Yaklaşık bir hafta önce ingilizce sınavım için İnciraltından Buca'ya doğru gidiyordum. Mallığımdan olsa gerek sınav giriş belgemi unutmuşum geri dönmek zorunda kaldım. Otobüse bindim sinirliyim, trafik var, şarjım bitiyor müzik dinliyemiyorum. Herşey ters gidiyor anlayacağınız. (meğersem izmir'deki yeni elektrikli otobüslerde usb şarjda varmış dönüşte farkettim
)
Dönüş yolunda bunlarla boğuşurken hemen arkamdaki konuşma dikkatimi çekti,
-A- Abi geçen 400 usd yatırdım 600 usd olunca hemen çektim
-B- E nasıl oluyorda bu fiyatlar yükseliyor, kim belirliyor bu fiyatları
-A- Ya işte biryerlerden haber geliyor şu ülke şu coini ekledi, şuna destek verdi derken fiyat hop yükseliyor. Örneğin; geçenlerde Akbank ripple'a geçti bende hemen aldım iyi kar ettim.
Ripple'ı duyunca birden dertlerimi unuttum ahanda oldu sonunda dedim. Bu sefer kafamı iyice arkaya çevirip araya girip muhabbet etsem mi etmesem mi diye düşünmeye başladım. Sonra hayatında kaç defa bu muhabbete denk gelebilirim diye düşündüm. Kim bilir belki forumdan biridir, tanışmış oluruz bu arada deyip daldım araya.
-Ben- "Hafif bir gülümsemeyle": abi ripple balon dikkkat et
-A- Efendim, anlamadım.
-Ben- Ripple diyorum balon o bundan sonra yükselmez.
-A- "Hiç yadırgamadan muhabbeti kabul edip" - Doğru diyorsun ?k dan aldım şurdan sattım fakat en son yine tepeden aldım düştü fakat satmayacam.
-Ben- Abi boşver sen ripple'ı o tehlikeli bu saatten sonra, sen en iyisi waves al.
Abi heralde sadece poloniex'te takılıyordu waves'i bilmiyordu. Forumda olduğunuda sanmıyorum yoksa bilirdi waves'i diye düşünüyorum.
Neyse umarım dediklerimi dikkate almış ve parasını kazanmıştır.
Bu durum garip bir şekilde beni mutlu etti. İnsanların artık bu gelişimi kabullenip daha fazla bilgi edinme vakti geldi. İlerde belki de sadece bu muhabbetlere denk gelecez kim bilir.