Bitcoin Forum
May 23, 2017, 03:11:10 PM *
News: If the forum does not load normally for you, please send me a traceroute.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Coinbase to electrum transaction. Please help  (Read 274 times)
mikecb39
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3


View Profile
May 16, 2017, 05:29:27 PM
 #1

Hi can anybody please help??  I transferred my holdings of bitcoin from my coinbase account to my electrum wallet back in august,thinking it would be safer, but now when i open up my wallet no transaction is recorded?? What could have gone wrong? I just cant think of any explanation. As far as i remember the transaction was made on my old Lenovo tablet which is now broken. I have a new Levono now. See below:
Bitcoin client: electrum 2.8.2
OS: android 5.1.1. (SDK version) 32bit
Hardware: CPU quad-core Arm v 7. RAM 1G. Hard drive 16G.
Address sent to 1ADdBfwkJRse2BibjgUAmuchBU6tr3HsP
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1495552270
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1495552270

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1495552270
Reply with quote  #2

1495552270
Report to moderator
FlamingFingers
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 168


I wish to be legendary without Sig-Campaigns.


View Profile
May 16, 2017, 05:37:37 PM
 #2

Have you checked your funds arrival when you sent them at the first time? If so, are you sure your wallet is synced? If it is, Have you checked the address you are sending the funds to? Do you have the transaction ID (you can get it browsing your wallet address on the blockchain explorer seeing all the transactions involved with the address)?
 

goinmerry
Hero Member
*****
Online Online

Activity: 630



View Profile
May 16, 2017, 05:50:29 PM
 #3

Hi can anybody please help??  I transferred my holdings of bitcoin from my coinbase account to my electrum wallet back in august,thinking it would be safer, but now when i open up my wallet no transaction is recorded?? What could have gone wrong? I just cant think of any explanation. As far as i remember the transaction was made on my old Lenovo tablet which is now broken. I have a new Levono now. See below:
Bitcoin client: electrum 2.8.2
OS: android 5.1.1. (SDK version) 32bit
Hardware: CPU quad-core Arm v 7. RAM 1G. Hard drive 16G.
Address sent to 1ADdBfwkJRse2BibjgUAmuchBU6tr3HsP

The specs has nothing to do with it.

Have you checked your funds arrival when you sent them at the first time?

This OP and it's a usual thing for a bitcoin user to check if their funds arrived at destination address so OP are you sure it was a succesful transaction?

Anyways, since it's from your Coinbase account, check your transaction history there back in August and see if it was really a succesful transaction or if all inputs are placed properly like the bitcoin address you stated.

HCP
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 238


★Nitrogensports.eu★


View Profile
May 17, 2017, 02:12:19 AM
 #4

Because apparently no-one seems to know how to use a block explorer... Huh

Anyway, the good news is that if you indeed sent to this address: 1ADdBfwkJRse2BibjgUAmuchBU6tr3HsP, then your ~3.428 BTC are still there. The only transaction recorded is for the 3rd August 2016 which lines up with your assertion that you:
Quote
transferred my holdings of bitcoin from my coinbase account to my electrum wallet back in august

Now, if your Electrum wallet is not showing the balance there are a couple of reasons why... First, the Electrum wallet has not synced.

Is the network indicator in the bottom right corner a "Green Light"?



If it isn't, then there is a chance you're not connected to any Electrum servers (Red Light) or it is busy syncing (the blue recycling symbol)... In any case, click it and you should get a "Network" window pop up... at the top, you can see what the current block height it is at:



If this number isn't 423467 or higher, then your copy of Electrum won't see the transaction (as that is the block that this transaction was included in).

You can also go into the console and type:
Code:
is_synchronized()
and press Enter.

If you don't get "true", then that might explain why it isn't showing.

If all that checks out, then maybe that address isn't part of this particular Electrum wallet... you can go into the console and type:
Code:
ismine("1ADdBfwkJRse2BibjgUAmuchBU6tr3HsP")
and press Enter...

if you get "true", then the address is definitely in your wallet... if you get "false"... then this wallet doesn't contain that address and that is why you can't see it. If the wallet doesn't contain that address, then perhaps you created a new wallet between August and now? You'd need to restore your old wallet using the appropriate seed to see the address and balance.

