ardacik (OP)
Sr. Member
Activity: 259
Merit: 250
Bitcoin Freak
|
|
August 22, 2017, 07:08:55 AM |
|
Merhaba;
3000-5000 tl civarı kullanılmış bir cihazla madencilik yapmak istiyorum. Madencilik konusunda çok aşırı bilgili değilim. İkinci el hangi cihazı tavsiye edersiniz ve bu cihazın ROI si ne olur?
Teşekkürler
|
|
|
|
utkuy
Sr. Member
Activity: 784
Merit: 268
Helena Helena!
|
|
August 22, 2017, 10:25:43 AM |
|
Keyif için yapacaksan 3000-5000 harcamaya gerek yok. Ben yapıyorum arasıra cpu ile ufaktan damlıyor. bazen bilgisayar sapıtıyor ne yapacağını şaşırıyor. Açılırken kendini kaybedebiliyor. Uzun uzun açılmasını beklerken baya bir heyecanlı oluyor. Keyif içinse bunu tavsiye ederim çok keyifli. Minergate ile falan da yaptım ama onlar zevkli olmuyor. Geçenlerde sırf zevk için bitcoin core indiriyordum. İndiriyordum dedim çünkü yanlışlıkla C: indirmeye başlamışım son 140000 block ta iptal ettim. arada deniyorum böyle gayet keyif veriyor. Ama yok illa geliri olsun diyorsan, Al sat daha az risk, daha net gelir oluyor.
|
|
|
|
krhnrhn
|
|
August 22, 2017, 11:14:36 AM |
|
Tek kartlı bi sistem topla.. Canın istediğinde madencilik yaparsın, sıkıldığında da 10 numara oyun oynarsın
|
|
|
|
baskanx
|
|
August 22, 2017, 03:57:26 PM |
|
Tek kartlı bi sistem topla.. Canın istediğinde madencilik yaparsın, sıkıldığında da 10 numara oyun oynarsın Sende haklısın adam belki 6 kartla oyun oynamak istiyor
|
|
|
|
ardacik (OP)
Sr. Member
Activity: 259
Merit: 250
Bitcoin Freak
|
|
August 22, 2017, 07:54:57 PM |
|
Antminer s7 buldum ikinci el
3000 tl istiyor pazarlik yaparim.
Sizce bu cihaz parasini cikarir mi?
Amacim cihaz kurulumu olayi gormek vs... para kazanmak ikinci planda.
|
|
|
|
utkuy
Sr. Member
Activity: 784
Merit: 268
Helena Helena!
|
|
August 22, 2017, 08:28:39 PM |
|
Bence dikkat et. Sağlam olduğuna emin olmadan para kaptırma derim.Bu şekilde kargoyla alıp sonra başı ağrıyan arkadaşlar var. Keyif yapacam derken canını sıkma boş yere.
|
|
|
|
AtaraXi
Newbie
Activity: 43
Merit: 0
|
|
August 23, 2017, 12:35:43 PM |
|
Bence dikkat et. Sağlam olduğuna emin olmadan para kaptırma derim.Bu şekilde kargoyla alıp sonra başı ağrıyan arkadaşlar var. Keyif yapacam derken canını sıkma boş yere. 3000 tl S7 miner a şu an o cihaza fazla. Beklemeni tavsiye ederim. Eylül sonlarına doğru yüklü miktarda Türkiye'ye S9 antminer lar gelecek. Fiyatlar ucuzlayacaktır. btc in fiyatı fırlamadan önce o cihazlar çöptü. Elektrik parasını bile zor bela çıkartıyordu. Şu an ise elektrik parasını düştükten sonra sana bırakacağı 150-200 tl arası birşeydir. Bu işi evde yapacaksan eğer şunları kesinlikle belirtmekte fayda görüyorum: 90 desibele yakın ses çıkartır, ki buda küçük cc li bir motorun çalışma sesine neredeyse eş değerdir. Bi de ısı sorunumuz var. Üşenmedim ölçtüm fanından dışarıya 48 derece hava üflüyor.
