Bitcoin Forum
May 19, 2019, 09:58:33 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.18.0 [Torrent] (New!)
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: AntMiner S3 No Power after burning smell  (Read 1177 times)
mswells
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 20
Merit: 0


View Profile
February 14, 2015, 06:14:13 PM
 #1

I have an AntMiner S3 that had a burning smell for a couple days, and now it will not power up.
I have taken off the heatsinks, and looked for any signs of a burnt asic, but not finding any.  What
are my options ? Sad
Get alert of price pumps/dumps beforehand 74% average Win Rate
reported by our users
TRY NOW!
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1558303113
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1558303113

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1558303113
Reply with quote  #2

1558303113
Report to moderator
1558303113
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1558303113

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1558303113
Reply with quote  #2

1558303113
Report to moderator
A4Tech
Member
**
Offline Offline

Activity: 95
Merit: 10


View Profile
February 14, 2015, 06:19:19 PM
 #2

I have an AntMiner S3 that had a burning smell for a couple days, and now it will not power up.
I have taken off the heatsinks, and looked for any signs of a burnt asic, but not finding any.  What
are my options ? Sad

It is wasted coz of over heating did u overclocked it?

CryptoVPN    WINDOWS & OS X APP 41 COUNTRIES
CryptoVPN    UNLIMITED SERVER SWITCHES NO LOGGING -  WE KEEP IT PRIVATE!
CryptoVPN    SIGNUP BONUS BTCITCOIN PAYMENT OPTIONS UNLIMITED  BANDWIDTH! AFFILIATE PROGRAM
MyRig
Donator
Hero Member
*
Offline Offline

Activity: 793
Merit: 510


support@myrig.com


View Profile WWW
February 14, 2015, 06:24:23 PM
 #3

I have an AntMiner S3 that had a burning smell for a couple days, and now it will not power up.
I have taken off the heatsinks, and looked for any signs of a burnt asic, but not finding any.  What
are my options ? Sad

Are you 100% sure that S3 burned and not the PSU? Try with different PSU just in case, also you can perform detail check of other parts controler board etc.

Antminer & DragonMint Repair  E-mail: support@myrig.com   T: @MyRig_com
Return Address: MyRig 3700 Quebec Street, Unit 100-239, Denver, Colorado 80207, USA
mswells
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 20
Merit: 0


View Profile
February 14, 2015, 07:35:52 PM
 #4

Yes, I did overclock it.....the PSU still works just fine.
philipma1957
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2464
Merit: 1688


Avalon 841 rocks


View Profile
February 15, 2015, 01:13:50 AM
 #5

Yes, I did overclock it.....the PSU still works just fine.

options  do you have another one?

if you have a working one let us know.

for now plug in one board on the s-3 and detach the other board from the controller.  if it works you found the dead board.

if it does not work plug that board in and unplug the other board if it works you found the dead board.

if neither way works  you need a second miner that fully works.

pull the controller from it.

pull the controller from the dead machine

attach the controller to the good machine and plug in only 1 board .

 it that board works plug in the second board if it works you have 2 good controllers and 2 dead boards.

if neither board from the good machine works with the controller from the dead machine you have a dead controller.   

if you want to complete the testing take the good controller and attach 1  board from the dead machine  to it  if it works that board is good.

 then  attach the second board to it if it works  you burned up the controller not the boards.

I mine alt coins with https://simplemining.net...
I see BTC as the super highway and alt coins as taxis and trucks needed to move transactions.
mswells
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 20
Merit: 0


View Profile
February 15, 2015, 01:59:09 AM
 #6

I do have a working one !
MyRig
Donator
Hero Member
*
Offline Offline

Activity: 793
Merit: 510


support@myrig.com


View Profile WWW
February 15, 2015, 04:03:29 AM
 #7

You can try swapping the Control PCB with ethernet port, and see if it will start to hash.  but, I suspect if something was burnt or melted, it is more likely one of the hashing PCB.


I do have a working one !

Antminer & DragonMint Repair  E-mail: support@myrig.com   T: @MyRig_com
Return Address: MyRig 3700 Quebec Street, Unit 100-239, Denver, Colorado 80207, USA
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!