bence iş yapmayacak gibi bir izlenimi var projenin, işleyişinde bir sıkıntı var sanki.
token verip kredi alacağız ,ok ama token verip niye kredi alayım
tokeni paraya çevirebilirim zaten.
karşılığında bişey verildiğinde o kredi olmaz alışveriş olur.bankadan kredi alırken karşılığında bişey vermiyoruz sonuçta zaten verecek durumumuz olsa kredi çekmeyiz.ya ipotek yapıyoruz ya güven sağlıyoruz (maaş bordrosu vs.)bankayla sıkıntı yaşadığımızda yasal yaptırımı var dolandırıcılığa karşı caydırıcılık sağlıyor.bunda yasal bir dayanakta yok vurgun yapıp kaçabiliriz yani.
token verip kredi almak bi noktada mantıklı olabilir hocam ; şöyle bi senaryo oluşturabiliriz.
elimde 2-3 yıl sonra değerleneceğini bildiğim ve o an nakit karşılığı 5 birim olan bi token olsun ; ve acaip paraya sıkıştım diyelim. şimdi tokeni bozdursam , güzel bi yatırımı piç etmiştim olucam.
ama onu rehin bıraksam ve karşılığında kredi alsam ; daha sonra da tekrar param olunca tokenlerimi aynı değerden alabiliyo olsam .
(rehin kaldığı sürede %30 fiyat artışı olmuş olsa misal ve ben geri alırken aynı paraya alabiliyosam epey iyi olur bu.
çünkü sanıyorum , paraya sıkıştığı için epey sağlam yatırımlarından azaltmak veya çıkmak zorunda kalmış insanlar vardır , eğer bunun önüne geçebilirse proje baya iş yapar , ama her şey projeyle bitmiyo , ekibin çalışması vs de epey önemli .
8 ay tutmuşum tokenlerimi 2 sene tutma planım var ve sıkıştım paraya , satıp çıksam üzülürüm . rehin bırakıp daha sonra (tokenin göstereceği değer artışına rağmen) aynı fiyattan geri alabiliyosam , bu benim için çok iyi olur .
bunlar yapar mı yapamaz mı bilmiyorum ama , sonuç olarak böyle bi proje doğru tanıtılır ve doğru ellerde olursa iş yapması çok muhtemel .