sxafir
|
|
October 11, 2017, 05:23:46 PM |
|
czy ktoś skorzystał z eBTC? w ciągu jednego dnia skoczyło z $0,01 na $0,86
To był airdrop.Ja mam ale sobie jeszcze poczekam.
|
|
|
|
raiderosik
|
|
October 12, 2017, 10:46:14 AM |
|
To był airdrop.Ja mam ale sobie jeszcze poczekam. Jak myślisz jak długo warto czekać z eBTC? skoczy cena jeszcze na tyle żeby można było zarobić na trade?
|
|
|
|
gargusio
Newbie
Activity: 57
Merit: 0
|
|
October 12, 2017, 11:44:29 AM |
|
To był airdrop.Ja mam ale sobie jeszcze poczekam. Jak myślisz jak długo warto czekać z eBTC? skoczy cena jeszcze na tyle żeby można było zarobić na trade? Ja sprzedałem jak stał na $0,21 bo spanikowałem. Jak spadnie do $0,08 to kupię więcej i poczekam na zamianę, a jak nie to przypadło. Apropos pasywnego dochodu to czekam na rozwój wydarzeń z Dimcoin, udało mi się uciułać trochę tokenów podczas ICO
|
|
|
|
wojteks102
|
|
October 12, 2017, 04:15:14 PM |
|
Apropos pasywnego dochodu to czekam na rozwój wydarzeń z Dimcoin, udało mi się uciułać trochę tokenów podczas ICO
Kampania bounty? Jakaś pomoc w projekcie? Czy po prostu zakupiłeś trochę u nich? Jesteś w stanie powiedzieć coś więcej (ciekawego) o tym projekcie?
|
|
|
|
gargusio
Newbie
|
|
October 13, 2017, 04:41:46 AM |
|
Po prostu zakupiłem od nich przez XEM podczas ICO. $1 = 1 Token 1 Token = 100 Dimcoins
Wtedy jeden Dimcoin kosztował $0,01, teraz stoi $0,04 mimo że nie ma go jeszcze na żadnym rynku.
Osoby które mają powyżej 50 Tokenów będą otrzymywać prowizje od każdej transakcji, 30% ceny transakcji dzielone na około 7tys ludzi.
Do 2019 mają w planie uczestniczyć w 1% wszystkich globalnych transakcji, nie wiem czy im się to uda ale jeżeli tak to każdy kto ma powyżej 50 Tokenów dostanie ok. $30tys rocznie. Sprawdź HYBSE, który jest wypuszczony przez nich.
Mają ciekawy Roadmap i Whitepaper, muszę przyznać że to może się udać
W grudniu Dimcoin wejdzie w obieg, zobaczymy co się zacznie dziać.
Generalnie Tokeny można było zakupić tylko podczas ICO,ale można czasami trafić że ludzie chcą odsprzedać swoje. Oczywiście nie ma żadnej wymiany walut także tylko escrow
|
|
|
|
sxafir
|
|
October 13, 2017, 06:26:26 AM |
|
Co dalej z tym dochodem pasywnym?
|
|
|
|
gargusio
Newbie
|
|
October 13, 2017, 07:04:48 AM |
|
|
|
|
|
Pitet71
Newbie
Activity: 1
|
|
October 13, 2017, 08:31:39 AM |
|
|
|
|
|
wojteks102
|
|
October 13, 2017, 10:30:11 PM |
|
Dla tych co lubią dochód pasywny przez Stake'owanie polecam zainteresować się tematem POSToken'u.. Niedługo 3cia runda airdropu, niestety narazie brak konkretnej daty
|
|
|
|
sxafir
|
|
October 14, 2017, 05:44:49 AM |
|
To nie lepiej kupić bitcconect coin i stakowac.Cena wydaję się stabilna.
|
|
|
|
trawka
Newbie
Activity: 35
|
|
October 14, 2017, 06:41:26 AM |
|
Dla tych co lubią dochód pasywny przez Stake'owanie polecam zainteresować się tematem POSToken'u.. Niedługo 3cia runda airdropu, niestety narazie brak konkretnej daty Jeden z lepszych airdropów mądrze pomyślany i zorganizowany.Ale znając mentalność ludzi będą sprzedawać jak inne wynalazki PUMP i do kosza.
|
|
|
|
wojteks102
|
|
October 14, 2017, 03:53:19 PM |
|
Dla tych co lubią dochód pasywny przez Stake'owanie polecam zainteresować się tematem POSToken'u.. Niedługo 3cia runda airdropu, niestety narazie brak konkretnej daty Jeden z lepszych airdropów mądrze pomyślany i zorganizowany.Ale znając mentalność ludzi będą sprzedawać jak inne wynalazki PUMP i do kosza. A ja tam obecnie jakoś mam pozytywne wrażenia, 3cia runda będzie niedługo i myślę, że będzie jeszcze więcej chętnych, zainteresowanie w wątku również na wysokim poziomie mimo zakończonej drugiej rundy, POS wreszcie na coinmarketcap.. może z tego coś się urodzi większego
|
|
|
|
b95123
Member
Activity: 76
Merit: 10
|
|
October 24, 2017, 06:33:42 PM |
|
Próbował ktoś używać do tego VPS? Jak wygląda sprawa bezpieczństwa portfela na VPSie? Czy zaszyfrowanie portfela załatwia sprawę?
|
|
|
|
rzepa
|
|
October 24, 2017, 06:44:07 PM |
|
Próbował ktoś używać do tego VPS? Jak wygląda sprawa bezpieczństwa portfela na VPSie? Czy zaszyfrowanie portfela załatwia sprawę?
