Bitcoin Forum
April 19, 2021, 06:52:56 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 0.21.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: « 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 »  All
  Print  
Author Topic: Porez 2  (Read 3565 times)
Daniel91
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2534
Merit: 1255View Profile
February 11, 2018, 09:00:40 PM
 #121

Da, zabrijali ste malo s tim porezom. Ako vam zarada ne ide preko 100 000 kn, nemate se o čemu brinuti, osim ako ne želite odmah sav novac.
Ako su manje sume, 2-3 tisuće kuna mjesečno na tekućem vam sigurno prolazi ispod radara. Nema porezna ni vremena ni osoblja bavit se bakšišem, niti provocirat narod koji na crno jedva spaja kraj s krajem. Osobno znam nekoga tko je tako primao zaradu od forexa.

Ako se porez plaća, onda se plaća 12% na dobit + prirez na porez, ovisno o mjestu gdje živite. Tu je gotovo. Ne računa se u porez na dohodak, nema nikakvih doprinosa.
To vam piše i na stranici Porezne (oporezivanje dohotka od kapitala).

Nisam siguran jedino bi li promjena boravišta u Samobor (gdje je prirez 0%) bilo legalno ili ne Cheesy

U teriji i u idealnom svijetu bi to bilo tako.
Da li si ikada imao posla s našom poreznom?
Ako si nezaposlen i najednom ti počne sjedati po 2-3 tisuće kuna na račun mjesečno, i počneš kupovati aute i druge stvari, preko OIB-a će porezna sve vidjeti i krenuti u poreznu kontrolu. Čak su neke restorane zatvarali zbog 2 kune viška u blagajni pa nemoj misliti da im je tako lako proći ''ispod radara''. Zaboravljaš u kakvoj državi živimo.
Da, u teoriji se slažem s tobom, da bi na zaradu od trgovanja bitcoinom trebali plaćati porez na kapitalnu dobit no ne znam još nikoga tko je to i uspio napraviti u praksi.
Svi o tome pišu kao da je to gotova stvar i da se ne treba ništa brinuti no porezna je vrlo velika organizacija, sa stotinama poreznih referenata, od kojih svaki ima malo ''drugačije razumjevanje'' te problematike, a nitko od njih te nije dužan slušati, već je upravo obrnuto, onako kako ti tvoj porezni referent kaže, tako moraš raditi.
Ako se ne slažeš, možeš ići na sudsku tužbu i višegodišnju borbu na sudovima.
Najveći problem ovdje je kako poreznoj dokazati da se zaista radi o zaradu koja potpada pod kapitalnu dobit.
Nitko to nije objasnio niti je itko do sada to uspio napraviti.
Iz praktičnog iskustva, mogu reći da to nisam uspio ni ja, kada sam prijavljivao zaradu u btc od signature kampanja.
Na kraju sam to morao prijaviti kao drugi dohodak iz inozemstva, kao slobodno zanimanje i zarada od umjetničkog djela, iako je moj slučaj relativno bio čak i jednostavniji.
Stvar je u tome da u svojem poreznom šifrarniku porezna nema posebnu šifru čak ni za internet zaradu kao takvu, a kamoli za zaradu od bitcoina.
Ako misliš da je sve tako jednostavno i ružićasto sa prijavom zarade od kapitalne dobiti od bitcoina poreznoj, mislim da ćeš se jako razočarati.
Gotovo nitko od vas nije u životu platio porez no već ste svi ovo proglasili riješenim i ''sitnicom''.
Daleko je to od istine.
Jedan kratki dopis od porezne, na opći upit o bitcoinu, ne znači običnom poreznom referentu gotovo ništa, i to ćete brzo shvatiti.


Ne bi se baš složio s time da osoba mora slijepo slušati poreznog referenta. Pa nije on Bog i batina da je uvijek u pravu. Što se dogodi kad nije u pravu i osoba krivo prijavi porez? Hoće li porezni referent platiti kaznu? Naravno da neće... Zato ipak mislim da je bolje informirati se. Recimo, ja sam provjerio kod jednog knjigovođe (oni obično poznaju ekipu iz lokalne ispostave Porezne uprave pa im je lakše provjeriti takve stvari) i odgovor je bio upravo taj - plaća se 12% poreza na kapitalnu dobit plus prirez. Naravno, odgovor nije bio trenutačan nego je šefica ispostave prvo provjerila "u Zagrebu" i onda povratno nazvala knjigovođu i tako mu rekla.