If your wallet contains the address and the network is up to date... then something REALLY strange is going on... Possibly that address was beyond the gap limit for this particular install of Electrum? So when you loaded it up, it only scanned the first 50 addresses and that address was #51 or later? Huh

mikecb39
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3


View Profile
May 19, 2017, 08:32:46 PM
 #5

Hi thanks for reply. I checked the blockchain length and its 467095. I've tried reinstalling electrum re-entered my seed but no joy.  I'm pretty sure its synced because if i manually connect to server sometimes it says"not conected" but when I connect automatically it doesn't say anything but there is no green, red, or blue light( maybe because it's android)
Could it be something to do with me having​ g a new tablet? Would there be any point in me having the old tablet fixed? How do i type ("1ADdBfwkJRse2BibjgUAmuchBU6tr3HsP") into my console on android?
Abdussamad
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1372



View Profile WWW
May 19, 2017, 10:16:01 PM
 #6

Hi thanks for reply. I checked the blockchain length and its 467095. I've tried reinstalling electrum re-entered my seed but no joy.  I'm pretty sure its synced because if i manually connect to server sometimes it says"not conected" but when I connect automatically it doesn't say anything but there is no green, red, or blue light( maybe because it's android)
Could it be something to do with me having​ g a new tablet? Would there be any point in me having the old tablet fixed? How do i type ("1ADdBfwkJRse2BibjgUAmuchBU6tr3HsP") into my console on android?

By console he means the console tab of the electrum window. Maybe he didn't see that you were using android. Is there a console tab in the android version of electrum?

Unfortunately I'm not familiar with the android version of electrum so would you be willing to install electrum on a PC and then restoring from seed there? Alternatively just see if the address 1AD is listed in your android installation of electrum. That's the idea behind the whole ismine command - to determine whether that address is in your electrum wallet.

As long a you have the seed you should be able to restore your wallet on any device. Don't repair the tablet just yet. Don't dispose of it in case you need it.

BTW it's great that you to mentioned details like your electrum version and your OS. Almost no one does it when asking questions here and we have to waste our time specifically asking them for this basic info. So it's good that you did it.

HCP
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 238


★Nitrogensports.eu★


View Profile
May 19, 2017, 10:25:47 PM
 #7

My bad... I completely missed the whole "Android" thing...  Roll Eyes

Unfortunately, there is no console on Android, so that will limit the amount of troubleshooting you can do. The only things I can suggest at this point is to install Electrum on a desktop (there are Windows/Linux/MacOSX versions available)... restore your wallet using your seed and if it doesn't show the correct transaction, at least you will be able to check for that address.

Also, just to clarify, are you sure you restored your Electrum wallet on your new tablet using the correct seed? Do you see other transactions or was that transaction the only one you had in your wallet? And you're sure you were using an Electrum wallet when you first did the transaction?

mikecb39
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3


View Profile
May 22, 2017, 04:13:09 PM
 #8

Ok thanks for replying​ but still no joy. Just to recap what i have tried so far:
Ive installed electrum on windows7 as suggested
I've restored wallet with my one and only seed
On console there is green light and issychronized=true
Ive typed in the address i sent the coins to and ismine = false
The blocklenghth is higher than 323467
I'm pretty sure i checked that the coins were recieved (99% sure)
The last transaction in the wallet was on 2014-12-12 (i think this is correct)

The only thing i can think of doing now is to have my old tablet fixed.  Is this worth doing or won't it make any difference?
Abdussamad
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1372



View Profile WWW
May 22, 2017, 05:06:33 PM
 #9

If ismine is saying false then the address does not belong to this wallet. Do you have some other wallet? Maybe on electrum or maybe on some other software/website?

mikecb39
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3


View Profile
Today at 02:17:22 PM
 #10

I've racked my brains and checked all possible wallets and exchanges that i have signed up for in the past so just can't see where i could have got that address from if it wasn't electrum. I can't find written down any seed other than the one used to restore the wallet on my new tablet. Let's just say that i have a second wallet on my old tablet and have lost the seed for it. My question is: if i have the old tablet fixed would i have access to the second wallet? or doesn't it work that way.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!