Bitcoin Forum
November 19, 2017, 10:01:50 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.15.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Asus Prime Z270-A Bios Ayarları  (Read 434 times)
igotek
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 420


Online Security & Investment Corporation


View Profile WWW
August 14, 2017, 05:29:15 PM
 #1

Hiçbir ekran kartını bağlamayın. Riser takılı olmasın. Sadece işlemci, RAM, SSD, Mouse, klavye ve PSU bağlı olsun. Bilgisayarı açtığınızda klavyeden F2 tuşuna basarak BIOS ayarlarına geçin. Aşağıda belirttiğim ayarları girin.

M2 portları da bu ayarlar ile PCIE olarak çalışacak. Bu ayarlar ile toplam 9 adet ekran kartı sorunsuz çalışacak. Ana kart üzerinde bulunan HDMI kullanarak monitör bağlayın. Ekran kartlarından görüntü almayacaksınız. Bu sayede hashrate gücü kaybetmeyeceksiniz.

Code:
ADVANCED
-System Agent (SA) Configuration
--Graphic Configuration
---Primary Display => IGFX

ADVANCED
-System Agent (SA) Configuration
--DMI/OPI Configuration
---DMI Max Link Speed => Gen2

ADVANCED
-System Agent (SA) Configuration
--PEG Port Configuration
---PCIEX16_1 Link Speed => Gen2
---PCIEX16_2 Link Speed => Gen2
---PCIe Spread Spectrum Clocking => Disabled

ADVANCED
-System Agent (SA) Configuration
--PCH Configuration
---PCI Express Configuration
----PCIe Speed => Gen2

ADVANCED
-Onboard Devices Configuration
--HD Audio Controller => Disabled
--M.2_1 Configuration [Auto][SATA mode][PCIE mode] => PCIE mode
--M.2_2 PCIE Bandwidth Configuration [X2][X4] => X4
--RGB Led Lighting => Off

ADVANCED
-APM Configuration
--Restore AC Power Loss => Power On

BOOT
-Fast Boat => Enabled
-Next Boot after AC Power Loss => Fast Boot
-Post Report => 1 seconds
-Above 4G Decoding = Enabled

Bu ayarları girdikten sonra SAVE & RESTART yapın. Ardından Windows 10 x64 kurun. Daha sonra bilgisayarı kapatın ve bütün riserları ve ekran kartlarını bağlayın. Daha sonra bilgisayarı açın ve ekran kartının driverını kurun. Ardından sistemi yeniden başlatın. Herşey hazır. Mining yazılımını çalıştırabilirsiniz.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬  SATILIK  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
⎩      Baikal X10 Miner Kasım  ♦♦♦♦  Simple Mining Rig Resetter v2  ♦♦♦♦  USB Riser  ♦♦♦♦  JEEP Renegade  ♦♦♦♦  Audioson Bit Ten  ♦♦♦♦  Diğer Satılık Ürünler      ⎭
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬   Direk Üreticiden İthalat   ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Join ICO Now Coinlancer is Disrupting the Freelance marketplace!
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1511128910
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1511128910

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1511128910
Reply with quote  #2

1511128910
Report to moderator
mdikmetas
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 168



View Profile
August 14, 2017, 05:40:01 PM
 #2

sadece meraktan soruyorum hocam amd tarafındaki chipsetlerin doğası gereği daha fazla pcie girişine sahip bu tarz uğraşlar yerine amd anakart alınıp pci extender pcie 4xusb seklindeki kartlardan aldığınızda olmuyor mu

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬  ●    UTRUST // The FUTURE of Online Payments    ●  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬        whitepaper     facebook     twitter     slack         ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Main-ICO | Coming soon...
igotek
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 420


Online Security & Investment Corporation


View Profile WWW
August 14, 2017, 09:55:30 PM
 #3

pcie extenderlar sağlıklı çalışmıyor. Bazı anakartlarda düzgün çalışıyor bazı anakartlarda düzgün çalışmıyor.

Ben tercih etmiyorum. Bende iki adet Asus Prime Z270-A var. Her birinde 9 adet var var. İki adet de AsRock var onlarda da 6 şar kart var.

Asus Prime Z270-A bios ayarlarında çoğu kişi sorun yaşıyor. O yüzden stabil ayarlarını verdim. Eminim pek çok kişinin işine yarayacaktır.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬  SATILIK  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
⎩      Baikal X10 Miner Kasım  ♦♦♦♦  Simple Mining Rig Resetter v2  ♦♦♦♦  USB Riser  ♦♦♦♦  JEEP Renegade  ♦♦♦♦  Audioson Bit Ten  ♦♦♦♦  Diğer Satılık Ürünler      ⎭
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬   Direk Üreticiden İthalat   ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
seje
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 224


Birgün...


View Profile
August 16, 2017, 05:45:38 PM
 #4

Hiçbir ekran kartını bağlamayın. Riser takılı olmasın. Sadece işlemci, RAM, SSD, Mouse, klavye ve PSU bağlı olsun. Bilgisayarı açtığınızda klavyeden F2 tuşuna basarak BIOS ayarlarına geçin. Aşağıda belirttiğim ayarları girin.

M2 portları da bu ayarlar ile PCIE olarak çalışacak. Bu ayarlar ile toplam 9 adet ekran kartı sorunsuz çalışacak. Ana kart üzerinde bulunan HDMI kullanarak monitör bağlayın. Ekran kartlarından görüntü almayacaksınız. Bu sayede hashrate gücü kaybetmeyeceksiniz.

