Bitcoin Forum
October 23, 2018, 05:37:21 PM *
News: Make sure you are not using versions of Bitcoin Core other than 0.17.0 [Torrent], 0.16.3, 0.15.2, or 0.14.3. More info.
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Asus Prime Z270-A Bios Ayarları  (Read 627 times)
igotek
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 756
Merit: 539


Online Security & Investment Corporation


View Profile WWW
August 14, 2017, 05:29:15 PM
 #1

Hiçbir ekran kartını bağlamayın. Riser takılı olmasın. Sadece işlemci, RAM, SSD, Mouse, klavye ve PSU bağlı olsun. Bilgisayarı açtığınızda klavyeden F2 tuşuna basarak BIOS ayarlarına geçin. Aşağıda belirttiğim ayarları girin.

M2 portları da bu ayarlar ile PCIE olarak çalışacak. Bu ayarlar ile toplam 9 adet ekran kartı sorunsuz çalışacak. Ana kart üzerinde bulunan HDMI kullanarak monitör bağlayın. Ekran kartlarından görüntü almayacaksınız. Bu sayede hashrate gücü kaybetmeyeceksiniz.

Code:
ADVANCED
-System Agent (SA) Configuration
--Graphic Configuration
---Primary Display => IGFX

ADVANCED
-System Agent (SA) Configuration
--DMI/OPI Configuration
---DMI Max Link Speed => Gen2

ADVANCED
-System Agent (SA) Configuration
--PEG Port Configuration
---PCIEX16_1 Link Speed => Gen2
---PCIEX16_2 Link Speed => Gen2
---PCIe Spread Spectrum Clocking => Disabled

ADVANCED
-System Agent (SA) Configuration
--PCH Configuration
---PCI Express Configuration
----PCIe Speed => Gen2

ADVANCED
-Onboard Devices Configuration
--HD Audio Controller => Disabled
--M.2_1 Configuration [Auto][SATA mode][PCIE mode] => PCIE mode
--M.2_2 PCIE Bandwidth Configuration [X2][X4] => X4
--RGB Led Lighting => Off

ADVANCED
-APM Configuration
--Restore AC Power Loss => Power On

BOOT
-Fast Boat => Enabled
-Next Boot after AC Power Loss => Fast Boot
-Post Report => 1 seconds
-Above 4G Decoding = Enabled

Bu ayarları girdikten sonra SAVE & RESTART yapın. Ardından Windows 10 x64 kurun. Daha sonra bilgisayarı kapatın ve bütün riserları ve ekran kartlarını bağlayın. Daha sonra bilgisayarı açın ve ekran kartının driverını kurun. Ardından sistemi yeniden başlatın. Herşey hazır. Mining yazılımını çalıştırabilirsiniz.

I cannot live, I cannot die, trapped in myself.
Hold my breath as I wish for death.
Oh please god, help me !
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
mdikmetas
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 504
Merit: 118



View Profile
August 14, 2017, 05:40:01 PM
 #2

sadece meraktan soruyorum hocam amd tarafındaki chipsetlerin doğası gereği daha fazla pcie girişine sahip bu tarz uğraşlar yerine amd anakart alınıp pci extender pcie 4xusb seklindeki kartlardan aldığınızda olmuyor mu

igotek
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 756
Merit: 539


Online Security & Investment Corporation


View Profile WWW
August 14, 2017, 09:55:30 PM
 #3

pcie extenderlar sağlıklı çalışmıyor. Bazı anakartlarda düzgün çalışıyor bazı anakartlarda düzgün çalışmıyor.

Ben tercih etmiyorum. Bende iki adet Asus Prime Z270-A var. Her birinde 9 adet var var. İki adet de AsRock var onlarda da 6 şar kart var.

Asus Prime Z270-A bios ayarlarında çoğu kişi sorun yaşıyor. O yüzden stabil ayarlarını verdim. Eminim pek çok kişinin işine yarayacaktır.

I cannot live, I cannot die, trapped in myself.
Hold my breath as I wish for death.
Oh please god, help me !
seje
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 504
Merit: 256



View Profile
August 16, 2017, 05:45:38 PM
 #4

Hiçbir ekran kartını bağlamayın. Riser takılı olmasın. Sadece işlemci, RAM, SSD, Mouse, klavye ve PSU bağlı olsun. Bilgisayarı açtığınızda klavyeden F2 tuşuna basarak BIOS ayarlarına geçin. Aşağıda belirttiğim ayarları girin.

M2 portları da bu ayarlar ile PCIE olarak çalışacak. Bu ayarlar ile toplam 9 adet ekran kartı sorunsuz çalışacak. Ana kart üzerinde bulunan HDMI kullanarak monitör bağlayın. Ekran kartlarından görüntü almayacaksınız. Bu sayede hashrate gücü kaybetmeyeceksiniz.