|
|
|
|
Druvax
|
|
August 23, 2017, 06:49:17 PM |
|
Sirf ogrenmek icin boyle bir girisimde bulunmanizi takdir ediyorum ama zaman kiymetlidir ve madencilik oyle tek islemle ogrenilmiyor. Surekli yeni seyler cikiyor ve her zaman bu isleri takip etmek gerekiyor. Ogrendikleriniz kisa sure sonra gecerliligini yitirebilir.
|
|
|
|
MorpheWQ
Legendary
Activity: 1288
Merit: 1110
|
|
August 23, 2017, 07:01:38 PM |
|
Öyle dışarıdan görüldüğü gibi keyifli bir şey değil madencilik. Bir konuda rig kiralayan bir arkadaş vardı. Heves almak için kiralama yöntemi düşünülebilir gerçi.
Eskiden yeni bir coin çıkardı, ilk mining günü solo mine ederdik risk alıp. Zaman zaman tutardı, eğlenceli olurdu. Garip coinler vardı. Zorluk derecesi düşer, o sırada kazardık inanılmaz profitable olurdu. Uzun zamandır uzağım ama şu anda öyle bir eğleceli durum pek yok gibi. Daha çok stres, daha çok bilinmezlik. Ne yapacağımızı bilemediğimiz zamanlarda en kötü girer LTC mine eder çıkardık...
|
|
|
|
AtaraXi
Newbie
Activity: 43
Merit: 0
|
|
August 23, 2017, 08:43:48 PM |
|
Asic makinelerle madencilik GPU lara göre çok daha kolay. Fişi tak. Ağ kablosunu tak, cihazın ip nosunu bul, kazı yapacağın havuzun adresini cihazın ara yüzüne gir bu kadar. Elektrik gitmezse, internet bağlatısı kesilmezse, cihaz bozulmaz ise makine stabil şekilde çalışmaya devam eder. Ben 1 hafta tatile gittiğimde cihazı acık bırakıp gittim tabi bilgisayarı da. TeamViewer dan devamlı kontrol ettim. Şansıma hiç bi sorun çıkmadı ta ki tatil bitimi eve varmama 1 saat kala elektrik kesilmiş. Eve vardığımda aynı bıraktığım gibi çalışır durumdaydı. Şu cidden güzel bir his. Tatildesin ve hala para kazanmaya devam ediyorsun.
|
|
|
|
c-none
|
|
August 27, 2017, 09:12:00 PM |
|
Asic makinelerle madencilik GPU lara göre çok daha kolay. Fişi tak. Ağ kablosunu tak, cihazın ip nosunu bul, kazı yapacağın havuzun adresini cihazın ara yüzüne gir bu kadar. Elektrik gitmezse, internet bağlatısı kesilmezse, cihaz bozulmaz ise makine stabil şekilde çalışmaya devam eder. Ben 1 hafta tatile gittiğimde cihazı acık bırakıp gittim tabi bilgisayarı da. TeamViewer dan devamlı kontrol ettim. Şansıma hiç bi sorun çıkmadı ta ki tatil bitimi eve varmama 1 saat kala elektrik kesilmiş. Eve vardığımda aynı bıraktığım gibi çalışır durumdaydı. Şu cidden güzel bir his. Tatildesin ve hala para kazanmaya devam ediyorsun.
Harika bi duygu bilirim. ASIC cihazlar ile daha şukela oluyor bu iş. PC'ler abuk subuk hatalar verebiliyor.
|
|
|
|
zdrovie
|
|
August 29, 2017, 09:07:28 PM |
|
işlemci ile kişisel bilgisayarda 1 hafta kazdım ben. kazancıyla bir gofret yanında da meyve suyu ancak alabilirsin.