Čini mi se da nikada nisi bio u poreznoj i ne znaš kako to funkcionira.
Dakle, kada sam prvi put bio u poreznoj, prije nekoliko godina, moj porezni referent je bio zbunjen i nije znao kako trebam prijaviti svoju zaradu na Internetu.
Konzultirao se sa šeficom porezne ispostave, ona opet s nekim drugim i na kraju smo došli do toga do čega smo došli.
S obzirom da u poreznom joopd šifrarniku nema posebne kategorije i šifre za internetsku zaradu, a još manje za bitcoin, upisujem šifre za zaradu po drugom dohotku iz inozemstva i zarada kao slobodnog umjetnika, prodaja umjetničkih djela...
Dakle, ništa ja nisam radio na ''svoju ruku'' niti moj porezni referent već onako kako nam je rečeno.
Drugačije ja i ne mogu prijavljivati svoj porez ili ispunjavati svoju poreznu prijavu sa drugim šiframa, jer ne bi ni prošlo kroz porezni sustav.
Dakle, svaki puta kada mi sjedne internetska zarada, bilo bitcoin ili nešto drugo, ispunim joopd obrazac na način kako mi je moj porezni referent (nakon konzultacijama sa svojim nadređenima) rekao, osobno mu predam u poreznoj, on svojim potpisom i pečatom na kopiji joopd obrasca potvrdi da je moju prijavu službeno zaprimio i prihvatio i dalje je unosi u porezni sustav.
U roku 24 sata dobijam na email potvrdu od porezne službe da je moj joopd obrazac uspješno proveden i prihvaćen.
Prema tome,  ja radim onako kako su mi u poreznoj rekli, oni prihvaćaju moju poreznu prijavu i ovjeravaju da je zakonita i dalje je prosljeđuju u svoj susrav i to je to.
Ova nečija ''ideja'' da treba reći da se radi o kapitalnoj dobiti i da treba platiti samo 12 % poreza plus prirez na papiru (i u teoriji) zvuči odlično, no dok netko konkretno ne uspije tako zaista i prijaviti svoju bitcoin zaradu (i konkretno ''dokazati'' da se radi o kapitalnoj dobiti i da ima pravo tako plaćati porez), to je i dalje samo lijepa priča i ideja, ali bez pokrića u praksi.
Ono što ja pišem je na temelju konkretnih stvari iz prakse, onoga što sam konkretno prošao i kako sam konkretno prijavio i platio porez i iza toga stojim.


Ma ne kažem da si ti u krivu. To je tvoje iskustvo i to je OK. Ali zar ne bi onda isto tako za bilo kakvu uplatu iz inozemstva (dakle, čak i ako mi obitelj šalje €500 za rođendan) Porezna mogla tvrditi da se radi o zaradi od rada? Nemoj sad opet misliti da je ovo napad na tebe i tvoje iskustvo s Poreznom. Samo komentiram kako mi je sve to nelogično ali OK... Znam gdje živimo i znam da stvari ne moraju uvijek biti logične.

Evo, ja ću sutra predati JOPPD obrazac kojim ću prijaviti porez na kapitalnu dobit za otprilike $900 koje sam si isplatio na devizni račun u 12. mjesecu 2017. godine. Čim dobijem porezno rješenje, javim se ovdje.

Naravno da za svaku uplatu iz inozemstva porezna ima osnove da tvrdi da se radi o nekoj zaradi, a tvoje je da im dokazeš suprotno.
Da li ćeš uspijeti ili ne, s obzirom gdje i u kakvoj državi živimo, to je već dobro pitanje Smiley
OK, čini se da si ti onda prvi na ovom forumu koji će pokušati poreznoj prijaviti porez na kapitalnu dobit od bitcoina.
Bit će stvarno zanimljivo vidjeti kako će tvoja priča završiti.
Držimo ti fige da uspiješ, zbog dobra svih nas Smiley
Javi nam kako je prošlo.

1618858376
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1618858376

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1618858376
Reply with quote  #2

1618858376
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
slackovic
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1316
Merit: 566View Profile
February 11, 2018, 09:03:02 PM
 #122


Evo, ja ću sutra predati JOPPD obrazac kojim ću prijaviti porez na kapitalnu dobit za otprilike $900 koje sam si isplatio na devizni račun u 12. mjesecu 2017. godine. Čim dobijem porezno rješenje, javim se ovdje.
Koju dokumentaciju prilažeš uz JOPPD obrazac kako bi dokazao da se radi o kapitalnoj dobiti, sam si to popunio ili uz pomoć knjigovođe?

Uz pomoć knjigovođe, naravno. Ona je sve provjerila u Poreznoj i sutra će odnijeti u Poreznu. Za sad samo uz ispis transakcija po deviznom računu koji sam dobio od banke. Ako bude kakvih dodatnih pitanja ili problema, napišem ovdje. Jedini dokaz koji imam je e-mail potvrda Bitstamp-a da sam napravio withdrawal na svoj devizni račun.


▄██████████      █████████▄
▄██████████████████████████▄
▄█████▀          ▀███████▀          ▀████▄
▄█████                ███████                ████▄
▄█████                █████████                ████▄
█████                █████  █████                ████
█████               █████       █████               ████
█████             █████          █████              ████
█████              ████              ████              ████
████▌            █████              █████            ▐███
████▌            ████                  ████            ▐███
█████            █████              █████            ████
█████            ██████      ██████            ████
█████████    █████████████    ████████
█████████      █████████      ████████        ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
         ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
      ▀▀▀▀▀▀▀▀▀
    ▀▀▀▀▀▀▀▀▀
  ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
 ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
       ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
         ▀▀▀▀▀▀
           ▀▀▀▀
             ▀▀
           ▀▀


▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
    ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
      ▀▀▀▀▀▀▀▀▀
          ▀▀▀▀▀▀▀▀▀
        ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
      ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
    ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
            ▀▀▀▀▀▀
              ▀▀▀▀
                   ▀▀
Daniel91
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2534
Merit: 1255View Profile
February 11, 2018, 09:03:25 PM
 #123


Evo, ja ću sutra predati JOPPD obrazac kojim ću prijaviti porez na kapitalnu dobit za otprilike $900 koje sam si isplatio na devizni račun u 12. mjesecu 2017. godine. Čim dobijem porezno rješenje, javim se ovdje.
Koju dokumentaciju prilažeš uz JOPPD obrazac kako bi dokazao da se radi o kapitalnoj dobiti, sam si to popunio ili uz pomoć knjigovođe?

