Bitcoin Forum
December 06, 2016, 04:07:06 PM *
News: Latest stable version of Bitcoin Core: 0.13.1  [Torrent].
 
   Home   Help Search Donate Login Register  
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
Author Topic: x2 6990 + x1 6950 problems, help please! (2 BTC reward for fix!)  (Read 3596 times)
NANO
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 28


View Profile
June 23, 2011, 10:49:13 PM
 #1

Hi, I have 2 Sapphire 6990 and 1 XFX 6950 in my mining rig with a 1200W coolermaster. 2 Monitors and 1 dummy plug, so the 3 cards supposed to be active. When I open Guiminer I just see 3 devices... but the problem is the 6990 devices are just one core of the card so 3 devices isnt correct... I found that when in Catalyst driver I active the "crossfire" option for both 6990 in Guiminer I get the 5 devices correct (4 cores from 6990s and 1 core from 6950) BUT when I start mining with the 6990s I get the error "Verification failed, check hardware!" after few seconds running...

Any help? I tried almost everything... format windows xp, windows 7, 2 power sources, just 2 cards, etc... like 3 days trying to get all runing ok and still nothing Sad
1481040426
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481040426

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481040426
Reply with quote  #2

1481040426
Report to moderator
Advertised sites are not endorsed by the Bitcoin Forum. They may be unsafe, untrustworthy, or illegal in your jurisdiction. Advertise here.
1481040426
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481040426

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481040426
Reply with quote  #2

1481040426
Report to moderator
1481040426
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481040426

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481040426
Reply with quote  #2

1481040426
Report to moderator
1481040426
Hero Member
*
Offline Offline

Posts: 1481040426

View Profile Personal Message (Offline)

Ignore
1481040426
Reply with quote  #2

1481040426
Report to moderator
fabianhjr
Sr. Member
****
Offline Offline

Activity: 322


Do The Evolution


View Profile
June 23, 2011, 11:03:30 PM
 #2

Please remove the CrossFire cord/cable thingy and disable the CrossFire support. Please be aware that the card might be presenting both cores as a single device. My advice would be to compare the hashing metric to what you might expect from a 6990.

NANO
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 28


View Profile
June 23, 2011, 11:21:49 PM
 #3

I dont have any cable or anything fisics between the cards, so fisics crossfire... I mean when I active the crossfire option in Catalyst software... seems to be for make both cores of 6990 work as one or something like that... Dont know really.

Guiminer isnt presenting the 2 cores as a single device because mine just at 330 mhash/s so that in one 6990 is just one core running...
NANO
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 28


View Profile
June 24, 2011, 01:01:29 AM
 #4

I tried with 2 PSU together so isnt a power problem.
irishmick
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 134


View Profile
June 24, 2011, 01:10:52 AM
 #5

I thought windows opencl drivers limited gpu processing to 4. Try taking out the 6950. All good now? Probably have to try linux if that is the case.





18R5SqJLJAEgWAiHSCmAtzw5MPbwodJNKz

http://doge.crypto49er.com:9555         http://doge-eu.crypto49er.com:9555
Pool donations: DTPgwgDvyDL3vcnJFf33nkhBm6o2ZxVT6G
NANO
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 28


View Profile
June 24, 2011, 01:19:29 AM
 #6

Will try without the 6950 right now.

BTW what about the crossfire ticket in Catalyst software? with it in OFF the 4 cores of 6990s dont appear in guiminer Sad
irishmick
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 134


View Profile
June 24, 2011, 01:21:41 AM
 #7

Will try without the 6950 right now.

BTW what about the crossfire ticket in Catalyst software? with it in OFF the 4 cores of 6990s dont appear in guiminer Sad

Sorry I don't own any 6990's so I'm not entirely sure. Maybe the 6990 does an internal crossfire to utilize both gpu's? But that's just pulling an answer outta my rear ;o)

http://doge.crypto49er.com:9555         http://doge-eu.crypto49er.com:9555
Pool donations: DTPgwgDvyDL3vcnJFf33nkhBm6o2ZxVT6G
NANO
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 28


View Profile
June 24, 2011, 02:47:22 AM
 #8

Thats is what I think too, but dont really sure...
NANO
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 28


View Profile
June 24, 2011, 09:25:02 AM
 #9

Im doing test with just one 6990 and nothing more and is all screwed... without activating the CrossfireX mode in Catalyst Guiminer only shows one device and is just one core because 330 mhash/s

If I active the CrossfireX mode in Catalyst I see 2 devices in Guiminer (both cores) but after few seconds mining one device shows "Verification failed, check hardware!" erros like crazy!

any help please?!
Wepp
Jr. Member
*
Offline Offline

Activity: 46


View Profile
June 24, 2011, 11:50:21 AM
 #10

Maybe one of the 6990's is bad. Did you try the other card (alone)? Is the OC switch off (position 2)? Are both PCI-e power cables connected to the card? Try running one card alone in a different PCI-e slot.

What is the brand and model of your motherboard?
What is the brand and model of your PSU?