|
|
|
|
ForeverFener
|
|
August 30, 2017, 12:55:26 AM |
|
Keyif için madencilik yapmak nasıl bir şey hocam gerçekten şaşırıyorum Ne bileyim keyif için başka şeyler yapsanız daha mantıklı değil mi Yoksa biri çıkıp uğraşılmaz değmez emeğine dememesi için mi böyle dediniz
|
|
|
|
yenivera
|
|
September 03, 2017, 10:02:52 PM |
|
Keyif için madencilik yapmak nasıl bir şey hocam gerçekten şaşırıyorum Ne bileyim keyif için başka şeyler yapsanız daha mantıklı değil mi Yoksa biri çıkıp uğraşılmaz değmez emeğine dememesi için mi böyle dediniz Hocam açıkçası bende hem keyif hem de öğrenmek için yapıyorum. Oyun için pc alacaktım. Biraz daha paraya kıyıp ekran kartını yüksek tuttum arada oyun oynuyorum arada madencilik yapıyorum. Ama keyif için yaptığından para kazanman zor biraz. 6 gb ekran kartı var. Yani pek bir şey bırakmaz. Ama kendimi geliştiriyorum 2 bin tl ye laptop alacağıma 4 bin TL ye canavar gibi bir pc topladım. ) Sanırım keyiften kastettiği benimki gibi bir şey arkadaşın
|
|
|
|
Zz
Legendary
Activity: 1820
Merit: 1077
|
|
September 04, 2017, 08:37:34 PM |
|
Keyif için madencilik yapmak nasıl bir şey hocam gerçekten şaşırıyorum Ne bileyim keyif için başka şeyler yapsanız daha mantıklı değil mi Yoksa biri çıkıp uğraşılmaz değmez emeğine dememesi için mi böyle dediniz Şöyle oluyor, merakın var konuyu öğrenmek istiyorsun. miner yazılımı kurmayı, pool üyeliği açmayı, worker tanımlamayı vs vs öğreniyorsun. Eğer öğrenmekten keyif alan bir insan isen gayet eğlenceli oluyor. Tavsiye ederim. Ama bu işi notebook da yapmayın. ekran kartını cpu yu yora yora notebook u elinize alıyorsunuz. onun yerine 300 TL ye eski bir pc kasası alın. içine de 1000 TL lik hayvan bir ekran kartı takın deneyin.
|
|
|
|
HiatusGG
|
|
September 14, 2017, 06:51:49 PM |
|
Merhaba;
3000-5000 tl civarı kullanılmış bir cihazla madencilik yapmak istiyorum. Madencilik konusunda çok aşırı bilgili değilim. İkinci el hangi cihazı tavsiye edersiniz ve bu cihazın ROI si ne olur?
Teşekkürler
keyif için yapman mantıklı hele de bilgin yoksa uzak dur sakın bulaşma fiyatlarda bu kadar faişken paranı boş yere sokağa atarsın o parayla git direk coin al borsaya gir daha iyi BTCBTCBTCBTCBTC
|
|
|
|
tekno
Sr. Member
Activity: 602
Merit: 255
CryptoTalk.Org - Get Paid for every Post!
|
|
September 14, 2017, 07:14:09 PM |
|
keyif için yapcam diyosun ama odaklandığın nokta roi süresi. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. madenciler riglerinde roi tarafında sürekli güncelleme yapıp kar maksimizasyonu dertlerine düşmüşken sen keyif olarak yapayım ama yatırdığımı da kurtarayım dersen o iş olmaz. asic alsan 3 ay sonra çöp olur elektrik parasını zor çıkarır gpu alsan ilgi alaka bekler reset güncelleme conf değişikliği vs.vs uğraştırır. keyiflidir, ama uğraş da ister
|
|
|
|
prdn
Member
Activity: 504
Merit: 10
|
|
September 14, 2017, 07:34:15 PM |
|
|
|
|
|
Coffee06
|
|
September 18, 2017, 08:28:11 PM |
|
Umarım düşünceni hayata geçirebilirsin fazla anlamam madencilik işinden.
|
|
|
|
dogaatac
|
|
September 20, 2017, 12:33:37 AM |
|
cpu ile yap para harcamadan yada ufak bir rig topla.asiclere para vermekle uğraşma
|
|
|
|
|