Ovo je zaista jako dobro i vrlo važno pitanje.
Kod klasične zaradi na recimo zagrebačkoj burzi jednostavno priložiš potvrdu od svog brokera, ugovor i dokaz isplate na račun i to je to.
Ovdje nema nikakvog ugovora s brokerom, niti druge dokumentacije koju možeš priložiti i to je ono što bi moglo biti jako problematično u ''dokazivanju'' da se zaista radi o kapitalnoj zaradi.

slackovic
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1316
Merit: 566View Profile
February 11, 2018, 09:05:36 PM
 #124


Evo, ja ću sutra predati JOPPD obrazac kojim ću prijaviti porez na kapitalnu dobit za otprilike $900 koje sam si isplatio na devizni račun u 12. mjesecu 2017. godine. Čim dobijem porezno rješenje, javim se ovdje.
Koju dokumentaciju prilažeš uz JOPPD obrazac kako bi dokazao da se radi o kapitalnoj dobiti, sam si to popunio ili uz pomoć knjigovođe?

Ovo je zaista jako dobro i vrlo važno pitanje.
Kod klasične zaradi na recimo zagrebačkoj burzi jednostavno priložiš potvrdu od svog brokera, ugovor i dokaz isplate na račun i to je to.
Ovdje nema nikakvog ugovora s brokerom, niti druge dokumentacije koju možeš priložiti i to je ono što bi moglo biti jako problematično u ''dokazivanju'' da se zaista radi o kapitalnoj zaradi.


Kako sam i napisao... Jedini dokaz koji imam je e-mail potvrda od Bitstamp-a da sam napravio withdrawal. To se može predstaviti kao potvrda brokera koja se prilaže kod klasične zarade na zagrebačkoj burzi. A gle... Vidjet ćemo kako će proći. U svakom slučaju napišem ovdje kako je prošlo Smiley


▄██████████      █████████▄
▄██████████████████████████▄
▄█████▀          ▀███████▀          ▀████▄
▄█████                ███████                ████▄
▄█████                █████████                ████▄
█████                █████  █████                ████
█████               █████       █████               ████
█████             █████          █████              ████
█████              ████              ████              ████
████▌            █████              █████            ▐███
████▌            ████                  ████            ▐███
█████            █████              █████            ████
█████            ██████      ██████            ████
█████████    █████████████    ████████
█████████      █████████      ████████        ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
         ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
      ▀▀▀▀▀▀▀▀▀
    ▀▀▀▀▀▀▀▀▀
  ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
 ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
       ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
         ▀▀▀▀▀▀
           ▀▀▀▀
             ▀▀
           ▀▀


▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
    ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
      ▀▀▀▀▀▀▀▀▀
          ▀▀▀▀▀▀▀▀▀
        ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
      ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
    ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
            ▀▀▀▀▀▀
              ▀▀▀▀
                   ▀▀
Daniel91
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2534
Merit: 1255View Profile
February 11, 2018, 09:14:41 PM
 #125


Evo, ja ću sutra predati JOPPD obrazac kojim ću prijaviti porez na kapitalnu dobit za otprilike $900 koje sam si isplatio na devizni račun u 12. mjesecu 2017. godine. Čim dobijem porezno rješenje, javim se ovdje.
Koju dokumentaciju prilažeš uz JOPPD obrazac kako bi dokazao da se radi o kapitalnoj dobiti, sam si to popunio ili uz pomoć knjigovođe?

Ovo je zaista jako dobro i vrlo važno pitanje.
Kod klasične zaradi na recimo zagrebačkoj burzi jednostavno priložiš potvrdu od svog brokera, ugovor i dokaz isplate na račun i to je to.
Ovdje nema nikakvog ugovora s brokerom, niti druge dokumentacije koju možeš priložiti i to je ono što bi moglo biti jako problematično u ''dokazivanju'' da se zaista radi o kapitalnoj zaradi.


Kako sam i napisao... Jedini dokaz koji imam je e-mail potvrda od Bitstamp-a da sam napravio withdrawal. To se može predstaviti kao potvrda brokera koja se prilaže kod klasične zarade na zagrebačkoj burzi. A gle... Vidjet ćemo kako će proći. U svakom slučaju napišem ovdje kako je prošlo Smiley

OK good luck Smiley
Nestrpljivo čekamo report.

slackovic
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1316
Merit: 566View Profile
February 12, 2018, 07:43:36 PM
 #126

Evo, samo da javim da je prijava poreza na kapitalnu dobit preko JOPPD obrasca prošla bez ikakvih pitanja od strane referenta. Jedino je ženska (referent) rekla da joj je šefica napomenula da će doći netko predati JOPPD obrazac za prijavu poreza na kapitalnu dobit od trgovanja kripto valutama (očito im je to bilo nešto skroz neuobičajeno).
Znači s knjigovođom sam ispunio JOPPD obrazac i predao ga u Poreznu upravu. Nisu me tražili nikakve dodatne dokumente (osim što sam uz prijavu priložio ispis prometa po računu). I to je to... Prijava je predana, trebam platiti porez i miran sam.


