gorkem (OP)
|
|
July 04, 2017, 10:40:40 PM |
|
bunu yapmak mumkun mu 1 odamızı discoya cevırmek ıstıyoruz 40 daireli bı apartmanda oturdugumuz ıcın her ıcıp ses actıgımın sabahında şikayet gelio bıktık
|
|
|
|
risinqsun
Sr. Member
Activity: 672
Merit: 273
-
|
|
July 04, 2017, 10:47:20 PM |
|
bunu yapmak mumkun mu 1 odamızı discoya cevırmek ıstıyoruz 40 daireli bı apartmanda oturdugumuz ıcın her ıcıp ses actıgımın sabahında şikayet gelio bıktık Mümkün 2 yolu var parayı kırıp adam akıllı sistem yapmak var yada eski yöntemler Ama en iyi yöntem alkolü içkiyi bırakmak
|
|
|
|
Akboi
|
|
July 04, 2017, 10:54:57 PM |
|
Bütçe varsa kaliteli yalıtım malzemeleri kullanarak bir odayı ses geçirmez yapabilirsin. Para yoksa yumurta kutularıyla basit bir şey yapabilirsin ama yine de sesi çok açamazsın.
|
|
|
|
gorkem (OP)
|
|
July 04, 2017, 11:07:01 PM |
|
bunu yapmak mumkun mu 1 odamızı discoya cevırmek ıstıyoruz 40 daireli bı apartmanda oturdugumuz ıcın her ıcıp ses actıgımın sabahında şikayet gelio bıktık Mümkün 2 yolu var parayı kırıp adam akıllı sistem yapmak var yada eski yöntemler Ama en iyi yöntem alkolü içkiyi bırakmak alkolu bırakmam o onerıyı sıktım sene sölemeyın
|
|
|
|
onesalt
|
|
July 04, 2017, 11:15:44 PM |
|
şerefsizim geçen gün aklıma geldi kafaları bulup bi trance orgazmı yaşayamıyoruz arkadaş abd rüyası da yaşamıyoruz müstakil evimiz olsun mecbur apartman.
|
|
|
|
gorkem (OP)
|
|
July 04, 2017, 11:17:22 PM |
|
amkmustakil evler cok pahalı alamıyoruz kı.yoksa şole bahceli agaclı bı evımız olsa var ya dunya da cennet amına koyayım
|
|
|
|
Akboi
|
|
July 04, 2017, 11:22:50 PM |
|
amkmustakil evler cok pahalı alamıyoruz kı.yoksa şole bahceli agaclı bı evımız olsa var ya dunya da cennet amına koyayım Bancor ödemeleri yapsın alırsın. Yetmezse 2 kampanya daha bul Bancor gibi veren sonra alırsın.
|
|
|
|
gorkem (OP)
|
|
July 04, 2017, 11:25:12 PM |
|
amkmustakil evler cok pahalı alamıyoruz kı.yoksa şole bahceli agaclı bı evımız olsa var ya dunya da cennet amına koyayım Bancor ödemeleri yapsın alırsın. Yetmezse 2 kampanya daha bul Bancor gibi veren sonra alırsın. bancordan ben 30 000 tl alcaktım ama hesab agıremıom hıcte yardım etmıyorlar sans yok
|
|
|
|
|
jmalkovich
|
|
July 04, 2017, 11:52:00 PM |
|
Bende dertliyim bu konuda Hatunla son ses kulaklık açıyoruz aynı anda yine keyif vermiyor illa ses sisteminden gelecek o ses.
|
|
|
|
bitcamilo
|
|
July 05, 2017, 07:52:41 AM |
|
Millet amma çok abartmış yahu Kaplama malzemeleri vs ithalat ve ihracatı yapan bir şirkette çalışıyorum yazılanları okuyunca ülkenin içinde bulunduğu durumu daha iyi anladım sanırsın duvarları altın kaplatacak Akustik kauçuk tabanlı ses yalıtım halısı m fiyatı 4.5 TL Ses Yalıtım Süngeri (polistren ya da strafor takviyeli) m2 'si 11 tl 12.5 mm alçıpan tabaka adet : 15 tl 30 m2 lik bir oda için ortalama maliyet taş çatlasın 1000 tl
|
|
|
|
neonguy
Member
Activity: 90
Merit: 10
|
|
July 05, 2017, 11:46:51 AM |
|
Millet amma çok abartmış yahu Kaplama malzemeleri vs ithalat ve ihracatı yapan bir şirkette çalışıyorum yazılanları okuyunca ülkenin içinde bulunduğu durumu daha iyi anladım sanırsın duvarları altın kaplatacak Akustik kauçuk tabanlı ses yalıtım halısı m fiyatı 4.5 TL Ses Yalıtım Süngeri (polistren ya da strafor takviyeli) m2 'si 11 tl 12.5 mm alçıpan tabaka adet : 15 tl 30 m2 lik bir oda için ortalama maliyet taş çatlasın 1000 tl Arkadaşa katılıyorum. Karşıyaka çarşı içerisinde bir stüdyoya bu işle alakası olmayan bir makine mühendisi arkadaşım ses kayıt odası yaptı. Ne kadar masraf oldu bilmiyorum ama ballandıra ballandıra yaptıklarını anlatıyordu. Daire sahibinin de çok zengin olmadığını bildiğimden bunu yapmanın çok pahalı olduğunu düşünmüyorum. Tabii bir usta çağırırsan başka. Malzemeler de bulunması zor malzemeler değildi. Şurada kapak fotosunda görünen oda: https://www.facebook.com/yakamuzik/
|
|
|
|
NYGMA_35
|
|
July 05, 2017, 12:02:44 PM |
|
bunu yapmak mumkun mu 1 odamızı discoya cevırmek ıstıyoruz 40 daireli bı apartmanda oturdugumuz ıcın her ıcıp ses actıgımın sabahında şikayet gelio bıktık Bana sadece müzik gürültüsünden şikayat ediyorlar gibi gelmedi ama bankordan parayı vurmuşsun ne arıyon evde tatile çık.
