The Odyssey izleyen var mı? Hafta sonu olmazsa da yakın zamanda izlemeyi düşünüyorum. Daha bugün vizyona girdi, filmin kendisinden çok IMAX ve normal sinema deneyimi konuşuldu. Türkiye'de her yerde IMAX yok maalesef, ama filmin en geniş görüntüsü ancak orada izlenebiliyor. Normal sinemada ciddi ölçüde üstten ve alttan kesinti oluyor.
Eleştiriler olsa da Nolan'ın diskografisinde bir şaheser olarak daha hatırlanır diye düşünüyorum. Çok büyük bir fiyasko olsaydı çoktan anlaşılırdı.
Filmi izledim. IMAX konusunda konuşmak gerekirse filmi izlerken kırpılmış olduğunun çok net farkına varıyorsunuz. bazı sahnelerde karakterler olaylar zar zor sığıyor çerçeveye. Ama %99,9'luk dilim bu filmi normal salonlarda izleyeceğinden hep merkezde tutmaya çalışmışlar.
Öneri kesinlikle ediyorum, çok azımızın gerçek çekildiği gibi izleme şansı vardır ama kaliteli bulduğunuz bir sinemada izlemek de oldukça iyi olacaktır. Parasını hak eden bir yere gitmek önemli parlaklık, ses gibi sorunları böyle filmlerde yaşamamak lazım insanı soğutur.
Neredeyse 3 saat olduğunu hiç hissettirmeyen bir filmdi ayrıca, burada detayına girmeyeyim bazı sahneler çok ihtişamlıydı tüylerim diken diken oldu diyebilirim. Tavsiye ediyorum.