Bnb zamanında 10 dolar seviyesinde dolaşırken 5 dolara düşsün alıcam alıcam diyip durdum bir türlü düşmedi sonra aldı başını gitti şimdi de 20 dolara düşsün alıcam diyorum ama bu sefer yine zor düşmesi hep arkasından bakacaz gibi duruyor.
Bunu aslında o kadar çok kişi yaşıyor ki, okuyunca birkaç şey söylemek istedim... Fiyatı artma eğiliminde olan ya da artışa geçen bir kripto para hakkında, beklentiler de anında yükseliyor.
Geçmişte 10 dolar değer biçtiğimiz bir coini/tokeni, daha sonrasında 50 dolar vererek alabiliyoruz mesela! Benzer durum; ürün/hizmet/hisse ya da başka başka şeyler için de geçerli.
Gerçekten de 50 dolar ettiğine kanaat getirdiği için mi alıyor acaba insanlar? Trende dahil olmak ve
"millet alıyorsa bir bildiği vardır" diye düşünerek satın alan binlerce insan var. Piyasa göstergelerini bir kenara koyarsak, işin psikolojik yanı da oldukça fazla. Sonuçta herkes tablo ya da grafik okuyarak alım yapmıyor. Duygusal bakan ve hayal gücüne dayanan davranışlar da çok çok fazla!
Algılarımız, panik ve heyecan anlarında mantıklı düşünmemizi de engelleyebiliyor. Fırsatı kaçırma korkusu ve "herkes zengin olurken ben yine olamayacağım galiba" düşüncesi ağır basıyor; belki de bu sebeple hatalar da yapılıyor.
BNB ya da herhangi bir kripto için en iyi strateji;
piyasanın normal seyrinde olduğu bir anda alış ve satış fiyatı belirleyip buna uygun hareket etmek olmalıdır bence. Hatta borsada alış/satış emirlerimizi önceden işleme koymak da bir seçenek. Bazen unutmuş bile olabiliyoruz, vakti geldiğinde emirler gerçekleşmiş oluyor. Böylelikle büyük yükseliş ya da büyük düşüş anlarında alt-üst kademelere emirler yazıdırıp telaşla beklemek gerekmiyor. Sabır ve soğukkanlılık bu piyasanın olmazsa olmazlarından!