Nerde o yasal degil diyen troller? Forex de mi yasal degil? Bekliyorum nerdeler? Bir yerinden yasal platforma girdi diyebiliriz bence.
Simdi sorum su: fiyat neye gore belirleniyor? Preev mi, localbitcoins mi, bitfinex mi, koinim mi?
Yoksa tum paritelerde yaptiklari gibi sen neye oynuyorsan tersine sahte hareketler mi?
Gedik yatırımın MT4 platformuna bakmadım.
Ama yurtdışı forex firmalarında uzun süredir btc var zaten. Hatta eth ltc gibi altcoinler de eklendi birkaç ay önce.
Ben de yurtdışı fiyatlarını oralardan takip ediyordum yakın zamana kadar. Avrupa fiyatlarına göre ortalama bir seviyedeydi.
Aynı emtia ve çapraz kurlarda olduğu gibi, bağlı olduğu brokerlar veriyor fiyatları anlık olarak. Yani direk nereden alındığı biraz da Gedik'in çalıştığı brokerlara bağlı ama az önce de dediğim gibi ortalama fiyattan farklı olacağını sanmam.
Burada asıl dikkatimi çeken, kaldıraç olmaması. forex sistemlerini sadece alış satış için kullanmışlar. Sell pozisyonu da açabilmenin dışında yerli borsalardan tek farkları, "benim aldığım btc leri şu adrese gönder" diyemiyorsunuzdur. Oradan alıp ya da satıp, sonra yine orada işlemi kapatacaksınız. İlk başta söylediğim gibi, MT4 lerine bakmadım, sadece tahmin yapıyorum...