davidhanson
Newbie
Activity: 27
Merit: 0
|
|
May 04, 2013, 06:24:24 PM |
|
davidhanson, opłaca się grać? Jaki zysk miesięczny jesteś w stanie wyrobić i jaki wkład początkowy polecasz?
Grasz tym czego nie będzie Ci żal jak stracisz Możesz stracić nie tylko na spadku kursu ale też jak Ci jakaś platforma padnie. Mi padł bitcoin-24.com a btc-e.com też mimo że pięknie działa, to nie wiadomo kto za tym stoi, zawsze może walnąć . Mtgox jest z kolei ciężki we współpracy, ale do rzeczy. Zacząłem od 1000 zł i to w złym momencie, bo BTC był wtedy na górce i oczywiście poleciał. Potem jak był nisko dokupiłem za 3000 i jak zaczął rosnać do sobie zrekompensowałem to co straciłem na początku. W międzyczasie jak znowu był nisko to kupowałem na BTC-e gdzie kurs jest zawsze niższy z doładowaniem przez OKPAY, który z kolei ma polski Przelewy24 i wszystko trwa sekundy, z tym, że koszą strasznie na prowizjach, opłaca się tylko jak jest naprawde tanio, dołek i wiesz, że będzie rosło. Także znowu zainwestowałem jakieś kolejne 3000 zł. W sumie już mam na obu platformach ok 10 tys. w różnej postaci: USD, BTC, LTC. Obserwuje fora, twittera i wykresy i czasem coś kupię, czasem coś sprzedam. Ogólnie nigdy nie trafisz dokładnie w dołek lub w górkę, ale czasem udaje się grając $1000 wyciagnąć $100 w ciągu 2 godzin. Zwłaszcza, że jest niezła różnica kursu (arbitraż) pomiędzy BTC-e i mtgox, czasami 7-8%. Kupujesz tanio na BTC (na trendzie wzrostowym), potem wysyłasz to na konto BTC w mtgox, idzi ok 1,5 godziny, i tam sprzedajesz, 7-8% drożej a jeśli urosło w międzyczasie to nawet 10%. No ale to trzeba mieć nerwy, więc teraz kupuję tylko jak już badzo mocno leci, np. przedwczoraj kupowałem BTC jak zszedł (ze $140) do $109 a on dalej leciał aż do $90, ale już nie miałem środków, ale w końcu się dzisiaj się odbił i jest teraz na $112, i myślę, że poczekam do $130 i będzie trzeba sprzedać. W sumie bardziej mnie kręci obserwacja rynku i adrenalina niż samo zarabianie
|
|
|
|
gsmline
Member
Activity: 108
Merit: 10
|
|
May 04, 2013, 06:56:45 PM |
|
szukam wspolasa do interesu ..... trza 10-20btc
|
|
|
|
malevolent
can into space
Legendary
Activity: 3472
Merit: 1724
|
|
May 04, 2013, 07:04:23 PM |
|
No, niestety ryzyko, ze jakis exchange padnie / zostanie zhackowany / sam ukradnie jest bardzo realne, tu jest ciekawa lista. Ja ostatnio kupilem za $94 i sprzedalem pare godzin temu za $115. Zaluje tylko, ze ostatnie tygodnie jak duzo roslo nie kupowalem, bo nie mialem czasu i w sumie oczekiwalem tez, ze to wszystko lada runie jak w czerwcu 2011, nie spodziewalem sie jednak, ze stanie sie to dopiero przy $250.
|
Signature space available for rent.
|
|
|
|
malevolent
can into space
Legendary
|
|
May 04, 2013, 08:31:13 PM |
|
Myslalem nad tym chwile, ale biorac pod uwage wzrastajacy poziom trudnosci i nie-wiadomo-co-bedzie-z-cena chyba sie wstrzymam. Za 2 BTC kupie chetnie jak bym mogl kupic w najblizszym czasie BTC za $50-gora 70. Ale nie zniechecam nikogo, moze cena skoczy o kolejny rzad wielkosci w krotkim czasie i ci co kupia duzo na tym zarobia.
