Forumda yeni yeni aktifim ancak hatrı sayılır bir süremi araştırarak geçiriyorum. her şeyden önce U20 nicki üye ignore edilmeli.istediğiniz başlıktaki postlarını okuyabilirsiniz,bomboş bir insan,bir sürü üye de vakit ayırıp cevap yazmış saçmalıklarına.
Konuya gelecek olursam,Mesutcan'ın önceki fonunda bi takım sıkıntılar olmuş evet, ancak genel anlamda fon başarılıdır.(Guwera da bir postunda sebebini gayet net açıklamış zaten)
Belli ki Mesutcan da bazı sıkıntıları kabul etmiş,bu başlığı açma gereksinimi duymuş.Hal böyleyken önemli bir baltalama olması garip gerçelten.Ben kesinlikle inanıyorum ki,aşağıdaki alıntıda belirtildiği üzere önceki fonun problemleri çözülürse mutlaka önemli bir katılım sağlanacaktır.Bu noktada şeffaflık ve her şeyin önceden belirtilmesi çok önemli.
Aşağıda alıntıladığım öneriler bence çok makul,yazan arkadaşa teşekkürler.Sadece %100 ana para koruması gereksiz,sonuçta belirli bir riskin alınması gerekiyor %80 veya %70 ana para koruması ideal olabilir.
1-) Son fonunda olduğu gibi BTC imiş TL imiş gibi bir kargaşa olmamalı. Her şart açık olarak belirtilmeli. TL yatıran adamın karı TL bazlı, BTC yatıran adamın karı BTC bazlı yansıtılmalı. Bu karmaşanın önüne geçmek için fon sadece TL bazlı olursa çok daha güzel olur. Karmaşa olmaz.
2-) Fona katılım için 1 hafta, 10 gün, 2 hafta, her neyse bir süre ilan etmeniz lazım ve o süre boyunca sadece fona katılımlar olmalı, işlem başlamamalı. O katılım süresi dolduktan sonra fon herkes için aynı anda başlamalı. Geç katılımlar kabul edilmemeli. Son fonda bunun tartışmasını bolca yaşadık.
3-) %100 şekilde ana para garantisi verilmeli. Fonu çok riske sokacak aşırı agresiflikte işlemlerden kaçınılmalı.
4-) Onun dışında şahsen çok uzun vadeli fonlara artık sıcak bakmıyorum, diğer arkadaşların da sıcak baktığını düşünmüyorum. Maksimum 30-45 gün sonunda fon sonlanmalı.
Benim aklıma ilk gelenler bunlar şimdilik.
Ah Be mesut böyle Yan hesaplardan gelmesen çok daha iyi olur bu aralar forumda bir yan hesap modası aldi başını gidiyor.
Genel anlamda dediginiz gibi fon başarılıdır tabi mesut için yani anonim yatırımcılar için mesut
Hal böyleyken Baltalama saçma demişsin ama bu dediğin harbi saçma olmuş be mesut ne bekliyordun sıra sıra iltifatlarmi?
Mesut sen en iyisi bu hesaptan da güven sağla sonra bi fon açarsın orayada salarsin anonimleri tertemiz kazanç
Şimdi sende zaten sahte hesaplarda boldur icq üzerinden bir zamanlar azmi banka hesabı aradın mesut.