BTC: 1HkwwvShZWQbW4NZ8qtUBesEQxJ46je2Wa
LTC: LffG9SF9fAxA1MaSUjD2hWaGd8xuTz8H9y
Departure
Member
**
Offline Offline

Activity: 116



View Profile
June 24, 2011, 11:55:55 AM
 #11

You can't run more than 4 GPU's in windows as the drivers wont allow it, if you run windows then remove the 6950 or use a linux distro...


jgraham
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140


<Pretentious and poorly thought out latin phrase>


View Profile
June 24, 2011, 12:11:13 PM
 #12

Im doing test with just one 6990 and nothing more and is all screwed... without activating the CrossfireX mode in Catalyst Guiminer only shows one device and is just one core because 330 mhash/s

If I active the CrossfireX mode in Catalyst I see 2 devices in Guiminer (both cores) but after few seconds mining one device shows "Verification failed, check hardware!" erros like crazy!

any help please?!
This *sounds* like a driver problem.  It's windows so the amount of low-level troubleshooting one can do is limited.  Clean install is an option.
If Linux is an option for you.   There's plenty of experience on this board.   I'm running the same 6990 using Gentoo (but I think most people here use Ubuntu).  I'm even running it in parallel with a GTX480 without too much trouble.

I'm rather good with Linux.  If you're having problems with your mining rig I'll help you out remotely for 0.05.  You can also propose a flat-rate for some particular task.  PM me for details.
padrino
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1260



View Profile
June 24, 2011, 08:28:12 PM
 #13

You can't run more than 4 GPU's in windows as the drivers wont allow it, if you run windows then remove the 6950 or use a linux distro...



I ran 6 GPUs with 11.6 on Windows 7 64-bit this week and it works fine, AMD support  also confirmed that 11.6 raised the limit to 8. My biggest problem was that the GUI overclock tools don't seem to be built around supporting that many GPUs, they would run fine but I could not overclock things using the popular tools.

1CPi7VRihoF396gyYYcs2AdTEF8KQG2BCR
NANO
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 28


View Profile
June 25, 2011, 12:02:25 AM
 #14

Maybe one of the 6990's is bad. Did you try the other card (alone)? Is the OC switch off (position 2)? Are both PCI-e power cables connected to the card? Try running one card alone in a different PCI-e slot.

What is the brand and model of your motherboard?
What is the brand and model of your PSU?

Tried all the above mentioned before, switch OC is off, both cables connected, tried 2 PSU together, etc.

MOBO is DFI Lanparty LT x48
PSU is CoolerMaster Silent Pro 1200W Gold

The results are the same with both cards... dont think both cards are bad... maybe but really?...
NANO
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 28


View Profile
June 25, 2011, 12:02:56 AM
 #15

You can't run more than 4 GPU's in windows as the drivers wont allow it, if you run windows then remove the 6950 or use a linux distro...



I have problems with just ONE card in the system...
NANO
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 28


View Profile
June 25, 2011, 12:04:25 AM
 #16

Im doing test with just one 6990 and nothing more and is all screwed... without activating the CrossfireX mode in Catalyst Guiminer only shows one device and is just one core because 330 mhash/s

If I active the CrossfireX mode in Catalyst I see 2 devices in Guiminer (both cores) but after few seconds mining one device shows "Verification failed, check hardware!" erros like crazy!

any help please?!
This *sounds* like a driver problem.  It's windows so the amount of low-level troubleshooting one can do is limited.  Clean install is an option.
If Linux is an option for you.   There's plenty of experience on this board.   I'm running the same 6990 using Gentoo (but I think most people here use Ubuntu).  I'm even running it in parallel with a GTX480 without too much trouble.

Tried first with windows 7 x64, then format and clean install with windows xp x32 and the same results... linux isnt an option right now Sad
NANO
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 28


View Profile
June 25, 2011, 12:05:44 AM
 #17

You can't run more than 4 GPU's in windows as the drivers wont allow it, if you run windows then remove the 6950 or use a linux distro...



I ran 6 GPUs with 11.6 on Windows 7 64-bit this week and it works fine, AMD support  also confirmed that 11.6 raised the limit to 8. My biggest problem was that the GUI overclock tools don't seem to be built around supporting that many GPUs, they would run fine but I could not overclock things using the popular tools.

Did you use AfterBurner ? how many cores can you control with it?
NANO
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 28


View Profile
June 25, 2011, 12:07:58 AM
 #18

reward is now 2 BTC for the one who really help me to get this cards working as they should!
jgraham
Full Member
***
Offline Offline

Activity: 140


<Pretentious and poorly thought out latin phrase>


View Profile
June 25, 2011, 12:28:33 AM
 #19

reward is now 2 BTC for the one who really help me to get this cards working as they should!
Ok, are you using the default drivers or the latest from ATI?

Jono

I'm rather good with Linux.  If you're having problems with your mining rig I'll help you out remotely for 0.05.  You can also propose a flat-rate for some particular task.  PM me for details.
NANO
Newbie
*
Offline Offline

Activity: 28


View Profile
June 25, 2011, 12:43:46 AM
 #20

Latest driver from AMD.com and the latest AMD APP SDK, latest guiminer, latest gpu-z, latest afterburner.

Will show some screenshots soon!
Pages: [1] 2 »  All
  Print  
 
Jump to:  

Sponsored by , a Bitcoin-accepting VPN.
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!