|
|
|
|
risinqsun
Sr. Member
Activity: 672
Merit: 273
-
|
|
July 05, 2017, 03:55:29 PM |
|
Millet amma çok abartmış yahu Kaplama malzemeleri vs ithalat ve ihracatı yapan bir şirkette çalışıyorum yazılanları okuyunca ülkenin içinde bulunduğu durumu daha iyi anladım sanırsın duvarları altın kaplatacak Akustik kauçuk tabanlı ses yalıtım halısı m fiyatı 4.5 TL Ses Yalıtım Süngeri (polistren ya da strafor takviyeli) m2 'si 11 tl 12.5 mm alçıpan tabaka adet : 15 tl 30 m2 lik bir oda için ortalama maliyet taş çatlasın 1000 tl Arkadaşa katılıyorum. Karşıyaka çarşı içerisinde bir stüdyoya bu işle alakası olmayan bir makine mühendisi arkadaşım ses kayıt odası yaptı. Ne kadar masraf oldu bilmiyorum ama ballandıra ballandıra yaptıklarını anlatıyordu. Daire sahibinin de çok zengin olmadığını bildiğimden bunu yapmanın çok pahalı olduğunu düşünmüyorum. Tabii bir usta çağırırsan başka. Malzemeler de bulunması zor malzemeler değildi. Şurada kapak fotosunda görünen oda: https://www.facebook.com/yakamuzik/Liste gayet iyi
|
|
|
|
püsür
|
|
July 05, 2017, 09:20:56 PM |
|
Millet amma çok abartmış yahu Kaplama malzemeleri vs ithalat ve ihracatı yapan bir şirkette çalışıyorum yazılanları okuyunca ülkenin içinde bulunduğu durumu daha iyi anladım sanırsın duvarları altın kaplatacak Akustik kauçuk tabanlı ses yalıtım halısı m fiyatı 4.5 TL Ses Yalıtım Süngeri (polistren ya da strafor takviyeli) m2 'si 11 tl 12.5 mm alçıpan tabaka adet : 15 tl 30 m2 lik bir oda için ortalama maliyet taş çatlasın 1000 tl Tam buna benzer bir şey yazacaktım. Ayrıca kesin youtube videoları da vardır böyle bir odanın yapımı için
|
|
|
|
bobita
Legendary
Activity: 2646
Merit: 1333
|
|
July 05, 2017, 11:02:37 PM |
|
Genellikle gözlemlediğim gibi bilen bilmeyen konuşmuş, 1.000 TLye ancak az bir miktar iyileştirme yaparsınız, etrafa giden ses biraz azalır, eğer subwoofer tarzı yoğun bass içeren bir durumdan bahsediyorsak onu bile başaramayabilirsiniz. O cam yünlerini, taş yünlerini, polistreni, straforu, otomobil için üretilen malzemeleri kullanarak bir apartmanda komşuları rahatsız etmeyecek yalıtımı oluşturulamaz, onu hele bir geçiniz !!! Ses sadece duvarlardan değil, hatta daha çok yapı elemanlarını birleşim yerlerinden kaçar, yapılacak her yerin durumu kendine özeldir ve bunu önlemek ciddi mühendislik bilgisi, uygun malzeme gerektirir ve zahmetli bir inşaat işidir, haliyle çok maliyetli olabilir. Maliyet derken (gerçek anlamda ses yalıtımı yapılacaksa) alanın durumuna ve büyüklüğüne göre değişecek 5 ya da 6 basamaklı rakamlardan bahsediyorum. Yumurta kutusu demiş bir arkadaş, yumurta kutusu yalıtım için kullanılmaz, girintili çıkıntılı, çok ucuz ve kolay uygulanabilir bir malzeme olması nedeniyle yankıyı engellemek için kullanılır.
|
|
|
|
BattleWings
Member
Activity: 98
|
|
September 29, 2017, 12:55:01 PM |
|
Apartmanda yaşayan gürültülü ve eğlenceli bir hayatı tercih eden herkesin aklına bir kere gelmiş bir fikir Bence ne kadar yalıtım vs.de yapılsa elbet sesi iletir. En güzeli gecicen mustakil evine ac baba sesi karisan eden yok . Apartman hayati zor
|
|
|
|
kulis0
Member
Activity: 132
"One Token to Move Anything Anywhere"
|
|
October 04, 2017, 06:37:12 AM |
|
yumuyrta kaplarını duvara yapıştırın ama ondan önce biraz bütce ayırıcaksanız yalıtım malzemeleri var köpükten onlarla duvarı kaplayıp üstünede sıva çeke bilirsiniz size kalmış gerisi
|
|
|
|
Rahip
|
|
October 04, 2017, 10:13:30 AM |
|
izolasyon ses akustik süngerler satılıyor, zor gelmiyosa alıp odanı kaplayabilirsin
|
|
|
|
chilii
Member
Activity: 70
|
|
October 04, 2017, 01:01:33 PM |
|
En iyi çözüm yumurta kutusu olmalı. Yada beyaz köpükler de etkili. Kesinlikle öyle yapabilirsin. Paraya kıyıp akıllı sistemler var birde.
|
|
|
|
|