Bitcoin Forum
October 19, 2017, 09:17:16 AM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.0.1  [Torrent]. (New!)
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: [Help]S9 hashing power droping to 0ths or 8 ths  (Read 318 times)
pupok
Member
**
Offline Offline

Activity: 71


View Profile
May 04, 2017, 02:01:49 AM
 #1

hello one of my antminers S9 (13ths) is droping its hashing power to 0 sometimes to 8.. if i unplug and plug it back in it start to work without problem making me thinking its a software related

all hashing boards show 8 sets of 00000000 (none of them have Xs)

i updated it with the lastest firmware "Antminer-S9-all-201704280713-autofreq-user-Update2UBI-NF.tar"

but still having problems.. what else can i do ?

Note: one of the hashing board is showing 2k+ HW errors

note2: whenever i have to replug the antminer it start from like 30ths and then slowly go back to 13 ths

note3: i noticed that when the antminer start to get problems.. my air conditioner turn off.. it may be a electricity problem.. but i disconnected one of my others S9 and plug the one with problem in its place.. still have the problem.. its like this one S9 is draining alot more power and making my other electric machines to have problem aswell
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1508404636
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508404636

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508404636
Reply with quote  #2

1508404636
Report to moderator
1508404636
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508404636

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508404636
Reply with quote  #2

1508404636
Report to moderator
1508404636
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1508404636

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1508404636
Reply with quote  #2

1508404636
Report to moderator
mettalmag
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 742


≡v≡


View Profile
May 04, 2017, 02:15:23 PM
 #2

hello one of my antminers S9 (13ths) is droping its hashing power to 0 sometimes to 8.. if i unplug and plug it back in it start to work without problem making me thinking its a software related

all hashing boards show 8 sets of 00000000 (none of them have Xs)

i updated it with the lastest firmware "Antminer-S9-all-201704280713-autofreq-user-Update2UBI-NF.tar"

but still having problems.. what else can i do ?

Note: one of the hashing board is showing 2k+ HW errors

note2: whenever i have to replug the antminer it start from like 30ths and then slowly go back to 13 ths

note3: i noticed that when the antminer start to get problems.. my air conditioner turn off.. it may be a electricity problem.. but i disconnected one of my others S9 and plug the one with problem in its place.. still have the problem.. its like this one S9 is draining alot more power and making my other electric machines to have problem aswell
I'm guessing that one of your S9s board aren't working anymore,
you have to send it back for repair
agentcash
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 49


View Profile
May 06, 2017, 03:56:58 AM
 #3

Seems to happen in 10-20% of them. Might be heat related, as it seems to happen more often when the intake air temp is higher. You don't have to do a hard powercycle to bring the board back up, just go to the mining configuration tab and hit the save & apply button. It will do its frequency self-test and start hashing again in a few mins.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!