Ripple bilgisayarlarda saklanabiliyor mu?
Varsa yardımcı olur musunuz?
hiçbir coini bilgisayarda saklayamazsın,bilgisayarda sakladığın şey cüzdanın erişimi için gerekli olan key olacaktır.Bu konuda kastettiğin şey belki o dur beni yanlış anlama ama burada bu ayrımı yapamayacak kişilerde var olabilir diye bunu belirtme gereği duydum.
Ripple için bunu yapmanı sağlayacak yazılım var evet ama çok geliştirilmiyor , birde brezilyalı bir gatewayin yaptığı yazılım var çok detaylı incelemedim fakat sanıyorum keyleri bilgisayarda saklama ihtiyacınızı karşılayacaktır. merak edenler için Rippex diye aratın google da.
şimdi gelelim gatehub mevzusuna , gatehub keyleri kendi sisteminde tutan bir site keylerinizi ordan export edip başka yerdede kullanabiliyorsunuz. Forumda walletlarle ve keylerin tutulması , multi-sign vs çeşitli farklı wallet tipleriyle ilgili paylaşım önceden yapılmışmı bakmadım vardır diye düşünüyorum, biraz araştırırsanız ulaşırsınız.Yoksa ben anlatmaya çalışırım.
son olarak sevgili arkadaşlar ripple sisteminde var olan gatewayler birebir mevcut banka düzeni ile aynı, bu gatewayler şu an kullandığımız bankalar. Sizle gatewaylerle güven anlaşması imzaladığınızda gatewaylerin borçlarınada ortak olabiliyorsunuz bu konu oldukça derin konuşulması gereken bir konu. Eğer sistemde dolandırıcı veya batık bir gateway varsa sistemi ne kadar kötü yerlere sürükleyebileceğini tahmin edemiyorum.