Enerji üretimi konusu oldukça meşakkatli ve masraflı bir iş. Bulunduğunuz konum ve bölgede büyük önem taşımakta. En mantıklısı bunları masaya yatırıp detaylı bakmak ama bana sorarsanız ceviz ve teksas bademi yetişiriciliğinde ciddi paralar dönüyor. Biraz araştırısanız sizde kazancı göreceksiniz.
tarım konusu türkiye de sıkıntılı. bir anda yüklenme olup elde patlama olabiliyor. nereden biliyorum? ev arkadaşım manisalı ve ailesinin büyük arazileri var. 8 10 yıl önce nar revaçtaymış kazanç durumları güzel onu da geçtim ozamanlar dimes gibi firmalar siz toplayın biz tırı getirir alırız malı şeklinde çalışıyorlar.
3 yıl sonra meyve almaya başladıkları zaman topluyorlar firmalar aranıyor yok efendim ihtiyacımız yok. o yıl yok pahasına satılıyor. sonraki yıl da aynısı olunca bütün ağaçları sökmüşler tarla tekrar düzenlenip üzüme geçiyorlar.
ceviz de şu sıralar çok popüler. çok fazla destek verildi cevize işin kötü tarafı diktin verime ulaşması 7 yılı buluyor. 7 yıl sonra nasıl bir pazarla karşılaşacağını tahmin bile edemezsin.