|
|
|
|
davidhanson
Newbie
|
|
May 04, 2013, 10:14:08 PM |
|
Zgadzam sie z przedmowca. Przy tym wzroscie difficulty bedzie trzeba czekac miesiacami zeby sie zwrocilo a BTC raczej nie poszybuje w krotkim czasie w gore bo mam wrazenie ze cena sie ustabilizuje w granicach 100-150. Moge sie mylic.
|
|
|
|
gsmline
Member
|
|
May 05, 2013, 06:30:28 AM |
|
kto organizuje zakup?? myśle z 20szt moze bym kupił
|
|
|
|
|
ensh
Newbie
Activity: 23
|
|
May 05, 2013, 08:51:29 AM |
|
jak coś to jestem chętny na jedną sztukę :-)
|
|
|
|
davidhanson
Newbie
|
|
May 06, 2013, 10:07:26 PM |
|
Jest tu ktoś z kopiących kto zmierzył już się z tematem ciepła wydzielanego przez 6 kW? Bo moje 3 koparki robia generują aktualnie coś ok 2,5-3kW i już jest ciężko, a zamierzam dostawić 3 kolejne:)
|
|
|
|
malevolent
can into space
Legendary
|
|
May 06, 2013, 11:17:20 PM |
|
Jest tu ktoś z kopiących kto zmierzył już się z tematem ciepła wydzielanego przez 6 kW? Bo moje 3 koparki robia generują aktualnie coś ok 2,5-3kW i już jest ciężko, a zamierzam dostawić 3 kolejne:)
Jesli jest to pokoj 10-20 m kw., w ktorym spisz czy pracujesz to bez porzadnej wentylacji to nie dokladalbym wiecej. Zwlaszcza jak przyjdzie lato.
|
|
|
|
gsmline
Member
|
|
May 07, 2013, 03:33:21 AM |
|
2-3 na duży pokuj a tak to powiem ze moje cały rok na polu idą, powiem ze start po resecie w ujemnej temp bezproblemowy, na lato to do piwnicy bo w pokoju to padnie lub będzie się wyłączać.
|
|
|
|
zrn
Newbie
Activity: 9
|
|
May 07, 2013, 08:38:15 AM |
|
dziwne że tych maszynek jest tak mało zdjęć w necie czy filmów producent rozpoczyna wysyłkę - oby nie było poślizgów jak z bfl
|
|
|
|
Jazeon
Newbie
Activity: 17
|
|
May 07, 2013, 09:16:13 AM |
|
Ja mam wentylator biurowy 24h/d puszczony na koparki, aby temperatura nie szalała. Trzymanie na polu jak gsmline jest dobre, ale ci, co mieszkają poza małopolską nie będą wiedzieli co masz na myśli
|
|
|
|
davidhanson
Newbie
|
|
May 07, 2013, 07:48:53 PM |
|
W piwnicy stoją, 2 duże wentylatory na szafę dmuchają i okno otwarte, ale jak podwoję to już nie wystarczy, zdecydowałem, że będę chłodził, i to sposobem - zimnem z ziemi, taki mały amatorski wymiennik ciepła, bo klimatyzator to kolejne pare tys. watt miesięcznie, to bez sensu. Na dworze (czyli wg innych na polu to się boję, że skoki temperatury dzień-noc mogą zaszkodzić, no i że hałasować mi w ogrodzie będzie A jest opcja żeby w zakładzie energetycznym niższe stawki za prąd uzyskać jak się te kilka tysięcy kWh miesięcznie więcej robi? Ktoś coś się dowiadywał?
|
|
|
|
gsmline
Member
|
|
May 07, 2013, 07:58:40 PM |
|
ja mam 2 lata i nic sie nie dzieje działa wszystko cacy,
|
|
|
|
davidhanson
Newbie
|
|
May 07, 2013, 08:50:15 PM |
|
i w zimie też na zewnątrz? mróz im nie straszny?
|
|
|
|
davidhanson
Newbie
|
|
May 07, 2013, 08:52:18 PM |
|
a w lecie przy 35C nie gotują się na zewnątrz?
|
|
|
|
gsmline
Member
|
|
May 08, 2013, 02:45:14 AM |
|
cały czas taka szopa z drewna byle nie lało na nie, co ciekawe w domu mam ciagle problem z kurzem na wentylatorach a tam troche starego siania itd... i nic czyste bo nikt nie łazi.
|
|
|
|
|
|