İnsanlara karlarınızdan bahsedip ağızlarını sulandırıyorsunuzda bu programların işlevlerini tam olarak anlatsanıza ballandırmadan. Bilmeyen ve almak isteyenler ;
-Bu botlar mucizevi şekilde size kar ettirmiyor. Hiçbiri yapay zekayada sahip değil. Tamamen sizin kontrolünüzde.
-Bu botlarda yapılan işin özeti; bir coinin gidip geleceği aralığı belirliyorsunuz örneğin waves 0.00109-0.00115 aralığı işte bu botlar bu aralıkta sürekli alım satım yaparak kazandırıyor.
Faydaları; Bu aralığı tahmin ettiyseniz işiniz kolay, bot sayesinde pc başında bu hareketlerli ve fiyatları beklemiyorsunuz bot bunu sizin yerinize yapıyor. Hızlı bir şekilde. Ayrıca bu aralığı tahmin etseniz bile yüklü miktarda manuel işlem yaparak piyasayı etkilemek yerine, küçük ve fazla işlemle aradan sıyrılıp karınızı alıyorsunuz. Yoksa 3 btc lik 10 btclik duvar örseniz oralara piyasaya yönünü bulmada etki yapmış olursunuz.
Zararları; Botun zararı yoktur, bot insanoğlunun hız ve fiziksel bir takım eksikliklerini tamamlamak için var. Sanayi gibi yani ( bir halı dokuma fabrikası, elle dokumaya karşılık olarak) Ama riskleri vardır.
Riskler; Aralığı tahmin ettiniz diyelim ki böyle bir görüş yeteneğiniz varsa, pump dump larıda bulabilirsiniz
Bu aralık dışına çıktığında terste kalma riskiniz var. Hepsi bu. Bu riskten doğacak zararı azaltmak için küçük işlem yaparsınız. örneğin; eth de işlem yapıyorsunuz ve 0.1 btc den eth alıp 0.101 den satma emriniz var. Fakat bir haber çıkıyor ve eth fiyatı 0.07 ye düşüyor diyelim. Burada ne kadar yüksek limit ile trade yapıyorsanız o kadar zarar edersiniz. Az eth ile zararı minimum yaparsınız fakat o zamanda karınız düşük olur.
Fiyat yükselişteyken zarar etme olasılığınız yok , en kötü hiç alım emriniz gerçekleşmez ise kar etmezsiniz.
Sonuç: Forex piyasasında işlem hacmi çok ama çok yüksek ve aralık tahmini yapmak kolaydır. 100 bin dolarla işlem yapın piyasa için yine çerez gibi gelir bu para.
Crypto trade için; işlem aralıkları çok sık değişir, volume çok düşüktür, düşük miktarlarla işlem yapıp düşük karlara mahkumsunuz. Botu satın al, kullanmayı öğren, sürekli analiz yap aralık belirle vs. yerine birkaç proje araştır, yatırım yap birkaç ay bekle 2x te sat. İmza kampanyasına gir yine daha çok kazanırsın.
İnsanların ağzınızı sulandırarak sizleri manipüle etmesine izin vermeyin, neyin eksikliğini çekiyorsanız ona yönelin. Araştırma yapmak zor birşey değil.
hocam yanlış anlamadıysam benim söylediklerim üzerine 'tribe giriyorum burda az sabret alacaz' deyişim üzerine bunları anlatma ihtiyacı duydunuz ;
niyetinizin iyi olduğunu biliyorum da şöyle bir durum var ; biz satıcı arkadaşla önceden özel mesajda paslaştık , taa bi kaç hafta önceden almaya niyetli olduğumu söylemiştim kendisine ;
habire paylaşım yaptığı için de ; kendimce gırgır bi havayla ''la az dur alacaz tribe sokma'' dedim .
O da önceki konuşmamızdan aldığı tanışıklık havasıyla
''elini çabuk tut biraderim'' dedi
Olayın böyle bir başlangıcı olduğunu bilmeyen birine nasıl göründüğünü anlayabiliyorum durumun .
Sanki ben ''ay ağzımın suları aktı öldüm heyecandan'' gibi durdum sizin tarafınızdan bakınca , satıcı arkadaş da önceki paslaşmamızdan aldığı samimiyetle cevap verdi ;
ama olayın öncesini bilmediğiniz için ''bak işte bilmeyenleri ayakta götürecek adam'' gibi gözüktü size .
