Bitcoin Forum
November 12, 2024, 03:12:37 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 28.0 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Ledger Nano S – Bilgi amaçlı paylaşım  (Read 537 times)
berkantardic (OP)
Newbie
*

Activity: 3
Merit: 0

View Profile
September 26, 2017, 06:43:24 PM

Arkadaşlar merhaba. Nasılsınız? Geçen Ledger satın aldım. Fiyatı 500 TL civarı, az değil. Neyse hemen mobile cüzdan bakiyemi aktardım ve şuan sorunsuz kullanıyorum. Sizlere birkaç şey sormak istiyorum;

Cüzdana bilgisayar yardımıyla bağlanmadan bakiyeyi hiçbir şekilde göremiyorum, buna karşı bir fikriniz var mı acaba? Güncel hayatta param artmış mı azalmış mı insan merak ediyor.
     Bir de cüzdanın açık key’i sürekli değişiyor, yani belirli bir public key göremedim ben. Dolayısıyla BTC satın almak ve cüzdana göndermek için illa ki  yanımda Ledger olmak zorunda mı?
     Ayrıca bu Ledger’in ios uygulaması mevcut. Kullanan eden oldu mu, ne işe yarar eder bu meret?

Bilgilerinizi, deneyimlerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum. Selamlar  Wink

Crypt1x
Sr. Member

Activity: 378
Merit: 250

View Profile
September 26, 2017, 09:58:39 PM

Bildiğim kadarıyla Public_key'iniz daha önce o key ile ödeme aldığınız zaman değişiyor ancak bu önceki keyinze gelen ödemelerin sizin hesabınıza yansımayacağını göstermez.

Yani eski keyinize yine de ödeme gönderebilir ve hesabınızda görebilirsiniz o yüzden böyle bir şeyi kafanıza takmayın.

Diğer sorularınızın cevabını ise Ledger kullanan arkadaşlar cevaplar ise daha iyi olur. Çünkü ben ledger kullanmıyorum.
berkantardic (OP)
Newbie
*

Activity: 3
Merit: 0

View Profile
September 27, 2017, 04:37:40 AM

Bildiğim kadarıyla Public_key'iniz daha önce o key ile ödeme aldığınız zaman değişiyor ancak bu önceki keyinze gelen ödemelerin sizin hesabınıza yansımayacağını göstermez.

Yani eski keyinize yine de ödeme gönderebilir ve hesabınızda görebilirsiniz o yüzden böyle bir şeyi kafanıza takmayın.

Diğer sorularınızın cevabını ise Ledger kullanan arkadaşlar cevaplar ise daha iyi olur. Çünkü ben ledger kullanmıyorum.

Anlıyorum, bir denemek lazım anlaşılan. Ledger hakkında pek bilinen bir şey yok, herkes alıyor ama alan sadece parayı cüzdana atıp çekip gidiyor gibi bir gizlilik içerisinde. Teşekkür ederim.
PHI1618
Legendary
*

Activity: 1554
Merit: 1334

View Profile
September 27, 2017, 07:06:39 AM

Arkadaşlar merhaba. Nasılsınız? Geçen Ledger satın aldım. Fiyatı 500 TL civarı, az değil. Neyse hemen mobile cüzdan bakiyemi aktardım ve şuan sorunsuz kullanıyorum. Sizlere birkaç şey sormak istiyorum;

Cüzdana bilgisayar yardımıyla bağlanmadan bakiyeyi hiçbir şekilde göremiyorum, buna karşı bir fikriniz var mı acaba? Güncel hayatta param artmış mı azalmış mı insan merak ediyor.
     Bir de cüzdanın açık key’i sürekli değişiyor, yani belirli bir public key göremedim ben. Dolayısıyla BTC satın almak ve cüzdana göndermek için illa ki  yanımda Ledger olmak zorunda mı?
     Ayrıca bu Ledger’in ios uygulaması mevcut. Kullanan eden oldu mu, ne işe yarar eder bu meret?

Bilgilerinizi, deneyimlerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum. Selamlar  Wink

Öncelikle şu linki vereyim
https://bitcointalk.org/index.php?topic=2193095.0

Cevaplarım:
1- Cüzdanı bilgisayara bağlamadan göremiyorsunuz. Senkronize olması için bağlamanız lazım.
2- Public key btc app'inde değişiyor, daha doğrusu son key'e bakiye gelince yeni key üretiyor. Ancak önceki public key'e gönderirseniz bakiyeniz geliyor yine de tabii ki.
3- ios uygulaması bilmiyorum malesef.

"Damnant quod non intelligunt." Anlamadıkları şeyi suçlarlar. BTC
Pages: [1]
  Print  

Jump to: