Eskiler bilir,
Eth'yı bırak şimdi, Her zaman btc nin fiyatının çok fazla artacağını herkes söylüyordu bu forumda, bir kaç yıl önce 700 tl civarındaydı.Şu an 5000tl onlarda aynı öngörüye sahipti. Bende bir ara aşırı derecede monero yu övüyordum. O zamanlar bir xmr 0.04 usd civarıydı şu an 23 usd. Elimde stok kaldı mı "Hayır"
Genel anlamda trade yapanlar için o zamanki fiyatlar çok makul geliyordu. 0.002 btc den eth alıyorduk kaç milyon coin var zaten diyorduk gayet doğaldı bizim için. Bunları yazmamın nedeni fiyat düzeyindeki genel artışa dikkat çekmek. Nedenine gelirseniz bence buradaki en büyük neden btc fiyatındaki artıştır. Şimdi sizlere bu fiyatların neden gerçeği yansıtmadığını açıklayayım.
Btc nin talep görmesinin nedeni, hızlı, güvenli ve ucuza para transferi yapmak vb.
Aranızda dash veya diğer altcoinleri spekülatif amaçlar dışında, ekonomik kaygıyla taşıyan kişi sayısı kaç diye sorsam hiç kimse neden altcoin taşıdığını veya Ico lara yatırım yaptığını "alışveriş için, amcama para yollamak için vb." şekilde açıklayamaz.
Ethereum, Etc aynı yapıya sahip olmakla birlikte etc hacklenen coinler dışında bana göre eth den üstün olması gerekli fakat piyasada işler hiç öyle gözükmüyor.
Genel anlamda ifade etmek gerekirse btc nin dışındaki coinlerin hiçbirine ihtiyaç yok hepsi scam den ibaret. Fakat popüler kültür ile spekülatörler iş başı yapınca balonlar oluşmaya başlıyor. Farkındayım eth yi çok küçümsedim hız vb konularda btc den daha kullanışlı fakat, buna değer mi derseniz bence hayır. İşte bu sebeple bu altcoinler her zaman daha fazla btc elde etme yöntemi olarak şişiriliyor. Bazen btc den fazla değerleniyorlar fakat bu gerçeği değiştirmez.
Sonuç:Gelecek vaadi için btc den vazgeçmeyin fakat daha fazla kazanmak için elinizden geldiği kadar altcoini spekülatif amaçlarla elinizde bulundurun. Çoğu uzun vadede 10 - 20 x kazandırabiliyorlar.