▄██████████      █████████▄
▄██████████████████████████▄
▄█████▀          ▀███████▀          ▀████▄
▄█████                ███████                ████▄
▄█████                █████████                ████▄
█████                █████  █████                ████
█████               █████       █████               ████
█████             █████          █████              ████
█████              ████              ████              ████
████▌            █████              █████            ▐███
████▌            ████                  ████            ▐███
█████            █████              █████            ████
█████            ██████      ██████            ████
█████████    █████████████    ████████
█████████      █████████      ████████        ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
         ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
      ▀▀▀▀▀▀▀▀▀
    ▀▀▀▀▀▀▀▀▀
  ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
 ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
       ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
         ▀▀▀▀▀▀
           ▀▀▀▀
             ▀▀
           ▀▀


▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
    ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
      ▀▀▀▀▀▀▀▀▀
          ▀▀▀▀▀▀▀▀▀
        ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
      ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
    ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
            ▀▀▀▀▀▀
              ▀▀▀▀
                   ▀▀
Daniel91
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2534
Merit: 1255View Profile
February 12, 2018, 08:05:52 PM
 #127

Evo, samo da javim da je prijava poreza na kapitalnu dobit preko JOPPD obrasca prošla bez ikakvih pitanja od strane referenta. Jedino je ženska (referent) rekla da joj je šefica napomenula da će doći netko predati JOPPD obrazac za prijavu poreza na kapitalnu dobit od trgovanja kripto valutama (očito im je to bilo nešto skroz neuobičajeno).
Znači s knjigovođom sam ispunio JOPPD obrazac i predao ga u Poreznu upravu. Nisu me tražili nikakve dodatne dokumente (osim što sam uz prijavu priložio ispis prometa po računu). I to je to... Prijava je predana, trebam platiti porez i miran sam.

Jesi li na email dobio potvrdu od porezne da je prijava uspješno prošla u njihovom sustavu i da je prihvaćena?
Kako si ispunio joopd obrazac, koje si šifre koristio?

slackovic
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1316
Merit: 566View Profile
February 12, 2018, 08:11:56 PM
Merited by Daniel91 (1)
 #128

Evo, samo da javim da je prijava poreza na kapitalnu dobit preko JOPPD obrasca prošla bez ikakvih pitanja od strane referenta. Jedino je ženska (referent) rekla da joj je šefica napomenula da će doći netko predati JOPPD obrazac za prijavu poreza na kapitalnu dobit od trgovanja kripto valutama (očito im je to bilo nešto skroz neuobičajeno).
Znači s knjigovođom sam ispunio JOPPD obrazac i predao ga u Poreznu upravu. Nisu me tražili nikakve dodatne dokumente (osim što sam uz prijavu priložio ispis prometa po računu). I to je to... Prijava je predana, trebam platiti porez i miran sam.

Jesi li na email dobio potvrdu od porezne da je prijava uspješno prošla u njihovom sustavu i da je prihvaćena?
Kako si ispunio joopd obrazac, koje si šifre koristio?

Nisam dobio na mail ništa, ali na prvoj stranici JOPPD obrasca imam žig da je prijava zaprimljena. Na mail vjerojatno nisam dobio ništa jer JOPPD obrazac nije predan elektronski nego fizički u ispostavi Porezne uprave.
Što se tiče šifri, ako se ne varam (nisam baš siguran u sve to) to je šifra pod 6.2 i tamo piše šifra 1006


▄██████████      █████████▄
▄██████████████████████████▄
▄█████▀          ▀███████▀          ▀████▄
▄█████                ███████                ████▄
▄█████                █████████                ████▄
█████                █████  █████                ████
█████               █████       █████               ████
█████             █████          █████              ████
█████              ████              ████              ████
████▌            █████              █████            ▐███
████▌            ████                  ████            ▐███
█████            █████              █████            ████
█████            ██████      ██████            ████
█████████    █████████████    ████████
█████████      █████████      ████████        ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
         ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
      ▀▀▀▀▀▀▀▀▀
    ▀▀▀▀▀▀▀▀▀
  ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
 ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
       ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
         ▀▀▀▀▀▀
           ▀▀▀▀
             ▀▀
           ▀▀


▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
    ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
      ▀▀▀▀▀▀▀▀▀
          ▀▀▀▀▀▀▀▀▀
        ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
      ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
    ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
            ▀▀▀▀▀▀
              ▀▀▀▀
                   ▀▀
free-bit.co.in
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1085
Merit: 525


Free Crypto in Stake.com Telegram t.me/StakeCasino


View Profile
February 12, 2018, 08:17:19 PM
 #129

A što je sa nama koji su jedan dio kriptovaluta kupili sa kešom? Treba dokazati uplate ili je samo dovoljan dokaz isplate (promet računa + potvrda bitstampa) ako već plaćam porez na cijeli isplaćeni iznos?

.freebitcoin.       ▄▄▄█▀▀██▄▄▄
   ▄▄██████▄▄█  █▀▀█▄▄
  ███  █▀▀███████▄▄██▀
   ▀▀▀██▄▄█  ████▀▀  ▄██
▄███▄▄  ▀▀▀▀▀▀▀  ▄▄██████
██▀▀█████▄     ▄██▀█ ▀▀██
██▄▄███▀▀██   ███▀ ▄▄  ▀█
███████▄▄███ ███▄▄ ▀▀▄  █
██▀▀████████ █████  █▀▄██
 █▄▄████████ █████   ███
  ▀████  ███ ████▄▄███▀
     ▀▀████   ████▀▀
BITCOIN
DICE
EVENT
BETTING
WIN A LAMBO !

.
            ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄███████████▄▄▄▄▄
▄▄▄▄▄██████████████████████████████████▄▄▄▄
▀██████████████████████████████████████████████▄▄▄
▄▄████▄█████▄████████████████████████████▄█████▄████▄▄
▀████████▀▀▀████████████████████████████████▀▀▀██████████▄
  ▀▀▀████▄▄▄███████████████████████████████▄▄▄██████████
       ▀█████▀  ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀  ▀█████▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
.PLAY NOW.
slackovic
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1316
Merit: 566View Profile
February 12, 2018, 08:25:36 PM
 #130

A što je sa nama koji su jedan dio kriptovaluta kupili sa kešom? Treba dokazati uplate ili je samo dovoljan dokaz isplate (promet računa + potvrda bitstampa) ako već plaćam porez na cijeli isplaćeni iznos?

