Merhabalar arkadaşlar yaklaşık 4 yıldır duyduğum fakat hiç bulaşmadığım bitcoin ve altcoinLER dünyasına giriş yapmak istiyorum. Sizlere bir kaç sorum var bunları yönlendirmeli konular ya da kendiniz cevaplayarak yardımcı olabilirsiniz. Öncelikle;
1-) COİN NEDİR? NASIL OLUŞMUŞTUR?
2-) ALT COİN NEDİR? NASIL OLUŞMUŞTUR?
3-) MADENCİLİK NEDİR?
4-) MADENCİ HAVUZU NEDİR?
ilk 4 sorumu yazdım hatam varsa affola yazımlarda çünkü dediğim gibi TAMAMEN 0 bilgiye sahibim
Bu arada madencilik konusunda hiç bilmeyen bir adamı tamamen 0'dan madenci yapabilecek bir konu var ise yorum olarak paylaşırsanız çok sevinirim. İyi forumlar.
Öncelikle hoşgeldin diyeyim de kibarlık olsun, sonrasında ise diğer arkadaşımın dediği gibi bu soruların bir çoğu forumda defalarca kez sorulmuştur ve cevabı muhakak vardır. Coin nedir sorusunun cevabı nereden baksan 2 sayfa sürecektir bunu anlamak için coinlerin ilk çıkışı olan blockchan teknolojisi nedir bunu anlaman lazım sonra satoshi'nin makalesini okuman lazım ama yok bana sistematik lazım değil ama bu coin ne herkes bunu konuşuyor dersen koin bilgisayarlara işlem yaptırarak elde edilmiş kriptolu para birimidir. Ama yani burada alacağın kısa cevaplarla yetinmek yerine tamamen okuyarak öğrenmeni tavsiye ederim.