To usluga realizowana przez trzecia strone, zawsze mniej bezpieczne niz trzymanie wszystkiego u siebie. Ktos jednak zarzadza ta platforma, nie znasz do konca jego intencji, lub nie wiesz czy nie mieli lub nie beda mieli wlamu ;]
Nie interesuje mnie to, bo mam swoj klucz prywatny, ktorym tylko otwieram tam portfel - nie importuje go i nie trzymam tam bo ta usluga tak nie dziala, dlatego nie ma tez zadnych zabezpieczen tam do "logowania".
Jak jutro padnie myetherwallet, to sciagam portfel np. ETH na dysk i importuje klucz u siebie.
Przecież nikt normalny nie trzyma na myetherwallet swojego całego arsenału ETH tylko jakieś grosze czy tokeny ICO szybko,sprawnie czy to bezpiecznie dowiemy się jak będzie włam kiedyś oby nie
Kolego, ja nie mam arsenalu w ETH, tylko kilka. Moze wytlumacze jak dziala strona myetherwallet. Tworzac portfel przez ta strone, tworzysz go fizycznie na blockchain a nie u nich.Generujesz swoj klucz prywatny. Ten klucz trzymasz u siebie.
Logujac sie do myetherwallet (przez np. swoj klucz), nie logujesz sie do portfela ktory jest w myetherwallet, bo tam nie ma zadnych portfeli.
To jest tylko "przegladarka" do portfela.
"Przecież nikt normalny nie trzyma na myetherwallet swojego całego arsenału ETH"
Tak wiec jesli przeczytasz to co napisalem powyzej, zrozumiesz ze to co napisales - nie ma sensu.
Nikt nie trzyma srodkow na myetherwallet, bo tam nie ma portfeli - tylko sie je przeglada.
Tak wiec, nie ma po co robic tam wlamu, bo tam NIC nie ma. Nawet jesli strona padnie, to po prostu nie bedziesz przegladal portfeli tam.
Mam nadzieje, ze to jest zrozumiale.