter the number of Columns of Mat2 : ");
   scanf("%d", &col2);
 
   /* Before accepting the Elements Check if no of
    rows and columns of both matrices is equal */
   if (row1 != row2 || col1 != col2) {
      printf("\nOrder of two matrices is not same ");
      exit(0);
   }
 
   //Accept the Elements in Matrix 1
   for (i = 0; i < row1; i++) {
      for (j = 0; j < col1; j++) {
         printf("Enter the Element a[%d][%d] : ", i, j);
         scanf("%d", &mat1[i][j]);
      }
   }
 
   //Accept the Elements in Matrix 2
   for (i = 0; i < row2; i++)
      for (j = 0; j < col2; j++) {
         printf("Enter the Element b[%d][%d] : ", i, j);
         scanf("%d", &mat2[i][j]);
      }
 
   //Addition of two matrices
   for (i = 0; i < row1; i++)
      for (j = 0; j < col1; j++) {
         mat3[i][j] = mat1[i][j] + mat2[i][j];
      }
 
   //Print out the Resultant Matrix
   printf("\nThe Addition of two Matrices is : \n");
   for (i = 0; i < row1; i++) {
      for (j = 0; j < col1; j++) {
         printf("%d\t", mat3[i][j]);
      }
      printf("\n");
   }
 
   return (0);
}
niko83
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 340
Merit: 278


View Profile
May 01, 2017, 07:07:00 AM
Last edit: May 11, 2017, 12:18:07 AM by niko83
 #12

// Determinant bulmak için C kodu
// Değişken isimlerini çakıştırıp ilk koda eklemleyebilirsin
// Forumda düzgün gözükmüyor olabilir, şu adresten kopyalayabilirsin:
// http://www.ccodechamp.com/c-program-to-find-determinant-of-matrix-c-code-champ/

Code:

#include<conio.h>
#include<stdio.h>
 
int a[20][20],m;
int determinant(int f[20][20],int a);
int main()
{
  int i,j;
  printf("----------------------------------------------------------------------\n");
  printf("-------------------made by C code champ ------------------------------\n");
  printf("----------------------------------------------------------------------\n");
  printf("\n\nEnter order of matrix : ");
  scanf("%d",&m);
  printf("\nEnter the elements of matrix\n");
  for(i=1;i<=m;i++)
  {
  for(j=1;j<=m;j++)
  {
  printf("a[%d][%d] = ",i,j);
  scanf("%d",&a[i][j]);
  }
  }
  printf("\n\n---------- Matrix A is --------------\n");  
  for(i=1;i<=m;i++)
     {
          printf("\n");
          for(j=1;j<=m;j++)
          {    
               printf("\t%d \t",a[i][j]);
          }
     }
  printf("\n \n");
  printf("\n Determinant of Matrix A is %d .",determinant(a,m));
  getch();
}
 
int determinant(int f[20][20],int x)
{
  int pr,c[20],d=0,b[20][20],j,p,q,t;
  if(x==2)
  {
    d=0;
    d=(f[1][1]*f[2][2])-(f[1][2]*f[2][1]);
    return(d);
   }
  else
  {
    for(j=1;j<=x;j++)
    {      
      int r=1,s=1;
      for(p=1;p<=x;p++)
        {
          for(q=1;q<=x;q++)
            {
              if(p!=1&&q!=j)
              {
                b[r][s]=f[p][q];
                s++;
                if(s>x-1)
                 {
                   r++;
                   s=1;
                  }
               }
             }
         }
     for(t=1,pr=1;t<=(1+j);t++)
     pr=(-1)*pr;
     c[j]=pr*determinant(b,x-1);
     }
     for(j=1,d=0;j<=x;j++)
     {
       d=d+(f[1][j]*c[j]);
      }
     return(d);
   }
}

niko83
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 340
Merit: 278


View Profile
May 01, 2017, 07:19:24 AM
Last edit: May 01, 2017, 10:06:51 AM by niko83
 #13

Sonuncu ödev basit, onu da bana yazdırmayın şimdi. Bir saat değil 5 dakika sürer.

if(){
}
else{
}

sorgusu kullanarak önce alım mı satım mı diye, sonra döviz cinsine göre, sonra meblağa göre gerekli değerleri seçip, değişkenlere yükleyip, değişkenlerin çarpımını yazdır. "printf" komutu ile yazdırıyorsun, o kadarını biliyorsundur umarım.

tarzına uygun olarak farklı algoritmalar ile aynı sonuçları üretebilirsin ama sonuç itibarıyla yapacağın iş şundan ibaret;

1) scanf ile vatandaşın hangi dövizden ne kadar alım/satım yapmak istediğini sorgulayacaksın
2) gerekli usule göre çevrim oranını belirleyip sonucu hesaplayacaksın,
3) ekrana yazdıracaksın

scanf ile elde ettiğin girdiye bakarak:

1) hangi formülle hesap yapman gerektiğini if sorgusu ile seçebilir veya
2) formülü sabit tutup, if sorgusundan çıkan sonuca göre formüldeki değişkenlere başka değerler atayabilirsin.

tarz meselesi. hoca muhtemelen exchange oranlarını bir array'de depolayarak, alım/satım durumuna göre bir indis seçmeni ve bu işi elegant bir formülle şıp çözmeni umuyor ama derste ne işlediğinizi, hocanın ne umduğunu ben bilemem. üç satır fazla yazarak aynı şeyi yapmak çocuk oyuncağı. biraz emek harcarsan eminim sen de bunları öğrenebilirsin.
deblue (OP)
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1484
Merit: 1000



View Profile
May 01, 2017, 03:01:20 PM
 #14

Yeni bir neo mu doğuyor teşekkürler
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!