buradaki yazıları okudukça kimsenin hiç bir şeyden haberi olmadığını daha iyi anlıyorum.
önemli sayıda bitcoin kullanıcısı segwit2x'e sıcak bakmadıklarından (çünkü blok hacminin 2mb'a çıkarılması istemediklerinden) 1 ağustos'ta UASF (user activated soft fork) ile bitcoin'e zorunlu olarak segwit'i getirmeyi planlıyorlar. UASF sonucunda eğer bitcoin ikiye bölünürse, çinli bitmain şirketi UAHF (user activated hard fork) yapmayı deneyeceğini dün itibariyle açıkladı.
bitmain'in bu planında garip olan bir durum yok. bitmain'e göre UASF bitcoin'e yapılan bir saldırı olduğundan bu saldırıyı ortadan kaldıracak bir plan geliştiriyorlar.
peki öyleyse fiyatlar neden düştü?
bitcoin fiyatının düşmesinin temel sebebi, bitmain gibi bir madenci şirketin tek başına bitcoin geleceği ile ilgili bu kadar önemli kararlar verebilmesi, yeri geldiğinde hard fork yapabileceğini açıklaması gibi şeyler.
altcoin fiyatları da doğal olarak bitcoini takip ettiler.
İlk deda şuanki düşüş hakkında mantıklı bir yorum gördüm.
Peki sizce bu ne kadar sürer?
Ağustosa kadar devam eder mi bu düşüş.
Birde 2 e ayrılırsa ne olacak transferler falan?alt sat yapan bizleri etkiler mi?
Şuan tavsiye ettiğiniz veya sizin uyguladığınız bir yöntem var mı?
2000'in altını şu an için görmesi pek mümkün görünmüyor. o yüzden şu ana kadar satmadıysanız, şu anda satmak pek mantıklı değil. Aynı zamanda satın almak da çok mantıklı görünmüyor, çünkü piyasada ciddi bir belirsizlik hakim.
Ağustos'a kadar inişli ve çıkışlı hareketler olmaya devam edecektir.
Hard fork ya da UASF esnasında borsalardaki alım satım işlemleri olaylar netleşene kadar tamamen duracaktır.
O yüzden tavsiyem 21 temmuzdan once bitcoinlerinizi bir bitcoin cüzdanına aktarıp orada bekletmeniz.