Code:
ADVANCED
-System Agent (SA) Configuration
--Graphic Configuration
---Primary Display => IGFX

ADVANCED
-System Agent (SA) Configuration
--DMI/OPI Configuration
---DMI Max Link Speed => Gen2

ADVANCED
-System Agent (SA) Configuration
--PEG Port Configuration
---PCIEX16_1 Link Speed => Gen2
---PCIEX16_2 Link Speed => Gen2
---PCIe Spread Spectrum Clocking => Disabled

ADVANCED
-System Agent (SA) Configuration
--PCH Configuration
---PCI Express Configuration
----PCIe Speed => Gen2

ADVANCED
-Onboard Devices Configuration
--HD Audio Controller => Disabled
--M.2_1 Configuration [Auto][SATA mode][PCIE mode] => PCIE mode
--M.2_2 PCIE Bandwidth Configuration [X2][X4] => X4
--RGB Led Lighting => Off

ADVANCED
-APM Configuration
--Restore AC Power Loss => Power On

BOOT
-Fast Boat => Enabled
-Next Boot after AC Power Loss => Fast Boot
-Post Report => 1 seconds
-Above 4G Decoding = Enabled

Bu ayarları girdikten sonra SAVE & RESTART yapın. Ardından Windows 10 x64 kurun. Daha sonra bilgisayarı kapatın ve bütün riserları ve ekran kartlarını bağlayın. Daha sonra bilgisayarı açın ve ekran kartının driverını kurun. Ardından sistemi yeniden başlatın. Herşey hazır. Mining yazılımını çalıştırabilirsiniz.

Hocam harikasın birde msı z170 a pro için böyle birsey paylaşsan harika olur Smiley
5 e kadar tanittim 6 görmuyor:( bios guncellemesi 4g enable hepsini yaptim uefi win yuklemedim ama yuklesemde bisey degismicek sanirim..
MSZCoin
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 308
Merit: 250


Revolution


View Profile
August 16, 2017, 11:34:16 PM
 #5

LED leri kapamayın ! Smiley

BTG KING
Senketsu
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 23
Merit: 0


View Profile
August 17, 2017, 09:58:44 PM
 #6

Rehber güzel olmuş, Google'da aratıldığında en üstte çıkıyor, bir çok arkadaşın işine yarayacaktır. Ben 8 kartta PCI-E'lere bağlı ve çalışır bir şekildeyken yapmıştım ayarları, bir sıkıntı yaşamadım. Pek sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum o konuda.

LED leri kapamayın ! Smiley

Led'lerin sistem kapalıyken bile çalışır durumda olması rahatsız etmişti beni, sırf o yüzden kapattım ben.
igotek
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 756
Merit: 539


Online Security & Investment Corporation


View Profile WWW
August 17, 2017, 10:09:14 PM
 #7

Eimde MSI ana kart olmadığı için ayarlarını veremiyorum.
Led leri kapatmak ve ışıksız olması bana daha güzel geldi.
HD sesi dahi kapattım.
Aslında gereksiz gibi görünsede bendeki kartlarda ben usb kontrolleride devre dışı bıraktım. Gereksiz olan herşeyi devre dışı bırakmak bence en iyisi.

Benim çözemediğim konu ise şu oldu: Bu anakartta windows kurduk. Daha sonra tekrar yeni windows kurmak istediğimizde bu diske windows kurulamaz diye uyarı veriyor.
SSD c ve d olarak ikiye ayrılmış. Eğer komple disk bölümlerini silip yeniden oluşturursam o zaman windows kurabiliyorum.
Ancak d dizininde dosyaalr olduğu için siliniyor. Bu ana kart dışında hiçbir ana kartta böyle saçma birşey yaşamadım.

I cannot live, I cannot die, trapped in myself.
Hold my breath as I wish for death.
Oh please god, help me !
sergen34
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 445
Merit: 250


View Profile
August 18, 2017, 08:14:08 AM
 #8

Eimde MSI ana kart olmadığı için ayarlarını veremiyorum.
Led leri kapatmak ve ışıksız olması bana daha güzel geldi.
HD sesi dahi kapattım.
Aslında gereksiz gibi görünsede bendeki kartlarda ben usb kontrolleride devre dışı bıraktım. Gereksiz olan herşeyi devre dışı bırakmak bence en iyisi.

Benim çözemediğim konu ise şu oldu: Bu anakartta windows kurduk. Daha sonra tekrar yeni windows kurmak istediğimizde bu diske windows kurulamaz diye uyarı veriyor.
SSD c ve d olarak ikiye ayrılmış. Eğer komple disk bölümlerini silip yeniden oluşturursam o zaman windows kurabiliyorum.
Ancak d dizininde dosyaalr olduğu için siliniyor. Bu ana kart dışında hiçbir ana kartta böyle saçma birşey yaşamadım.