Ako ćeš plaćati porez na cijeli iznos isplate, onda ne trebaš dokazivati koliko si uplatio. Ali zašto bi državi davao više poreza nego je potrebno? Lijepo dokaži koliko si uplatio, koliko si isplatio i na razliku platiš porez. Predlažem da se konzultiraš s knjigovođom koji će to znati napraviti kako treba...


▄██████████      █████████▄
▄██████████████████████████▄
▄█████▀          ▀███████▀          ▀████▄
▄█████                ███████                ████▄
▄█████                █████████                ████▄
█████                █████  █████                ████
█████               █████       █████               ████
█████             █████          █████              ████
█████              ████              ████              ████
████▌            █████              █████            ▐███
████▌            ████                  ████            ▐███
█████            █████              █████            ████
█████            ██████      ██████            ████
█████████    █████████████    ████████
█████████      █████████      ████████        ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
         ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
      ▀▀▀▀▀▀▀▀▀
    ▀▀▀▀▀▀▀▀▀
  ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
 ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
       ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
         ▀▀▀▀▀▀
           ▀▀▀▀
             ▀▀
           ▀▀


▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
    ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
      ▀▀▀▀▀▀▀▀▀
          ▀▀▀▀▀▀▀▀▀
        ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
      ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
    ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
            ▀▀▀▀▀▀
              ▀▀▀▀
                   ▀▀
free-bit.co.in
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1085
Merit: 525


Free Crypto in Stake.com Telegram t.me/StakeCasino


View Profile
February 12, 2018, 08:35:53 PM
 #131

A što je sa nama koji su jedan dio kriptovaluta kupili sa kešom? Treba dokazati uplate ili je samo dovoljan dokaz isplate (promet računa + potvrda bitstampa) ako već plaćam porez na cijeli isplaćeni iznos?

Ako ćeš plaćati porez na cijeli iznos isplate, onda ne trebaš dokazivati koliko si uplatio. Ali zašto bi državi davao više poreza nego je potrebno? Lijepo dokaži koliko si uplatio, koliko si isplatio i na razliku platiš porez. Predlažem da se konzultiraš s knjigovođom koji će to znati napraviti kako treba...

Fora je u tome da mi je svejedno dal da platim na cijeli iznos ili minus uloženi, pošto će mi razlika biti minimalna na porez koji moram platiti.

Pošto sam uložio xxxxkn, a sad sam u xxxxxxkn  Grin

Naravno morat ću to riješiti uz pomoć knjigovođe da bude sve lijepo crno na bijelo. Cheesy

.freebitcoin.       ▄▄▄█▀▀██▄▄▄
   ▄▄██████▄▄█  █▀▀█▄▄
  ███  █▀▀███████▄▄██▀
   ▀▀▀██▄▄█  ████▀▀  ▄██
▄███▄▄  ▀▀▀▀▀▀▀  ▄▄██████
██▀▀█████▄     ▄██▀█ ▀▀██
██▄▄███▀▀██   ███▀ ▄▄  ▀█
███████▄▄███ ███▄▄ ▀▀▄  █
██▀▀████████ █████  █▀▄██
 █▄▄████████ █████   ███
  ▀████  ███ ████▄▄███▀
     ▀▀████   ████▀▀
BITCOIN
DICE
EVENT
BETTING
WIN A LAMBO !

.
            ▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄███████████▄▄▄▄▄
▄▄▄▄▄██████████████████████████████████▄▄▄▄
▀██████████████████████████████████████████████▄▄▄
▄▄████▄█████▄████████████████████████████▄█████▄████▄▄
▀████████▀▀▀████████████████████████████████▀▀▀██████████▄
  ▀▀▀████▄▄▄███████████████████████████████▄▄▄██████████
       ▀█████▀  ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀  ▀█████▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
.PLAY NOW.
Daniel91
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2534
Merit: 1255View Profile
February 12, 2018, 08:49:50 PM
 #132

Evo, samo da javim da je prijava poreza na kapitalnu dobit preko JOPPD obrasca prošla bez ikakvih pitanja od strane referenta. Jedino je ženska (referent) rekla da joj je šefica napomenula da će doći netko predati JOPPD obrazac za prijavu poreza na kapitalnu dobit od trgovanja kripto valutama (očito im je to bilo nešto skroz neuobičajeno).
Znači s knjigovođom sam ispunio JOPPD obrazac i predao ga u Poreznu upravu. Nisu me tražili nikakve dodatne dokumente (osim što sam uz prijavu priložio ispis prometa po računu). I to je to... Prijava je predana, trebam platiti porez i miran sam.

Jesi li na email dobio potvrdu od porezne da je prijava uspješno prošla u njihovom sustavu i da je prihvaćena?
Kako si ispunio joopd obrazac, koje si šifre koristio?

