Bitcoin Forum
December 15, 2017, 04:26:35 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Help Required - Can't Spend Coins (lost??)  (Read 229 times)
Torquemada99
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 1


View Profile
August 07, 2017, 10:17:04 AM
 #1

Hi All,

Hoping someone can help, I am having major issues with my Electrum wallet (v.2.9.0 on Windows10).   Back at the end of July I created a new wallet from seed, sent the contents of an online wallet to my electrum wallet and everything seemed OK, coins appeared as expected etc.

On Friday I came to send these coins back to an exchange and find that hitting the send or preview buttons did not do anything i.e. no response other than to change colour.  So I seem unable to send anything from this wallet.

Then today I created a new wallet with private key option and created another Electrum wallet with the private key of the address that the first wallet was showing.  This created OK with a new address, the new address shows the private key as per the first wallet but with 0 balance.

I then created 2 watch wallets on blockcainorg pointing at the 2 wallets.  Wallet 1 is showing the balance (wallet 2 as empty)  but if I try and spend the coins on blockchain.org (i.e. send to another wallet) it says the private key does not match that of the address.

I am really hoping I haven't messed up and lost all my coins Sad Any help or advice would be greatly appreciated!

Torque
1513355195
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513355195

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513355195
Reply with quote  #2

1513355195
Report to moderator
1513355195
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513355195

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513355195
Reply with quote  #2

1513355195
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1513355195
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1513355195

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1513355195
Reply with quote  #2

1513355195
Report to moderator
jackg
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 854

1JRmjyGo3kpdXcQeAeTBmGtgkC1AomHKED


View Profile
August 07, 2017, 06:36:06 PM
 #2

Hi All,

Hoping someone can help, I am having major issues with my Electrum wallet (v.2.9.0 on Windows10).   Back at the end of July I created a new wallet from seed, sent the contents of an online wallet to my electrum wallet and everything seemed OK, coins appeared as expected etc.

On Friday I came to send these coins back to an exchange and find that hitting the send or preview buttons did not do anything i.e. no response other than to change colour.  So I seem unable to send anything from this wallet.

Then today I created a new wallet with private key option and created another Electrum wallet with the private key of the address that the first wallet was showing.  This created OK with a new address, the new address shows the private key as per the first wallet but with 0 balance.

I then created 2 watch wallets on blockcainorg pointing at the 2 wallets.  Wallet 1 is showing the balance (wallet 2 as empty)  but if I try and spend the coins on blockchain.org (i.e. send to another wallet) it says the private key does not match that of the address.

I am really hoping I haven't messed up and lost all my coins Sad Any help or advice would be greatly appreciated!

Torque


Can you send the master public key of both of your wallets?
It may be possible you inputted the wrong seed into your second wallet or omething happened to the first wallet.
Are the addresses the same in all wallets?

Abdussamad
Legendary
*
Online Online

Activity: 1582



View Profile WWW
August 08, 2017, 11:31:18 PM
 #3

you can't spend from watch-only wallets and besides this is the elecrum forum not blockchain.info forum.

HCP
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 448

<insert witty quote here>


View Profile
August 09, 2017, 06:51:42 AM
 #4

Hoping someone can help, I am having major issues with my Electrum wallet (v.2.9.0 on Windows10).   Back at the end of July I created a new wallet from seed, sent the contents of an online wallet to my electrum wallet and everything seemed OK, coins appeared as expected etc.

On Friday I came to send these coins back to an exchange and find that hitting the send or preview buttons did not do anything i.e. no response other than to change colour.  So I seem unable to send anything from this wallet.
When you say, "change colour"... do you mean the button changed colour or the input box where you type the amount you want to send changed colour?

If you are attempting to send the whole balance, it may be that you can't due to not having enough funds to then pay the fee as well (Electrum adds the fee on, it doesn't subtract it)... What happens if you click the "max" button?

Is this a standard, MultiSig or 2FA wallet? It should say in the title bar... something like: "Electrum 2.9.0 - wallet_Name [standard]" or "Electrum 2.9.0 - wallet_name [2fa]".

Also, if you goto "Wallet -> Seed", does Electrum ask for your password and then show the seed?

Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!