Bu görüşe katılmıyorum. Bitcoin adıyla bilinen şey zaten Bitcoin değil, Bitcoin Core.
Bitcoin Cash'in adı şu anda Bitcoin Cash, yarın öbür gün Bitcoin Cash'e Bitcoin diyebilirsiniz. Çoğunluk neyi kabul ediyorsa siz onu kabul etmek zorundasınız gibi bir şey demiyorum ama insanların Bitcoin dediği şey yarın öbür gün Bitcoin Cash olursa (-ki buna %10 ihtimal veriyorum halen) siz de herhalde ister istemez bunu Bitcoin olarak adlandırırsınız.
Ayrıca
www.bitcoin.com ve
www.facebook.com/bitcoin sayfaları Bitcoin Cash'in kontrolünde.
Bitcoin adının bir marka değeri sanılanın aksine çok fazla yok. Programlanabilir bir değer (para) olan Bitcoin'in adını değiştirmek, kitlelerin kabul edip etmemesine bağlı.
Bitcoin Core'u körü körüne destekleyenler, benim anladığım kadarıyla sadece esasında sabun köpüğü olan "marka değeri" yüzünden destekliyorlar.
Örneğin siyasal iktidarı desteklemezsin ve kendi içinde onu tanımazsın ama yine de iktidarın belirleyebildiği devletin kanunlarına tabisindir.
İşte Bitcoin Cash, Bitcoin Core'u öldürürse "şu anki sizin" açınızdan şu olacak: Bitcoin Cash, bugünkü siyasi iktidara benzeyecek, onu kendi içinizde tanımayacaksınız ve Bitcoin Core'u isteyeceksiniz ama çoğunluk Bitcoin Cash kullanıyor diye Bitcoin Cash'in kurallarına tabi olacaksınız. Dediğim gibi Bitcoin Cash'in başarılı olma ihtimalini ben %10 görüyorum. Bitcoin Core'u tamamen bitirme ihtimali de var, o daha az bir ihtimal.
Bu arada her iki blockchain'deki tx'leri inceleyin. Daha Bitcoin Cash ağı oturmadı ama $0.25'dan daha düşük ücretlere transfer yapıyorlar şu anda. Bitcoin Core'da mempool boş ama halen yüksek fee (5-6$) ile gönderilen işlemler var. Biri bana bunun açıklamasını yapabilir mi? Bitcoin Core'da şu anda daha düşük fee ile göndermek varken neden daha yüksek fee ile gönderiyorlar ve neden geçmişte bizi buna zorladılar? Bunları da sorgulayın.