Δεν είχα ποτέ εμπιστοσύνη στη ΔΕΗ και όπως ξέρεις δουλεύουν τον κόσμο που ήδη έβαλε,
και ακόμα δεν έχουν πάρει φράγκο. Εγώ θα το έκανα έτσι κι αλλιώς για μένα,
με "αυτόνομου τύπου" Φ/Β που δεν χρειάζονται σύνδεση στο δίκτυο,
απλά για να έχω οικονομία και δε πα να γ**** η ΔΕΗ. Αν σοβαρευτούν στο μέλλον και πληρώνουν,
τότε ναι δεν θα με χαλάει να μου αφαιρούν ή να με πληρώνουν για ότι περισσεύει,
αλλά προς το παρόν δεν με ενδιαφέρει τίποτα περισσότερο απ το να μην τους πληρώνω τα κερατιάτικα
που βάζουν εκτός ρεύματος, τέλη, εισφορές, χαράτσια κλπ παπαριές.
Τώρα όσο για το Mining, το βασικότερο είναι το performance per watt.
Οπότε για να ανέβουμε σε Th/s θέλουμε περισσότερη παροχή,
και αναγκαστικά θα πρέπει ή να μειώσω την κατανάλωση με οικονομικότερους Miners,
ή να βάλω περισσότερο ρεύμα για να γίνει το scale.
Μιλάμε πάντα για οικιακές εγκαταστάσεις, αν και έχω τριφασικό με 40άρες/60άρες ασφάλειες,
αλλά είναι και το κτήριο που έχει κατανάλωση, δεν θα ταίζουμε τα ASICs και θα ψήνουμε το φαί στη φουφού
Τα 10KW max που επιτρέπει ο νόμος για σπίτια, είναι και το επενδυτικό μου όριο για τώρα.
Οπότε τα μισά θα πηγαίνουν για τους miners και τα άλλα μισά για τα 2 σπίτια,
αφού περίπου ένα μέσο ελληνικό σπίτι θέλει 2.5kw την ημέρα για γενική/τυπική χρήση.
Στα 5Kw που θα έχουν οι miners, μπορώ να έχω 10Th/s αν θεωριτικά έχω μοντέρνα ASICs με 0,5w κατανάλωση,
ή αν κάνω undervolt/underclock τα μυρμίγκια να σκάβουν πιο οικονομικά και προσθέσω περισσότερα για να καλύψω τη διαφορά.
Στην ουσία είναι ένα μόνιμο κυνήγι της εξίσωσης :
Τζίρος (σε coins)
_______________ *ΤρέχονταΧρόνοΕπένδυσης *ΤωρινήΔυσκολίαHashing -ΜετάπτωσηΕπένδυσης% +ΥπεραξίαΝομίσματος%
(Κόστος εξοπλισμού + Έξοδα λειτουργίας)
= Κέρδος
Και προσπαθούμε πάντα να βελτιώσουμε έναν ή περισσότερους από αυτούς τους παράγοντες
- Με πιο γρήγορο εξοπλισμό
- Με λιγότερη κατανάλωση
- Με ταχύτερο mining στον ίδιο χρόνο
- Με τράμπα νομίσματα με άλλα νομίσματα
- Με πώληση του ξεπερασμένου εξοπλισμού και αγορά νέου αποδοτικότερου