Nisam dobio na mail ništa, ali na prvoj stranici JOPPD obrasca imam žig da je prijava zaprimljena. Na mail vjerojatno nisam dobio ništa jer JOPPD obrazac nije predan elektronski nego fizički u ispostavi Porezne uprave.
Što se tiče šifri, ako se ne varam (nisam baš siguran u sve to) to je šifra pod 6.2 i tamo piše šifra 1006

I ja isto predajem joopd obrasce fizički, na papiru i svaki puta dobijem na email od porezne potvrdu da je joopd obrazac ispravan i da je prošao.
Za elektroničku prijavu moraš se prvo u FINI registrirati za elektronički potpis, kao fizička ili pravna osoba, i tražiti Finin digitalni certifikat što se i plaća i nije baš jeftino.
Ako nemaš svoj elektronički potpis ne možeš predavati obrasce kroz sustav e porezna.
Kako si popunio ostatak joopd obrasca?
Koju si šifru stavio pod 6.1?
Da li si imao pravo prijaviti izdatke pod 13?
Možeš li nam skenirati obrazac ili bar ovdje prepisati sva polja?
To bi bila velika pomoć i za sve ostale koji to tek misle napraviti.

korni74
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 728
Merit: 506


View Profile
February 12, 2018, 09:34:42 PM
 #133

Šta ako nemaš nikakve dokaz uplate za kupovinu kripto valuta nego samo isplatu sa mjenjačnice(bitstamp recimo) jel bude prošlo kao kapotalna dobit?
slackovic
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1316
Merit: 566View Profile
February 13, 2018, 07:12:58 AM
Last edit: February 13, 2018, 10:20:28 AM by slackovic
Merited by free-bit.co.in (5), Daniel91 (2), Trofo (1), freigeist (1)
 #134

Evo, samo da javim da je prijava poreza na kapitalnu dobit preko JOPPD obrasca prošla bez ikakvih pitanja od strane referenta. Jedino je ženska (referent) rekla da joj je šefica napomenula da će doći netko predati JOPPD obrazac za prijavu poreza na kapitalnu dobit od trgovanja kripto valutama (očito im je to bilo nešto skroz neuobičajeno).
Znači s knjigovođom sam ispunio JOPPD obrazac i predao ga u Poreznu upravu. Nisu me tražili nikakve dodatne dokumente (osim što sam uz prijavu priložio ispis prometa po računu). I to je to... Prijava je predana, trebam platiti porez i miran sam.

Jesi li na email dobio potvrdu od porezne da je prijava uspješno prošla u njihovom sustavu i da je prihvaćena?
Kako si ispunio joopd obrazac, koje si šifre koristio?

Nisam dobio na mail ništa, ali na prvoj stranici JOPPD obrasca imam žig da je prijava zaprimljena. Na mail vjerojatno nisam dobio ništa jer JOPPD obrazac nije predan elektronski nego fizički u ispostavi Porezne uprave.
Što se tiče šifri, ako se ne varam (nisam baš siguran u sve to) to je šifra pod 6.2 i tamo piše šifra 1006

I ja isto predajem joopd obrasce fizički, na papiru i svaki puta dobijem na email od porezne potvrdu da je joopd obrazac ispravan i da je prošao.
Za elektroničku prijavu moraš se prvo u FINI registrirati za elektronički potpis, kao fizička ili pravna osoba, i tražiti Finin digitalni certifikat što se i plaća i nije baš jeftino.
Ako nemaš svoj elektronički potpis ne možeš predavati obrasce kroz sustav e porezna.
Kako si popunio ostatak joopd obrasca?
Koju si šifru stavio pod 6.1?
Da li si imao pravo prijaviti izdatke pod 13?
Možeš li nam skenirati obrazac ili bar ovdje prepisati sva polja?
To bi bila velika pomoć i za sve ostale koji to tek misle napraviti.


Uh... OK, neću sad skenirati dokument ali ću prepisati podatke s njega (ali bez iznosa jer ipak je to privatna stvar). Sve šifre koje nisu navedene dolje su 0,00 kuna.

Strana A:
 • moji osobni podaci
 • pod V.2. - Ukupan iznos predujma za porez na dohodak i prireza porezu na dohodak po osnovi dohotka od kapitala: XXX,XX (upisan iznos porez + prirez koji moram platiti)

Strana B:
 • sve šifre su 0,00

Zadnja strana:
 • 6.1 Oznaka stjecatelja/osiguranika: 1001
 • 6.2 Oznaka primitka/obveze doprinosa: 1006
 • 11. Iznos primitka (oporezivi): X.XXX,XX (upisan iznos koliko sam si isplatio)
 • 13.3 Dohodak: X,XXX.XX (upisan iznos koliko sam si isplatio)
 • 13.5 Porezna osnovica: X,XXX.XX (upisan iznos koliko sam si isplatio)
 • 14.1 Iznos obračunanog poreza na dohodak: XXX,XX (upisan iznos poreza koliko moram platiti - 12% od gornjeg iznosa)
 • 14.2 Iznos obračunanog prireza porezu na dohodak: XX,XX (upisan iznos prireza koliko moram platiti - 10% od iznosa poreza; ovisi o mjestu prebivališta)
 • 16.1 Oznaka načina isplate: 1
 • 16.2 Iznos za isplatu: X.XXX,XX (iznos koji se dobije kad se od ukupno isplaćene svote (13.5) oduzmu porez (14.1) i prirez (14.2))

Eto... To je sve. Nadam se da će nekome pomoći. Samo me nemojte pitati što koja šifra znači jer nemam pojma (obrazac je ispunjavao knjigovođa).Šta ako nemaš nikakve dokaz uplate za kupovinu kripto valuta nego samo isplatu sa mjenjačnice(bitstamp recimo) jel bude prošlo kao kapotalna dobit?

Pa meni je tako prošlo iako nemam nikakvu uplatu. Sve što sam zaradio je bilo preko airdrop-ova i onda sam to još povećao trejdanjem. Znači jedini dokument koji sam predao u Poreznoj upravi (osim JOPPD obrasca) je ispis prometa po deviznom računu gdje se vidi koliko sam si isplatio.