Elbette bu botun mucizevi kazanç sağlamadığını biliyorum ; satıcıyla sonraki yaptığınız konuşmaları da henüz okumadım ; belki çözmüşsünüzdür aranızda .
ama kendi adıma piyasaki botları ; nasıl işlediklerini vs araştırdım. bazı traderların kendi botlarını yazdıklarını da biliyorum . bot olayının yanlış kullanımda ya da tek başına bırakınca baya baya felakete götürebileceğinin de farkındayım .
kendi trade botumu yazmak için yöntemler de araştırdım ; buldum da
ama arkasında benim gibi hiç bilmeyen biri olan bot versus arkasında sürekli algoritması yenilenen güncellenen ; kullananların stratejilerini paylaşarak daha da güçlendirdiği bot .. durumu olduğu için gunbot daha mantıklı göründü .
Tesla nın otonom arabalarına benzetiyorum botu ben ; ne diyo tesla firması ? 'otomatik pilota aldığınızda da eliniz direksiyonda gözünüz yolda olsun'
bot için uygulanması gereken durum da -en azından bence- tam olarak bu.
onun dışında ; botu 'mucizevi kazanç yöntemi' olarak görüp alan adam ; n olursa o olsun bi ara kesinlikle çarpılacaktır zaten hocam . o kafadaki birini değil siz ; kralı gelse kurtaramaz.
Satıcı arkadaş satıştan sonra yardım edeceğini söylüyor ; botla ilgili muhabbetin halihazırda güncel döndüğü forum da var .
her şeyi geçtik ; bu adam satıcı . tekrar ediyorum '''SATICI''' .
-arkadaşlar botu alın kazanırsınız ; diyecek elbette başka ne diyecek ? (ki bunu da demiyor , aldıktan sonra yapılması gereken şeyler olduğunu ve bu konularda yardımcı olacağını da söylüyor - direkt '''alın gidin paranın mına''' demiyor.)
''ya , kazanırsınız da ebenizi şeyetme riski de var'' diyecek hali yok ; ebesini korumak alan adamın görevi .
beyaz eşya mağazasına girince satıcının -ya buz dolabı on numara da ; bi süre sonra bozulma ihtimali de var , bozulduğu bir ton da örnek var.
demesini bekleyerek mi giriyosun ? girerken biliyosun adam iyi yanlarını anlatacak ; kendini korumak sana kalmış .
botla ilgili googleda küçük bi arama yapınca bile felakete götürdüğü adamlar da çıkıyo ortaya , ama aklı başında kullanınca kazanan da bi ton adam var .
geçmiş sayfalarda da algoritmanın sürekli yenilendiği , stratejilerin paylaşıldığından vs bahsedildi ; yani botun tek başına ''mucizevi kazanç''
sağlamayacağına dair bir ton argüman döndü ortamda.
Şu an satıcı arkadaşı savunduğum gibi bir durum da yok yanlış anlaşılmasın 'tarafsızım daha almadım' ; sadece bi yanlış anlaşılma yüzünden üstüne gidilmesini istemem .
şu ' o aralığı bulursanız zaten kar edersiniz' kafanızı da tebrik ediyorum . o aralıkları buluyoruz hocam merak etmeyin ; ama ellerim 1500cc olmadığı için
300km hızla alış satış yapamıyorum . bot yapıyo ; biz de o yüzden alacağız zaten.
son olarak da tavrınızdan rahatsız oldum ; gereksiz kahramanlık tavrına girmenize gerek yok .
'''İnsanların ağzınızı sulandırarak sizleri manipüle etmesine izin vermeyin, neyin eksikliğini çekiyorsanız ona yönelin. Araştırma yapmak zor birşey değil. '''
şu tavır aşırı saygısızca ; kimsenin korumanıza ya da sizin aklınıza ihtiyacı yok , araştırma yapmadığımızı nereden biliyorsun ? bişeyin eksikliğini çektiğimizi nereden çıkardın ?
kusura bakma da bişey görünce aklında oluşan imajın gerçekliğiyle hareket edersen böyle ; meyve suyundaki pipetle çok yanlış şeyler yapabilirsin bir gün.
böyle ; başlangıcını bilmediğin her muhabbetin içine kahraman edasıyla atlayıp , finalde de ''ah işte kolay para peşindeki acemiler n'allahım !
yardım etmeliyim onlara !! ''kendinize gelin sevgili çocuğum kanmayın bunlara!!'' dersen .
Bu baştaki 'iyi niyetli' görünüşünü zedeler.
ki ben cidden 'iyi niyetli' olduğunuza inanıyorum ; ama bişeyleri ifade ederken bunu üstten bi tavırla yapmazsanız , daha çok ciddiye alınırsınız .