Asus strix z270e'de nasıl yapabilirim Sad 3 den fazlasını çalıştıramadım bir fikriniz var mı acaba?
Laderis
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 10
Merit: 0


View Profile
January 13, 2018, 06:02:32 PM
 #9

Msi H270-A Pro için var mı ? 2. kartı tanıtamıyorum bir türlü. Aygıt yöneticisinde yanında ünlem işareti oluyor.
HartmaniAbit
Member
**
Offline Offline

Activity: 224
Merit: 12


View Profile
January 13, 2018, 08:02:02 PM
 #10

Eimde MSI ana kart olmadığı için ayarlarını veremiyorum.
Led leri kapatmak ve ışıksız olması bana daha güzel geldi.
HD sesi dahi kapattım.
Aslında gereksiz gibi görünsede bendeki kartlarda ben usb kontrolleride devre dışı bıraktım. Gereksiz olan herşeyi devre dışı bırakmak bence en iyisi.

Benim çözemediğim konu ise şu oldu: Bu anakartta windows kurduk. Daha sonra tekrar yeni windows kurmak istediğimizde bu diske windows kurulamaz diye uyarı veriyor.
SSD c ve d olarak ikiye ayrılmış. Eğer komple disk bölümlerini silip yeniden oluşturursam o zaman windows kurabiliyorum.
Ancak d dizininde dosyaalr olduğu için siliniyor. Bu ana kart dışında hiçbir ana kartta böyle saçma birşey yaşamadım.

Usb'den format atıyorsanız böyle olabiliyor. Usb'ye windowsu yazarken yeni uefi için gpt bölüm düzeni olarak yazdırın sorun çözülecektir. Bir sonraki formatta silmenize gerek kalmaz

igotek
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 756
Merit: 539


Online Security & Investment Corporation


View Profile WWW
January 13, 2018, 09:32:38 PM
 #11

Eimde MSI ana kart olmadığı için ayarlarını veremiyorum.
Led leri kapatmak ve ışıksız olması bana daha güzel geldi.
HD sesi dahi kapattım.
Aslında gereksiz gibi görünsede bendeki kartlarda ben usb kontrolleride devre dışı bıraktım. Gereksiz olan herşeyi devre dışı bırakmak bence en iyisi.

Benim çözemediğim konu ise şu oldu: Bu anakartta windows kurduk. Daha sonra tekrar yeni windows kurmak istediğimizde bu diske windows kurulamaz diye uyarı veriyor.
SSD c ve d olarak ikiye ayrılmış. Eğer komple disk bölümlerini silip yeniden oluşturursam o zaman windows kurabiliyorum.
Ancak d dizininde dosyaalr olduğu için siliniyor. Bu ana kart dışında hiçbir ana kartta böyle saçma birşey yaşamadım.

Usb'den format atıyorsanız böyle olabiliyor. Usb'ye windowsu yazarken yeni uefi için gpt bölüm düzeni olarak yazdırın sorun çözülecektir. Bir sonraki formatta silmenize gerek kalmaz

CD den kurulum aparken bu sorun oluyordu. artık USB den kurulum yapıyorum ve bu sorun uyaşamıyorum.

I cannot live, I cannot die, trapped in myself.
Hold my breath as I wish for death.
Oh please god, help me !
Kuzan
Member
**
Offline Offline

Activity: 196
Merit: 12

Reserve Your Ledger at GYMLEDGER.COM


View Profile
January 13, 2018, 09:50:30 PM
 #12

Ellerinize sağlık hocam yararlı olmuş bir çok insan Youtube üzerinden izleyip taklit ederek yapmaya çalışıyor fakat maalesef gözden kaçan noktalar oluyor yada video çeken kişi yeni başlayanların anlayamayacağı kadar karmaşık yapıyor bazı noktaları atlayarak geçiyor vs. Bu tür konular sabit başlık altına alınırsa yeni başlayanların çok işine yarayacaktır.

GYM Ledger   //   The World's 1st Health Band with Integrated Hardware Wallet
|       Join Pre-SALE       |       OCTOBER 1st       |
⚫          ▶▶  FACEBOOK     ▶▶  TWITTER     ▶▶  TELEGRAM          ⚫
BtcBlack
Member
**
Offline Offline

Activity: 282
Merit: 10


View Profile
January 14, 2018, 06:28:18 AM
 #13

Ellerinize sağlık hocam yararlı olmuş bir çok insan Youtube üzerinden izleyip taklit ederek yapmaya çalışıyor fakat maalesef gözden kaçan noktalar oluyor yada video çeken kişi yeni başlayanların anlayamayacağı kadar karmaşık yapıyor bazı noktaları atlayarak geçiyor vs. Bu tür konular sabit başlık altına alınırsa yeni başlayanların çok işine yarayacaktır.

Hakikaten bu gibi konular sabitlenmeli. Hatta kullanılan tüm anakartların ayarlarının yer aldığı bir konu bu foruma yakışır, hatta elzemdir Smiley
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!