▄██████████      █████████▄
▄██████████████████████████▄
▄█████▀          ▀███████▀          ▀████▄
▄█████                ███████                ████▄
▄█████                █████████                ████▄
█████                █████  █████                ████
█████               █████       █████               ████
█████             █████          █████              ████
█████              ████              ████              ████
████▌            █████              █████            ▐███
████▌            ████                  ████            ▐███
█████            █████              █████            ████
█████            ██████      ██████            ████
█████████    █████████████    ████████
█████████      █████████      ████████        ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
         ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
      ▀▀▀▀▀▀▀▀▀
    ▀▀▀▀▀▀▀▀▀
  ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
 ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
       ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
         ▀▀▀▀▀▀
           ▀▀▀▀
             ▀▀
           ▀▀


▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
    ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
      ▀▀▀▀▀▀▀▀▀
          ▀▀▀▀▀▀▀▀▀
        ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
      ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
    ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
            ▀▀▀▀▀▀
              ▀▀▀▀
                   ▀▀
Trofo
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1358
Merit: 1018


Join the world-leading crypto sportsbook NOW!


View Profile
February 13, 2018, 07:35:17 AM
 #135

@slackovic

Hvala na detaljnom opisu tvog JOPPD obrazsca. Ne treba mi trenutno ali hoće u bliskoj budućnosti pa je stvarno dobro imati neki predložak da čovjek zna kako početi.

slackovic
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1316
Merit: 566View Profile
February 13, 2018, 07:38:57 AM
Merited by tuvok007 (1)
 #136

@slackovic

Hvala na detaljnom opisu tvog JOPPD obrazsca. Ne treba mi trenutno ali hoće u bliskoj budućnosti pa je stvarno dobro imati neki predložak da čovjek zna kako početi.

Nema na čemu. Nadam se i vjerujem da će ovo proći u Poreznoj, odnosno da neće naknadno tražiti ništa (mogu im dati još samo ispis maila kao potvrdu da sam iznos isplatio sa Bitstamp burze). A ako ovime nekome uštedim koju kunu da ne mora platiti knjigovođi, još bolje Smiley


▄██████████      █████████▄
▄██████████████████████████▄
▄█████▀          ▀███████▀          ▀████▄
▄█████                ███████                ████▄
▄█████                █████████                ████▄
█████                █████  █████                ████
█████               █████       █████               ████
█████             █████          █████              ████
█████              ████              ████              ████
████▌            █████              █████            ▐███
████▌            ████                  ████            ▐███
█████            █████              █████            ████
█████            ██████      ██████            ████
█████████    █████████████    ████████
█████████      █████████      ████████        ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
         ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
      ▀▀▀▀▀▀▀▀▀
    ▀▀▀▀▀▀▀▀▀
  ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
 ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
       ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
         ▀▀▀▀▀▀
           ▀▀▀▀
             ▀▀
           ▀▀


▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
    ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
      ▀▀▀▀▀▀▀▀▀
          ▀▀▀▀▀▀▀▀▀
        ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
      ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
    ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
            ▀▀▀▀▀▀
              ▀▀▀▀
                   ▀▀
tuvok007
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1316
Merit: 1001


View Profile
February 13, 2018, 10:47:29 AM
 #137

To sa poreznom je skroz za poludit, meni je rekla teta koja tamo radi da za sad niš ne moram poduzimat jer mi je sjelo par tisuca kuna na devizni a ako ce nešto trebat onda ce me zvat. Ali sad me pere paranoja da cu dobit neku kaznu jer nisam nis platio na to kaj mi je sjelo a ne znam dal mi je posjet poreznoj uopce zabiljezen tako da se mogu opravdat da sam dolazio pitat ako mi stigne kakva kazna. Idem ja opet u poreznu za svaki slucaj da ne najebem  Shocked . Jebeš takvu državu  Grin .
slackovic
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1316
Merit: 566View Profile
February 13, 2018, 11:03:31 AM
 #138

To sa poreznom je skroz za poludit, meni je rekla teta koja tamo radi da za sad niš ne moram poduzimat jer mi je sjelo par tisuca kuna na devizni a ako ce nešto trebat onda ce me zvat. Ali sad me pere paranoja da cu dobit neku kaznu jer nisam nis platio na to kaj mi je sjelo a ne znam dal mi je posjet poreznoj uopce zabiljezen tako da se mogu opravdat da sam dolazio pitat ako mi stigne kakva kazna. Idem ja opet u poreznu za svaki slucaj da ne najebem  Shocked . Jebeš takvu državu  Grin .

Ma pusti ti to "teta u poreznoj mi je rekla". Reci joj neka ti da na pismeno da ne trebaš ništa i vidjet ćeš kako će promijeniti priču. Sigurno će reći da će provjeriti i javiti ti. Nema šanse da će ti na pismeno dati da ne trebaš platiti porez.


▄██████████      █████████▄
▄██████████████████████████▄
▄█████▀          ▀███████▀          ▀████▄
▄█████                ███████                ████▄
▄█████                █████████                ████▄
█████                █████  █████                ████
█████               █████       █████               ████
█████             █████          █████              ████
█████              ████              ████              ████
████▌            █████              █████            ▐███
████▌            ████                  ████            ▐███
█████            █████              █████            ████
█████            ██████      ██████            ████
█████████    █████████████    ████████
█████████      █████████      ████████        ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
         ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
      ▀▀▀▀▀▀▀▀▀
    ▀▀▀▀▀▀▀▀▀
  ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
 ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
       ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
         ▀▀▀▀▀▀
           ▀▀▀▀
             ▀▀
           ▀▀


▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
    ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
      ▀▀▀▀▀▀▀▀▀
          ▀▀▀▀▀▀▀▀▀
        ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
      ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
    ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
            ▀▀▀▀▀▀
              ▀▀▀▀
                   ▀▀
freigeist
Hero Member
*****
Offline Offline

Activity: 1072
Merit: 525


View Profile
February 13, 2018, 11:29:35 AM
 #139

To sa poreznom je skroz za poludit, meni je rekla teta koja tamo radi da za sad niš ne moram poduzimat jer mi je sjelo par tisuca kuna na devizni a ako ce nešto trebat onda ce me zvat. Ali sad me pere paranoja da cu dobit neku kaznu jer nisam nis platio na to kaj mi je sjelo a ne znam dal mi je posjet poreznoj uopce zabiljezen tako da se mogu opravdat da sam dolazio pitat ako mi stigne kakva kazna. Idem ja opet u poreznu za svaki slucaj da ne najebem  Shocked . Jebeš takvu državu  Grin .

