Bitcoin Forum
December 16, 2017, 07:17:57 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Need Help, First Mining Rig Build...Did I choose the wrong motherboard?  (Read 498 times)
End2135
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3


View Profile
May 29, 2017, 03:34:34 AM
 #1

Hello, I have built my first mining rig, mining ethereum right now. I am having a couple problems though.

ASrock Z97 Extreme 4, MSI rx570 (4x right now running, but I have 2 more to plug in, or a 480 and a 290), running on ethOS.

My first issues, is that I get no display when I run a 4th gpu, but with 3 the display comes up just fine. I am mining with 4 gpus though, the fans ramp up and everything checks out on ethermine.org stats page.
Stock bios for now, running around 20-21 mh/s ea. I have tried all 4 gpus for the output to the monitor as well as the onboard, and no display comes up with 4 gpu's connected.

My next issue is that when I connect a 5th gpu, I get no mining, the fans do not ramp up and get to work as they do with 3 or 4 gpus.

Any help would be much appreciated, thank you.
1513451877
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513451877

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513451877
Reply with quote  #2

1513451877
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1513451877
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513451877

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513451877
Reply with quote  #2

1513451877
Report to moderator
1513451877
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513451877

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513451877
Reply with quote  #2

1513451877
Report to moderator
1513451877
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513451877

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513451877
Reply with quote  #2

1513451877
Report to moderator
feiya200
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 9


View Profile
May 29, 2017, 03:41:41 AM
 #2

You should at least check out windows device manager see if all GPUs are all recognized and functioning properly. If not, try edit your bios setting like "PCI E Gen", and "Above 4G Encoding"
End2135
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3


View Profile
May 29, 2017, 04:08:57 AM
 #3

I'm not running windows, ethOS is linux.
I don't have an option in my bios for 4g encoding, I can change the gen1/2/3 or auto, but not seeing an encoding option.
Vaccinus
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 406



View Profile
May 29, 2017, 10:08:53 AM
 #4

i'm sure that motherboard can't support any mining with risers, are you using pcie slot? because when i had that motherboard and i connected the risers, the screen went black and there was no signal at all, it's no use for risers, so at best youc anrun 3 gpu there

End2135
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 3


View Profile
May 29, 2017, 04:32:51 PM
 #5

Yeah, I'm using risers. I have 3 connected to the short slots, and one to the last long slot (there are 3 of each on this board)

Also, yeah, I may have come to that conclusion with help on a discord chat lastnight from some one, about this board only supporting 3 gpu's...was hoping I haddn't chosen the wrong board, but it is looking that way...

Guess I just need to build another rig now.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!