Bitcoin Forum
January 19, 2018, 03:52:08 PM *
News: Electrum users must upgrade to 3.0.5 if they haven't already. More info.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: New to mining, which hardware matter the most?  (Read 439 times)
puremage111
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 672


★★ SETHER ★★ ICO


View Profile
May 18, 2017, 04:07:08 AM
 #1

My main purpose of this desktop is not to mine, but i will just leave it mining for around 8 hour while i sleep

Uses
- Gaming
- Video Rendering
- Mining Testing

Specs as below
-INTEL CORE I3-7100 PROCESSOR
-GIGABYTE H110M-GAMING 3 MAINBOARD
-KINGSTON 8GB DDR4 2133MHZ RAM
-WD BLUE 1TB HDD
-GIGABYTE GTX 1050 2GB GDDR5
-CORSAIR VS450 80+ POWER SUPPLY
-SEGOTEP LUX CASING
SUPER BRIGHT LED STRIP

Lets say if i run 24hour with this rig, will any of my hardware break or get rekt?

Thank you

...SETHER...






.......................Blockchain's first intelligent social marketing platform..........................
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ▮ ▮ ▮ ▮ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Facebook   Twitter   ANN Thread   White Paper   Telegram   Medium   YouTube






...SETHER...
1516377128
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1516377128

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1516377128
Reply with quote  #2

1516377128
Report to moderator
1516377128
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1516377128

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1516377128
Reply with quote  #2

1516377128
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
philipma1957
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1988


A new tool for prediction https://bitvol.info/


View Profile
May 18, 2017, 04:55:15 AM
 #2

My main purpose of this desktop is not to mine, but i will just leave it mining for around 8 hour while i sleep

Uses
- Gaming
- Video Rendering
- Mining Testing

Specs as below
-INTEL CORE I3-7100 PROCESSOR
-GIGABYTE H110M-GAMING 3 MAINBOARD
-KINGSTON 8GB DDR4 2133MHZ RAM
-WD BLUE 1TB HDD
-GIGABYTE GTX 1050 2GB GDDR5
-CORSAIR VS450 80+ POWER SUPPLY
-SEGOTEP LUX CASING
SUPER BRIGHT LED STRIP

Lets say if i run 24hour with this rig, will any of my hardware break or get rekt?

Thank you

If you mine Zec you would earn 30 cents a day.
If you set clocks correctly you should be okay.

Please support sidehack with his new miner project Send to : 1BURGERAXHH6Yi6LRybRJK7ybEm5m5HwTr
I mine alt coins with https://simplemining.net I see BTC as the super highway and alt coins as taxis and trucks needed to move transactions.
sikkan
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 460


View Profile
May 18, 2017, 04:59:36 AM
 #3

And to add some info, your GPU is the most important piece in the system. If you want to mine and actually earn something you would need a GTC 1060 minimum if u want to go nvidia. For amd you could try with a simple radeon 7950/7970/R9 280 or newer RX 470 cards Smiley
puremage111
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 672


★★ SETHER ★★ ICO


View Profile
May 18, 2017, 07:07:23 AM
 #4

My main purpose of this desktop is not to mine, but i will just leave it mining for around 8 hour while i sleep

Uses
- Gaming
- Video Rendering
- Mining Testing

Specs as below
-INTEL CORE I3-7100 PROCESSOR
-GIGABYTE H110M-GAMING 3 MAINBOARD
-KINGSTON 8GB DDR4 2133MHZ RAM
-WD BLUE 1TB HDD
-GIGABYTE GTX 1050 2GB GDDR5
-CORSAIR VS450 80+ POWER SUPPLY
-SEGOTEP LUX CASING
SUPER BRIGHT LED STRIP

Lets say if i run 24hour with this rig, will any of my hardware break or get rekt?

Thank you

If you mine Zec you would earn 30 cents a day.
If you set clocks correctly you should be okay.


Alright thanks for the clarification
As even i been using pcs for years, i never really over or under clock anything before

Hope i get this right
Overclock : having more hashes with more power output
Underclock : Lower down hashes by saving power

In order to clock, i should take into consderationn of mhash/w and the price per kwh in my country is $0.15

So i will need to find out in which way it provides me the best hash power per watt i paid?

...SETHER...






.......................Blockchain's first intelligent social marketing platform..........................
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ ▮ ▮ ▮ ▮ ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Facebook   Twitter   ANN Thread   White Paper   Telegram   Medium   YouTube






...SETHER...
ciripel1289
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 46


View Profile
May 19, 2017, 07:21:35 PM
 #5

Yes that is the idea... normally decreasing the Core clock and increasing the memory clock is the right way.
Test it and see for yourself. U will need the best hashrate/watt and u are set.

▁ ▂ ▄ ▅ ▆  Ubiq  ▆ ▅ ▄ ▂ ▁
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!