Code:
ADVANCED
-System Agent (SA) Configuration
--Graphic Configuration
---Primary Display => IGFX

ADVANCED
-System Agent (SA) Configuration
--DMI/OPI Configuration
---DMI Max Link Speed => Gen2

ADVANCED
-System Agent (SA) Configuration
--PEG Port Configuration
---PCIEX16_1 Link Speed => Gen2
---PCIEX16_2 Link Speed => Gen2
---PCIe Spread Spectrum Clocking => Disabled

ADVANCED
-System Agent (SA) Configuration
--PCH Configuration
---PCI Express Configuration
----PCIe Speed => Gen2

ADVANCED
-Onboard Devices Configuration
--HD Audio Controller => Disabled
--M.2_1 Configuration [Auto][SATA mode][PCIE mode] => PCIE mode
--M.2_2 PCIE Bandwidth Configuration [X2][X4] => X4
--RGB Led Lighting => Off

ADVANCED
-APM Configuration
--Restore AC Power Loss => Power On

BOOT
-Fast Boat => Enabled
-Next Boot after AC Power Loss => Fast Boot
-Post Report => 1 seconds
-Above 4G Decoding = Enabled

Bu ayarları girdikten sonra SAVE & RESTART yapın. Ardından Windows 10 x64 kurun. Daha sonra bilgisayarı kapatın ve bütün riserları ve ekran kartlarını bağlayın. Daha sonra bilgisayarı açın ve ekran kartının driverını kurun. Ardından sistemi yeniden başlatın. Herşey hazır. Mining yazılımını çalıştırabilirsiniz.

Hocam harikasın birde msı z170 a pro için böyle birsey paylaşsan harika olur Smiley
5 e kadar tanittim 6 görmuyor:( bios guncellemesi 4g enable hepsini yaptim uefi win yuklemedim ama yuklesemde bisey degismicek sanirim..

MSZCoin
Full Member
***
Online Online

Activity: 196


Revolution


View Profile
August 16, 2017, 11:34:16 PM
 #5

LED leri kapamayın ! Smiley

LTC KING
Senketsu
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 23


View Profile
August 17, 2017, 09:58:44 PM
 #6

Rehber güzel olmuş, Google'da aratıldığında en üstte çıkıyor, bir çok arkadaşın işine yarayacaktır. Ben 8 kartta PCI-E'lere bağlı ve çalışır bir şekildeyken yapmıştım ayarları, bir sıkıntı yaşamadım. Pek sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum o konuda.

LED leri kapamayın ! Smiley

Led'lerin sistem kapalıyken bile çalışır durumda olması rahatsız etmişti beni, sırf o yüzden kapattım ben.
igotek
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 420


Online Security & Investment Corporation


View Profile WWW
August 17, 2017, 10:09:14 PM
 #7

Eimde MSI ana kart olmadığı için ayarlarını veremiyorum.
Led leri kapatmak ve ışıksız olması bana daha güzel geldi.
HD sesi dahi kapattım.
Aslında gereksiz gibi görünsede bendeki kartlarda ben usb kontrolleride devre dışı bıraktım. Gereksiz olan herşeyi devre dışı bırakmak bence en iyisi.

Benim çözemediğim konu ise şu oldu: Bu anakartta windows kurduk. Daha sonra tekrar yeni windows kurmak istediğimizde bu diske windows kurulamaz diye uyarı veriyor.
SSD c ve d olarak ikiye ayrılmış. Eğer komple disk bölümlerini silip yeniden oluşturursam o zaman windows kurabiliyorum.
Ancak d dizininde dosyaalr olduğu için siliniyor. Bu ana kart dışında hiçbir ana kartta böyle saçma birşey yaşamadım.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬  SATILIK  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
⎩      Baikal X10 Miner Kasım  ♦♦♦♦  Simple Mining Rig Resetter v2  ♦♦♦♦  USB Riser  ♦♦♦♦  JEEP Renegade  ♦♦♦♦  Audioson Bit Ten  ♦♦♦♦  Diğer Satılık Ürünler      ⎭
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬   Direk Üreticiden İthalat   ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
sergen34
Member
**
Offline Offline

Activity: 119


View Profile
August 18, 2017, 08:14:08 AM
 #8

Eimde MSI ana kart olmadığı için ayarlarını veremiyorum.
Led leri kapatmak ve ışıksız olması bana daha güzel geldi.
HD sesi dahi kapattım.
Aslında gereksiz gibi görünsede bendeki kartlarda ben usb kontrolleride devre dışı bıraktım. Gereksiz olan herşeyi devre dışı bırakmak bence en iyisi.

Benim çözemediğim konu ise şu oldu: Bu anakartta windows kurduk. Daha sonra tekrar yeni windows kurmak istediğimizde bu diske windows kurulamaz diye uyarı veriyor.
SSD c ve d olarak ikiye ayrılmış. Eğer komple disk bölümlerini silip yeniden oluşturursam o zaman windows kurabiliyorum.
Ancak d dizininde dosyaalr olduğu için siliniyor. Bu ana kart dışında hiçbir ana kartta böyle saçma birşey yaşamadım.

Asus strix z270e'de nasıl yapabilirim Sad 3 den fazlasını çalıştıramadım bir fikriniz var mı acaba?
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!