Gde je pečat?!
Bez pečata ništa! Wink

Daniel91
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 2534
Merit: 1255View Profile
February 13, 2018, 04:33:28 PM
 #140

Evo, samo da javim da je prijava poreza na kapitalnu dobit preko JOPPD obrasca prošla bez ikakvih pitanja od strane referenta. Jedino je ženska (referent) rekla da joj je šefica napomenula da će doći netko predati JOPPD obrazac za prijavu poreza na kapitalnu dobit od trgovanja kripto valutama (očito im je to bilo nešto skroz neuobičajeno).
Znači s knjigovođom sam ispunio JOPPD obrazac i predao ga u Poreznu upravu. Nisu me tražili nikakve dodatne dokumente (osim što sam uz prijavu priložio ispis prometa po računu). I to je to... Prijava je predana, trebam platiti porez i miran sam.

Jesi li na email dobio potvrdu od porezne da je prijava uspješno prošla u njihovom sustavu i da je prihvaćena?
Kako si ispunio joopd obrazac, koje si šifre koristio?

Nisam dobio na mail ništa, ali na prvoj stranici JOPPD obrasca imam žig da je prijava zaprimljena. Na mail vjerojatno nisam dobio ništa jer JOPPD obrazac nije predan elektronski nego fizički u ispostavi Porezne uprave.
Što se tiče šifri, ako se ne varam (nisam baš siguran u sve to) to je šifra pod 6.2 i tamo piše šifra 1006

I ja isto predajem joopd obrasce fizički, na papiru i svaki puta dobijem na email od porezne potvrdu da je joopd obrazac ispravan i da je prošao.
Za elektroničku prijavu moraš se prvo u FINI registrirati za elektronički potpis, kao fizička ili pravna osoba, i tražiti Finin digitalni certifikat što se i plaća i nije baš jeftino.
Ako nemaš svoj elektronički potpis ne možeš predavati obrasce kroz sustav e porezna.
Kako si popunio ostatak joopd obrasca?
Koju si šifru stavio pod 6.1?
Da li si imao pravo prijaviti izdatke pod 13?
Možeš li nam skenirati obrazac ili bar ovdje prepisati sva polja?
To bi bila velika pomoć i za sve ostale koji to tek misle napraviti.


Uh... OK, neću sad skenirati dokument ali ću prepisati podatke s njega (ali bez iznosa jer ipak je to privatna stvar). Sve šifre koje nisu navedene dolje su 0,00 kuna.

Strana A:
 • moji osobni podaci
 • pod V.2. - Ukupan iznos predujma za porez na dohodak i prireza porezu na dohodak po osnovi dohotka od kapitala: XXX,XX (upisan iznos porez + prirez koji moram platiti)

Strana B:
 • sve šifre su 0,00

Zadnja strana:
 • 6.1 Oznaka stjecatelja/osiguranika: 1001
 • 6.2 Oznaka primitka/obveze doprinosa: 1006
 • 11. Iznos primitka (oporezivi): X.XXX,XX (upisan iznos koliko sam si isplatio)
 • 13.3 Dohodak: X,XXX.XX (upisan iznos koliko sam si isplatio)
 • 13.5 Porezna osnovica: X,XXX.XX (upisan iznos koliko sam si isplatio)
 • 14.1 Iznos obračunanog poreza na dohodak: XXX,XX (upisan iznos poreza koliko moram platiti - 12% od gornjeg iznosa)
 • 14.2 Iznos obračunanog prireza porezu na dohodak: XX,XX (upisan iznos prireza koliko moram platiti - 10% od iznosa poreza; ovisi o mjestu prebivališta)
 • 16.1 Oznaka načina isplate: 1
 • 16.2 Iznos za isplatu: X.XXX,XX (iznos koji se dobije kad se od ukupno isplaćene svote (13.5) oduzmu porez (14.1) i prirez (14.2))

Eto... To je sve. Nadam se da će nekome pomoći. Samo me nemojte pitati što koja šifra znači jer nemam pojma (obrazac je ispunjavao knjigovođa).Šta ako nemaš nikakve dokaz uplate za kupovinu kripto valuta nego samo isplatu sa mjenjačnice(bitstamp recimo) jel bude prošlo kao kapotalna dobit?

Pa meni je tako prošlo iako nemam nikakvu uplatu. Sve što sam zaradio je bilo preko airdrop-ova i onda sam to još povećao trejdanjem. Znači jedini dokument koji sam predao u Poreznoj upravi (osim JOPPD obrasca) je ispis prometa po deviznom računu gdje se vidi koliko sam si isplatio.

Hvala na ovome.
Ovo je prvi put da je netko prijavio porez za kapitalnu dobit od bitcoina.
Ako ovo uspješno prođe, tvoji će podaci pomoći mnogima da naprave isto, prijave uspješno porez na zaradu od bitcoina i ''mirno spavaju''.

Pages: « 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!