11GB ve üzeri kartlar Ethash ailesindeki coinler için zorunlukluk olacak. Equihash ailesindeki coinler için herhangi bir değişiklik yoktur.
8GB ve altındaki kartlar pek tabi Zcash kazmak için hiçbir sorun çıkartmayacak.
Bahsettiğiniz yeni çıkacak akrtların fiyatları hayli uçuk olacak. O kadar para verip de kaç kişi madencilik yapacak o kartlarla ?
GTX1060 sadece 1300 TL yazdım. Ancak GTX 1080 Ti yi baz alırsan fiyatı 3600 TL civarlarında.
Rig oluşturacak kişiler mobo yu tamamlayıp kartları tek tek alıyor bazen.
Hemen hemen hiç kimsede yüklü miktarda nakit yoktur.
Bence boş boş konuşacağına ve farklı konularda farklı görüşleri savunacağına iyi bir araştırma yapıp doğru olan şeyleri öğren.
GTX 1060 lar şuanda iki farklı rig de çalışıyor. Bir tanesinin ekran görüntüsünü ekliyorum.
Önemli olan şey senin boş boş konuşmaların değil. Önemli olan şey getirinin ne olduğu, ROI süresi. 3 ay gibi kısa bir sürede kendini amorti eden bir sistem şuanki.
Hem zaten benim için hava hoş. Satılmadığı her gün elde ettiğim coinler gelirim oluyor.
Şimdi de satılsa bir ay sonra da satılsa bu ekran kartlarının değeri düşmeyecek.
Aksine bir ay kadar sonra piyasada NVIDIA ekran kartı da kalmayınca bu kartların değeri daha da artacak.