Ja bym się nie bawił w żadne VPS'y tylko postawił sobie malinkę. Rasberry PI w wersji 3 kupisz już nawet za 150zł a możesz sobie postawić serwer 24/7 który będzie pobierał tyle prądu co ładowarka od telefonu.
|
|
|
|
b95123
Member
|
|
October 24, 2017, 08:15:19 PM |
|
Ja bym się nie bawił w żadne VPS'y tylko postawił sobie malinkę. Rasberry PI w wersji 3 kupisz już nawet za 150zł a możesz sobie postawić serwer 24/7 który będzie pobierał tyle prądu co ładowarka od telefonu. Mógłbyś to trochę rozwinąć dlaczego taki wybór. Chodzi o koszt, bezpieczeństwo, łatwość obsługi?
|
|
|
|
Leass
|
|
October 24, 2017, 08:34:58 PM |
|
Ja bym się nie bawił w żadne VPS'y tylko postawił sobie malinkę. Rasberry PI w wersji 3 kupisz już nawet za 150zł a możesz sobie postawić serwer 24/7 który będzie pobierał tyle prądu co ładowarka od telefonu. Mógłbyś to trochę rozwinąć dlaczego taki wybór. Chodzi o koszt, bezpieczeństwo, łatwość obsługi? Wszystko oprócz łatwości obsługi jeśli nie znamy linuxa Dodatkowo w zależności od coinów można postawić 3-4 portfele na Pi 3 (cli, pełne graficzne 2 uciągnie) Obecnie na malince stakuje PIEX, 808coin i 1337 - daje radę, ale ogarnięcie syfu na początku trochę może zająć dla niewprawionych. + jest taki, że większość oprogramowania kompilujemy samodzielnie, więc odpada większość potencjalnych wirusów.
|
|
|
|
b95123
Member
|
|
October 24, 2017, 08:42:21 PM |
|
Dzięki za wyjaśnienie. Obadam temat.
|
|
|
|
rzepa
|
|
October 25, 2017, 10:58:09 PM |
|
Ja bym się nie bawił w żadne VPS'y tylko postawił sobie malinkę. Rasberry PI w wersji 3 kupisz już nawet za 150zł a możesz sobie postawić serwer 24/7 który będzie pobierał tyle prądu co ładowarka od telefonu. Mógłbyś to trochę rozwinąć dlaczego taki wybór. Chodzi o koszt, bezpieczeństwo, łatwość obsługi? Chodzi głównie o bezpieczeństwo ( trzeba też pamiętać o zabezpieczeniu swojej sieci ). Osobiście bałbym się trzymać sporo warte coiny w POS na obcym serwerze Jeśli ktoś się włamie a może być to nawet administrator będzie miał dostęp do naszych kluczy prywatnych. Wiadomo można zabezpieczyć portfel ale sama świadomość nie pozwoliłaby mi spokojnie spać. Jest to też ograniczenie kosztów, za 150zł masz urządzenie które później możesz dowolnie wykorzystać/sprzedać.
|
|
|
|
Gambero
Member
Activity: 66
|
|
October 26, 2017, 08:03:53 AM |
|
Ja ze swojej strony zaczynam przygodę z Unify. Lada moment monety zakończą okres dojrzewania i zobaczymy z jaką regularnością staki będą się generować. Swoją drogą portfel Unify wygląda jak z radzieckiej epoki
|
|
|
|
b95123
Member
|
|
October 26, 2017, 10:44:54 AM |
|
Ja bym się nie bawił w żadne VPS'y tylko postawił sobie malinkę. Rasberry PI w wersji 3 kupisz już nawet za 150zł a możesz sobie postawić serwer 24/7 który będzie pobierał tyle prądu co ładowarka od telefonu. Mógłbyś to trochę rozwinąć dlaczego taki wybór. Chodzi o koszt, bezpieczeństwo, łatwość obsługi? Chodzi głównie o bezpieczeństwo ( trzeba też pamiętać o zabezpieczeniu swojej sieci ). Osobiście bałbym się trzymać sporo warte coiny w POS na obcym serwerze Jeśli ktoś się włamie a może być to nawet administrator będzie miał dostęp do naszych kluczy prywatnych. Wiadomo można zabezpieczyć portfel ale sama świadomość nie pozwoliłaby mi spokojnie spać. Jest to też ograniczenie kosztów, za 150zł masz urządzenie które później możesz dowolnie wykorzystać/sprzedać. Ok. Ale przyznam że trochę tego nie rozumiem. W takim razie co daje funkcja encrypt? Czy po zaszyfrowaniu portfela dalej można przejąć środki? Jest jeszcze "unlock wallet for staking only". Daje to coś czy to tylko pić na wodę dla komfortu psychicznego. Może mi to ktoś wytłumaczyć?
|
|
|
|
|