sağolun hocam windowstan farkı ne bunun
şöyle ki ;
Windows Avantaj
Daha çok bilgi ve kaynak mevcut olduğu için daha kolay kurulum ve kullanım
Uzaktan yönetim için teamviewer gibi araçlarla bağlanabilme
Windows’a özel yapılmış Trixxx, Afterburner gibi araçlarla kolay yazılımsal OC imkanı
Claymore programının windows tabanlı işletim sistemlerinde daha iyi sonuç vermesi
Windows Dezavantaj
Ekran kartlarını yönetebilmek için HDMI kablosunun takılı olması zorunluluğu.
Daha fazla GPU desteklemesi için kullandığınız Windows 10’un, ağır bir işletim sistemi olması sebebiyle, ram ve hdd maliyetlerinizi arttırması.
Uzun süre açık kalması sonucunda çıkabilecek bazı problemler.
Linux Avantaj
Mining işi için özelleştirilmiş sürümlerinin bulunması (Ethos, Simplemining vb.)
Web tabanlı yönetim araçlarının olması (istatistik izleme, restart yönetimi vb.)
OC işlemlerinde daha kararlı çalışabilmesi
Oldukça hafif bi işletim sistemi olması sebebiyle, USB’den çalışabilir, çok düşük ram tüketir ve donanım maliyetlerinizi düşürebilir.
Hızlı açılır/kapanır, mining için özelleştirilmiş sürümlerinde açıldıktan sonra 1 dk içerisinde madenciliğe başlar.
Ekran kartlarına HDMI ile bağlanma zorunluluğu yok.
Atiwinflash gibi rom atma programlarının daha stabil çalışması
Optiminer zcash programının daha fazla performans vermesi, devfee olmaması
Linux Dezavantaj
OC yapmak için yazılımsal araçların bulunmaması, manuel işlemlerle yapılabilmesi.
Mouse ile yönetim için X11 gibi ekstra araçların kurulması gerekliliği.
Ekranı görmek ve yönetmek istediğinizde teamviewer gibi hazır araçların kurma zorluluğu
Teşekkür ederim hocam
kullanımına dair bir rehber yok mu ?
malesef hocam bende araştırıyorum sanırım arkadaş bir video yayınlamış yukarda bende ona bir bakacağım...
Teşekkür ederim ellerine sağlık o arkadaşın da çalıştığı kesin mi acaba? Siz denediniz mi?
daha fırsatım olmadı ama söylenenler bu işletim sistemi madencilere özel çıkarılmış...
denemek istiyorum ancak ne tarz bir değişilik yapıldı kim yaptı herhangi bir release bilgisi yok o yüzden çekiniyorum açıkçası
deneyenler memnun hocam...
hocam bu iyi oldu teşekkürler